E90Post
 


VIBE Motorsports
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > BMW CODING success



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-01-2011, 03:55 PM   #1255
b1gmac88
Captain
United_States
28
Rep
953
Posts

 
Drives: 335i e92
Join Date: Jan 2008
Location: E Coast

iTrader: (16)

Send a message via AIM to b1gmac88
Quote:
Originally Posted by mineo77 View Post
I think the ladies are more keen on euro men, so you have that going for you..not sure about the right hand drive...maybe you can use your car for the postal service i guess!
are there any problems other than the light?
Appreciate 0
      02-01-2011, 03:57 PM   #1256
mineo77
Lieutenant Colonel
mineo77's Avatar
United_States
37
Rep
1,928
Posts

 
Drives: 2010 135i,1989 PRO3,2001 530i
Join Date: Aug 2009
Location: Portland,OR

iTrader: (2)

Garage List
2010 135i coupe  [3.78]
Send a message via AIM to mineo77
Quote:
Originally Posted by b1gmac88 View Post
are there any problems other than the light?
not that I am aware of...since you are not really auto tranny. only potential problem with being euro spec'd is fuel ratings are different.
__________________
Appreciate 0
      02-01-2011, 07:26 PM   #1257
xxxjecxxx
Captain
xxxjecxxx's Avatar
66
Rep
811
Posts

 
Drives: Jet Black 06 325i LCI
Join Date: Aug 2009
Location: Orlando, FL

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by b1gmac88 View Post
Sure. Im sorry to ask but how do i do that.. Im on hour 3 of coding
The VO (Vehicle Order) has all the options your car originally came with. If i'm not mistaken you can copy and paste it.

it is under your VIN. watch the video I show where it is there.
Appreciate 0
      02-01-2011, 07:26 PM   #1258
xxxjecxxx
Captain
xxxjecxxx's Avatar
66
Rep
811
Posts

 
Drives: Jet Black 06 325i LCI
Join Date: Aug 2009
Location: Orlando, FL

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by mineo77 View Post
not that I am aware of...since you are not really auto tranny. only potential problem with being euro spec'd is fuel ratings are different.
no problems, just annoying warning light.
Appreciate 0
      02-01-2011, 07:28 PM   #1259
xxxjecxxx
Captain
xxxjecxxx's Avatar
66
Rep
811
Posts

 
Drives: Jet Black 06 325i LCI
Join Date: Aug 2009
Location: Orlando, FL

iTrader: (1)

Can someone with a manual car upload their TRC for CAS so we can compare it and see if anything else changes in that module or if it's changed something in another module.
Appreciate 0
      02-01-2011, 08:09 PM   #1260
AoshichanX
Brigadier General
AoshichanX's Avatar
United_States
64
Rep
3,103
Posts

 
Drives: Jet Black e90 335i
Join Date: Jul 2007
Location: Claremont, CA

iTrader: (16)

Garage List
2007 e90 335i  [0.00]
Send a message via ICQ to AoshichanX Send a message via AIM to AoshichanX Send a message via MSN to AoshichanX Send a message via Yahoo to AoshichanX Send a message via Skype™ to AoshichanX
Quote:
Originally Posted by lemanse92 View Post
Can anyone tell me why i can not get into the CIC module??? everything else works fine : /

Update your Daten Files. They're available on Usenet if you have that service or here.


\NCSEXPER_\NCSEXPER\DATEN

Step-by-Step Guide Here.
Appreciate 0
      02-01-2011, 08:27 PM   #1261
AoshichanX
Brigadier General
AoshichanX's Avatar
United_States
64
Rep
3,103
Posts

 
Drives: Jet Black e90 335i
Join Date: Jul 2007
Location: Claremont, CA

iTrader: (16)

Garage List
2007 e90 335i  [0.00]
Send a message via ICQ to AoshichanX Send a message via AIM to AoshichanX Send a message via MSN to AoshichanX Send a message via Yahoo to AoshichanX Send a message via Skype™ to AoshichanX
Quote:
Originally Posted by lemanse92 View Post
Thanks a lot, Ill test this out and give it a shot.
Gene_Poole is everywhere btw...I see him on irc...usenet sites...dang. I feel like I'm inadvertently stalking him since I stumble across him so much.

But I'm always two steps behind...I always arrive on the scene when his dust has settled. *chuckle*
Appreciate 0
      02-01-2011, 09:44 PM   #1262
Wissam
Private First Class
Canada
6
Rep
141
Posts

 
Drives: 2007 e90 328I
Join Date: Dec 2006
Location: GTA, Canada

iTrader: (3)

Seems like the gear with an ! in the middle of it is in season these days...this thread is over 50 pages and not one mention of this error, and now in the last couple of days few people have reported it...so now I guess is my turn...some background first, I don't have an NFRM sub-module and I want to disable the DRL, so I tried to do it directly in the main CAS module:

As a trial for coding the main CAS itself, I decided to try to restore the main CAS module to OEM condition using the .TRC file created before any coding, i.e the one I backed up the very first time I used NCSExpert. I copied the file over to the NCSExpert Work directory and made another copy of it and called it .MAN. After I read the main CAS as per ususal, it created an FSW_PSW.TRC, let's call it FILE1. Then instead of clicking "Process ECU", I clicked "Process car" (F3), and then "Code Car" (F1). It started going through the coding and got to sub-module 6BMOT and failed, and I got the infamous yellow gear with an ! in the middle of it. So I figured I'm screwed already, might as well try something else to fixt it...so I tried to repeat coding the main CAS but this time using the last good .TRC file, which would be FILE1 above, so I copied that file over to Work directory and created a copy of it and called it .MAN. I tried the same coding procedure as above, and it failed the same as above and at the same stage, but this time the gear error has disappeared.

Don't know if I just got lucky or if there is some sort of a logic that you must always use the last .TRC it spits out for that module or sub-module and modify it, as opposed to using an older .TRC that perhaps has somehow become obsolete...I think at some point I did compare the .TRC files created on different dates for the same modules and without any coding in between, and some of the parameters in the two files were different!

P.S. I just noticed that for some reason I can not explain, my DRL light (high beam) is ON full strength now as opposed to dimmed per normal!

Last edited by Wissam; 02-02-2011 at 09:09 PM. Reason: Clarification: replaced "and got the same error message" with "and it failed the same"
Appreciate 0
      02-01-2011, 10:02 PM   #1263
2kaccordocoupe
Colonel
2kaccordocoupe's Avatar
Canada
31
Rep
2,721
Posts

 
Drives: 2009 335i E92 Coupe
Join Date: Nov 2008
Location: GTA

iTrader: (2)

Garage List
2009 e92 335i  [0.00]
Quote:
Originally Posted by xxxjecxxx View Post
Can someone with a manual car upload their TRC for CAS so we can compare it and see if anything else changes in that module or if it's changed something in another module.
Here is my cas.trc file.
__________________
2009 335i E92 Coupe
Manual/Navigation/Executive/Audiophile/Sport/19s
Alpine White/Coral Red Dakota

Last edited by 2kaccordocoupe; 04-26-2013 at 11:11 AM.
Appreciate 0
      02-01-2011, 10:29 PM   #1264
xxxjecxxx
Captain
xxxjecxxx's Avatar
66
Rep
811
Posts

 
Drives: Jet Black 06 325i LCI
Join Date: Aug 2009
Location: Orlando, FL

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by 2kaccordocoupe View Post
Here is my cas.trc file.
thank you.

Wissam can you upload your current TRC for CAS so we can compare it with the one posted above. Thanks.

This will be one more thing to add to the DIY when we figure it out. guess everyone and their mother with a manual tranny decided to code their cars now
Appreciate 0
      02-01-2011, 10:41 PM   #1265
2kaccordocoupe
Colonel
2kaccordocoupe's Avatar
Canada
31
Rep
2,721
Posts

 
Drives: 2009 335i E92 Coupe
Join Date: Nov 2008
Location: GTA

iTrader: (2)

Garage List
2009 e92 335i  [0.00]
So all the connectivity errors I had before was due to cable with the clear / silver cable. Which was weird because it could connect to an e46 and e53 just fine... Anyway I ended up getting the same black cable that everyone else got and sure enough it worked on my car no problem.

All the usual stuff like corner delete, digital speed etc... worked.

CIC - NAVI_FUELSTOP_PROPOSAL - Worked. I updated the doc on google to reflect it.
CIC - NAVI_MAPMODE_AUTOMATIC - Day/Night/Auto Menu showed up however setting it to auto did nothing. Lights on or off, in auto mode did nothing. Map always stayed in Day mode.

Thanks for the help everyone, I'm going to start tinkering to give back to this thread
__________________
2009 335i E92 Coupe
Manual/Navigation/Executive/Audiophile/Sport/19s
Alpine White/Coral Red Dakota

Last edited by 2kaccordocoupe; 02-01-2011 at 10:47 PM.
Appreciate 0
      02-01-2011, 11:33 PM   #1266
ebmiller88
Enlisted Member
0
Rep
41
Posts

 
Drives: '08 328i
Join Date: Jun 2010
Location: Ft Mill, SC

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by mineo77 View Post
getting error when reading:

group file: D_SIM.
SYS-0012: IDENTIFICATION ERROR
Program will be stopped

any ideas?
Did you get this error fixed? I got the same one when using INPALOAD for the first time. I'm using an XP setup and everything has gone as expected with one exception. I did not have an option to set FIFO buffers in COM1. I lowered the latency to 1 as directed in the COM1 settings but changed nothing else. Have any input? Thanks.

Ed
Appreciate 0
      02-01-2011, 11:41 PM   #1267
xxxjecxxx
Captain
xxxjecxxx's Avatar
66
Rep
811
Posts

 
Drives: Jet Black 06 325i LCI
Join Date: Aug 2009
Location: Orlando, FL

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by ebmiller88 View Post
Did you get this error fixed? I got the same one when using INPALOAD for the first time. I'm using an XP setup and everything has gone as expected with one exception. I did not have an option to set FIFO buffers in COM1. I lowered the latency to 1 as directed in the COM1 settings but changed nothing else. Have any input? Thanks.

Ed
If you are using the ebay cable i think was around $130 you don't need to set anything else. If you need help let me know, I can help you with install.
Appreciate 0
      02-01-2011, 11:52 PM   #1268
mineo77
Lieutenant Colonel
mineo77's Avatar
United_States
37
Rep
1,928
Posts

 
Drives: 2010 135i,1989 PRO3,2001 530i
Join Date: Aug 2009
Location: Portland,OR

iTrader: (2)

Garage List
2010 135i coupe  [3.78]
Send a message via AIM to mineo77
Quote:
Originally Posted by xxxjecxxx View Post
thank you.

Wissam can you upload your current TRC for CAS so we can compare it with the one posted above. Thanks.

This will be one more thing to add to the DIY when we figure it out. guess everyone and their mother with a manual tranny decided to code their cars now
you got any ideas???
__________________
Appreciate 0
      02-02-2011, 06:44 AM   #1269
onebadmofo
Banned
Russian Federation
54
Rep
2,394
Posts

 
Drives: 2007 E92 335i
Join Date: Aug 2010
Location: Central NJ

iTrader: (14)

Guys, if you need file hosting let me know, I can host it off my FIOS connection.
Appreciate 0
      02-02-2011, 07:46 AM   #1270
badluckm3
Private
0
Rep
85
Posts

 
Drives: GT35R M3, 06 Jetta TDI
Join Date: Nov 2009
Location: Suffolk, VA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by xxxjecxxx View Post
This will be one more thing to add to the DIY when we figure it out. guess everyone and their mother with a manual tranny decided to code their cars now
For those of us that may have an auto 135i, is this same dash light coming on? Or just affecting manuals?
Appreciate 0
      02-02-2011, 08:52 AM   #1271
Amlethae
Private First Class
3
Rep
170
Posts

 
Drives: 2011 335ix M-Sport
Join Date: Oct 2010
Location: Clifton, NJ

iTrader: (0)

Garage List
2011 335xi  [0.00]
2011 335xi 6MT e90

CAS trace.
Attached Files
File Type: zip FSW_PSW_CAS.TRC.zip (2.8 KB, 90 views)
Appreciate 0
      02-02-2011, 09:22 AM   #1272
xxxjecxxx
Captain
xxxjecxxx's Avatar
66
Rep
811
Posts

 
Drives: Jet Black 06 325i LCI
Join Date: Aug 2009
Location: Orlando, FL

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by badluckm3 View Post
For those of us that may have an auto 135i, is this same dash light coming on? Or just affecting manuals?
everyone with the error has a manual.

Amlethae are you having the error also?

We need a TRC from CAS of a car that has already been coded and has the error so we can compare.
Appreciate 0
      02-02-2011, 09:33 AM   #1273
Toshi
Private First Class
Japan
4
Rep
169
Posts

 
Drives: ALPINA B4 BiTurbo Coupe (F32)
Join Date: Aug 2010
Location: Tokyo, Japan

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by spazticrecords View Post
Updated DATEN files for CIC module for 2009 + cars. I uploaded another archive a while back, but some reported that other modules couldn't be read/write when replaced all files so I just found the CIC files instead of everything. These are just the files for the CIC. Replace with respective directories inside the achieve. There are 2 directories.

C:\NCSEXPERT\DATEN\E89
C:\EDIBIAS\ECU

Once replaced I was able to read and write all previous working modules + CIC. Please let me know if you have any questions and this works.

http://hotfile.com/dl/97282608/d8023...dated.rar.html

Pass: e90post
Please somebody upload this again.


Quote:
Originally Posted by AoshichanX View Post
Update your Daten Files. They're available on Usenet if you have that service or here.

\NCSEXPER_\NCSEXPER\DATEN

Step-by-Step Guide Here.
More than 70 files... it's too big
__________________

[Current] 2014 ALPINA B4 BiTurbo Coupe (F32)
[Previous] 2008 335i Coupe M-Sport (E92)
Appreciate 0
      02-02-2011, 10:37 AM   #1274
b1gmac88
Captain
United_States
28
Rep
953
Posts

 
Drives: 335i e92
Join Date: Jan 2008
Location: E Coast

iTrader: (16)

Send a message via AIM to b1gmac88
As Wissam noted above, the problem started for me when I did "Process Car" and then "Code car".

I am going to try to do the same steps he did to get rid of this stupid yellow error that keeps coming up on my screen and wont go away.
Appreciate 0
      02-02-2011, 11:29 AM   #1275
AoshichanX
Brigadier General
AoshichanX's Avatar
United_States
64
Rep
3,103
Posts

 
Drives: Jet Black e90 335i
Join Date: Jul 2007
Location: Claremont, CA

iTrader: (16)

Garage List
2007 e90 335i  [0.00]
Send a message via ICQ to AoshichanX Send a message via AIM to AoshichanX Send a message via MSN to AoshichanX Send a message via Yahoo to AoshichanX Send a message via Skype™ to AoshichanX
Quote:
Originally Posted by Toshi View Post
Please somebody upload this again.




More than 70 files... it's too big
I'll MediaFire and post to usenet group alt.binaries.boneless tonight unless someone does before then.

=]
Appreciate 0
      02-02-2011, 01:22 PM   #1276
Amlethae
Private First Class
3
Rep
170
Posts

 
Drives: 2011 335ix M-Sport
Join Date: Oct 2010
Location: Clifton, NJ

iTrader: (0)

Garage List
2011 335xi  [0.00]
Quote:
Originally Posted by xxxjecxxx View Post
everyone with the error has a manual.

Amlethae are you having the error also?

We need a TRC from CAS of a car that has already been coded and has the error so we can compare.
I don't have the code, that's my stock trace file. I've never coded the whole car at once either... that could be the cause of peoples problems.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:43 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST