E90Post
 


N54Tuning.com
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > BMW CODING success



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-12-2011, 06:58 PM   #947
2kaccordocoupe
Colonel
2kaccordocoupe's Avatar
Canada
31
Rep
2,721
Posts

 
Drives: 2009 335i E92 Coupe
Join Date: Nov 2008
Location: GTA

iTrader: (2)

Garage List
2009 e92 335i  [0.00]
Quote:
Originally Posted by Randall41 View Post
FiFo settings and com ports

current laptops usually only have 1 serial port at best. My Toshiba has 4 usb ports. USB ports are not designated by port no. It shouldn't matter which usb port you use. When the cable, in this case DCAN/ OBD/XXX or ? is inserted drivers must be downloaded and installed. This is usually done automatically. These drivers make the cable act as if it using Com ports.
Look in Control Panel/phones & Modems there should be at least 1 active port. Highlight and go to Advanced. There you will be able to adjust fifo settings.
Thanks for quick response and suggestion.
FIFO was already enabled so I set the Rx and Tx to 8 and rebooted. Still no luck, same IFH-0009 error. I figure maybe it was a power thing so I connected the laptop to AC power to make sure it was providing enough power. Any other ideas? Thx
__________________
2009 335i E92 Coupe
Manual/Navigation/Executive/Audiophile/Sport/19s
Alpine White/Coral Red Dakota
Appreciate 0
      01-12-2011, 11:00 PM   #948
bmw_jason
New Member
0
Rep
10
Posts

 
Drives: 2007 328i
Join Date: Jan 2011
Location: Waterloo

iTrader: (0)

Anyone know how to get around this error message when trying to code the Windows up function. It pops up right when I click the Car/Key Memory button.

The error says

"GetIndividFswPsw"
"Individualisierung nicht moglich"

Anyone have any ideas at all?
Attached Images
 
Appreciate 0
      01-12-2011, 11:39 PM   #949
txusa03
Major General
118
Rep
6,567
Posts

 
Drives: TS330iPPSP6MT
Join Date: Jul 2005
Location: Planet Earth

iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by 2kaccordocoupe View Post
Thanks for quick response and suggestion.
FIFO was already enabled so I set the Rx and Tx to 8 and rebooted. Still no luck, same IFH-0009 error. I figure maybe it was a power thing so I connected the laptop to AC power to make sure it was providing enough power. Any other ideas? Thx
just curious, did you put the key into slot and press the start button?
__________________
under construction!
Appreciate 0
      01-13-2011, 05:32 AM   #950
ebmiller88
Enlisted Member
0
Rep
41
Posts

 
Drives: '08 328i
Join Date: Jun 2010
Location: Ft Mill, SC

iTrader: (1)

Noob question:

Welcome lights?? Not familiar. Thanks!

Ed
Appreciate 0
      01-13-2011, 07:48 AM   #951
jaza45
Banned
Colombia
19
Rep
1,123
Posts

 
Drives: 2008 LSB E90 335I
Join Date: Nov 2008
Location: MIAMI

iTrader: (14)

Send a message via AIM to jaza45 Send a message via MSN to jaza45 Send a message via Yahoo to jaza45 Send a message via Skype™ to jaza45
Read the instructions again, you are picking the wrong option, thats why you are getting that error...

Quote:
Originally Posted by bmw_jason View Post
Anyone know how to get around this error message when trying to code the Windows up function. It pops up right when I click the Car/Key Memory button.

The error says

"GetIndividFswPsw"
"Individualisierung nicht moglich"

Anyone have any ideas at all?
Appreciate 0
      01-13-2011, 07:58 AM   #952
Pseudo Nim
twinborific
Pseudo Nim's Avatar
55
Rep
4,738
Posts

 
Drives: fast, sometimes slow
Join Date: Nov 2008
Location: i am a citizen of the world

iTrader: (9)

Quote:
Originally Posted by ebmiller88 View Post
Noob question:

Welcome lights?? Not familiar. Thanks!

Ed
it's when you press the "unlock" button on your FOB - "which lights come on". by default it's blinkers + angels.
__________________
Appreciate 0
      01-13-2011, 08:28 AM   #953
2kaccordocoupe
Colonel
2kaccordocoupe's Avatar
Canada
31
Rep
2,721
Posts

 
Drives: 2009 335i E92 Coupe
Join Date: Nov 2008
Location: GTA

iTrader: (2)

Garage List
2009 e92 335i  [0.00]
Quote:
Originally Posted by txusa03 View Post
just curious, did you put the key into slot and press the start button?
I have CA, does the key still need to be in the slot?
INPA loads and shows battery and ignition with black dots so I assumed it was ok.
__________________
2009 335i E92 Coupe
Manual/Navigation/Executive/Audiophile/Sport/19s
Alpine White/Coral Red Dakota
Appreciate 0
      01-13-2011, 09:05 AM   #954
txusa03
Major General
118
Rep
6,567
Posts

 
Drives: TS330iPPSP6MT
Join Date: Jul 2005
Location: Planet Earth

iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by 2kaccordocoupe View Post
I have CA, does the key still need to be in the slot?
INPA loads and shows battery and ignition with black dots so I assumed it was ok.
Try it with the KFob in the slot and let us know. I don't have CA.
__________________
under construction!
Appreciate 0
      01-13-2011, 10:29 AM   #955
bmw_jason
New Member
0
Rep
10
Posts

 
Drives: 2007 328i
Join Date: Jan 2011
Location: Waterloo

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ****** View Post
Read the instructions again, you are picking the wrong option, thats why you are getting that error...

I have read over the instructions 7 or 8 times and cannot see what I am doing wrong? Can you point me in the right direction?

Load profile > F1 > F3 > Select Chasis > Select ECU > Back > F5 > Error Pops Up????
Appreciate 0
      01-13-2011, 11:21 AM   #956
GenePoole
Lieutenant
9
Rep
537
Posts

 
Drives: '06 E90 330i
Join Date: Apr 2010
Location: Brighton, IL

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by bmw_jason View Post
I have read over the instructions 7 or 8 times and cannot see what I am doing wrong? Can you point me in the right direction?

Load profile > F1 > F3 > Select Chasis > Select ECU > Back > F5 > Error Pops Up????
No, not the procedure, but the options you changed is "nicht moeglich" (not possible). What option did you change in your FSW_PSW.MAN file?
Appreciate 0
      01-13-2011, 11:35 AM   #957
bmw_jason
New Member
0
Rep
10
Posts

 
Drives: 2007 328i
Join Date: Jan 2011
Location: Waterloo

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by GenePoole View Post
No, not the procedure, but the options you changed is "nicht moeglich" (not possible). What option did you change in your FSW_PSW.MAN file?

I haven't Changed any options. I have been getting this error message since I first started coding. I have been able to code a few of the options as seen on the board through the regular modules but I cannot access the car/key memory at all without getting this error message.

What options could possibly be changed that create this error?
Appreciate 0
      01-13-2011, 11:36 AM   #958
spazticrecords
Banned
1
Rep
123
Posts

 
Drives: 2010 E90 328 XI
Join Date: Jun 2007
Location: Yorktown Heights, NY.

iTrader: (0)

Anyone know what these values do in CIC?

HVAC_POPUP_SEATCLIMATE
nicht_aktiv
HVAC_SEATCLIMATE_LED
nicht_aktiv

Has anyone also changed welcome lights. I need to know what values to change and what modules.
Appreciate 0
      01-13-2011, 11:52 AM   #959
jaza45
Banned
Colombia
19
Rep
1,123
Posts

 
Drives: 2008 LSB E90 335I
Join Date: Nov 2008
Location: MIAMI

iTrader: (14)

Send a message via AIM to jaza45 Send a message via MSN to jaza45 Send a message via Yahoo to jaza45 Send a message via Skype™ to jaza45
Quote:
Originally Posted by bmw_jason View Post
I have read over the instructions 7 or 8 times and cannot see what I am doing wrong? Can you point me in the right direction?

Load profile > F1 > F3 > Select Chasis > Select ECU > Back > F5 > Error Pops Up????
thats because you are picking the wrong option on the basic functions menu

min: 7:20
Appreciate 0
      01-13-2011, 12:10 PM   #960
spazticrecords
Banned
1
Rep
123
Posts

 
Drives: 2010 E90 328 XI
Join Date: Jun 2007
Location: Yorktown Heights, NY.

iTrader: (0)

I am offering onsite coding this weekend in NY, westchester. PM ME for details if interested.
Appreciate 0
      01-13-2011, 12:28 PM   #961
BigZ88
Cap'n Winky
BigZ88's Avatar
1
Rep
112
Posts

 
Drives: e90 330i
Join Date: Oct 2009
Location: Greer, SC

iTrader: (0)

Anyone doing this in the upstate SC/Charlotte area?
Appreciate 0
      01-13-2011, 12:52 PM   #962
bmw_jason
New Member
0
Rep
10
Posts

 
Drives: 2007 328i
Join Date: Jan 2011
Location: Waterloo

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ****** View Post
thats because you are picking the wrong option on the basic functions menu

min: 7:20

I watched the video and I signed the basic functions menu that you are talking about.

When would I change that function? The process I am using again is:

Load profile > F1 > F3 > Select Chasis > Select ECU > Back > F5 > Error Pops Up????

At which point would I change the basic function?

I tried playing around with the basic functions to get the car/key memory button to work and I still get the error.

I cant even get into the car/key menu at all!
Appreciate 0
      01-13-2011, 01:39 PM   #963
GenePoole
Lieutenant
9
Rep
537
Posts

 
Drives: '06 E90 330i
Join Date: Apr 2010
Location: Brighton, IL

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by bmw_jason View Post
I watched the video and I signed the basic functions menu that you are talking about.

When would I change that function? The process I am using again is:

Load profile > F1 > F3 > Select Chasis > Select ECU > Back > F5 > Error Pops Up????

At which point would I change the basic function?

I tried playing around with the basic functions to get the car/key memory button to work and I still get the error.

I cant even get into the car/key menu at all!
What is F5? I don't have one set in the profile I'm using. I just go to the ECU menu after the "back" above.

As far as I know, Car Key Memory (CKM) is a holdover from older BMWs and isn't applicable to E9x. (I know his option gets "greyed" out in Progman when you select E9x.)

Another thing to check is your FSW_PSW.MAN file. If it is corrupt or missing, you'll get this error. Even if you're not doing any manipulation, you must have the file present (it can be empty).
Appreciate 0
      01-13-2011, 01:52 PM   #964
spazticrecords
Banned
1
Rep
123
Posts

 
Drives: 2010 E90 328 XI
Join Date: Jun 2007
Location: Yorktown Heights, NY.

iTrader: (0)

Exactly,

Open your FSW_PSW.man and FSW_PSW.trc and delete everything in it and save it. If those files don't exist manually create them. I am not able to read key/car memory but maybe that's only on older cars as above says.
Appreciate 0
      01-13-2011, 02:11 PM   #965
GenePoole
Lieutenant
9
Rep
537
Posts

 
Drives: '06 E90 330i
Join Date: Apr 2010
Location: Brighton, IL

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by spazticrecords View Post
Exactly,

Open your FSW_PSW.man and FSW_PSW.trc and delete everything in it and save it. If those files don't exist manually create them. I am not able to read key/car memory but maybe that's only on older cars as above says.
From Progman Help:

E70, E71, E81, E82, E87, E88, E90, E91 E92 and E93
On these model series, all Car & Key Memory (CKM) functions are programmed directly in the vehicle (please refer to the section of the Owner's Manual headed "Personal profile": Individual settings for a maximum of 3 remote control modules via the display in the instrument cluster or via the Central Information Display)
Appreciate 0
      01-13-2011, 02:39 PM   #966
bmw_jason
New Member
0
Rep
10
Posts

 
Drives: 2007 328i
Join Date: Jan 2011
Location: Waterloo

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by spazticrecords View Post
Exactly,

Open your FSW_PSW.man and FSW_PSW.trc and delete everything in it and save it. If those files don't exist manually create them. I am not able to read key/car memory but maybe that's only on older cars as above says.
Just tried it.....Still does't work


Oh Well!

Is there anythign in there thats worth while to code?

I was trying to get in there to code the windows up on the FOB but I manged to get it coded without the Car/Key Memory button.


Thanks for all the belp, by the way!
Appreciate 0
      01-13-2011, 02:59 PM   #967
spazticrecords
Banned
1
Rep
123
Posts

 
Drives: 2010 E90 328 XI
Join Date: Jun 2007
Location: Yorktown Heights, NY.

iTrader: (0)

BMW_jason, so you were able to code the car or you weren't?
Appreciate 0
      01-13-2011, 03:40 PM   #968
bmw_jason
New Member
0
Rep
10
Posts

 
Drives: 2007 328i
Join Date: Jan 2011
Location: Waterloo

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by spazticrecords View Post
BMW_jason, so you were able to code the car or you weren't?
Yup - I can code it fine with the modules, just cannot get into the "Car/Key Memory" menu!
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:52 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST