E90Post
 


MINHS Auto Care Center
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > NA Engine (non-turbo) / Drivetrain / Exhaust Modifications > E93 320i Car problem



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-28-2010, 09:18 AM   #1
danwatts
New Member
0
Rep
25
Posts

 
Drives:
Join Date: Aug 2008

iTrader: (0)

Send a message via MSN to danwatts
E93 320i Car problem

Hi everyone.

I have a problem with my 2007 320i E93. (I have searched, but all others seem to have different situations to mine)

Basically, every time the weather is freezing outside my car suffers with this problem.

When i get in the car in the morning, i start it, let it warm up abit. Then set off. When i reach the Traffic lights a couple of roads down, clutch goes in and the car stalls. "Engine fault-reduced power". The car then idles really rough and stalls every time the engine goes down to idle speed. Once you leave the car for a few hours, it's all fine but the engine management light stays on.

I then had the car scanned by a scanner and the fault was recorded as a
'P-1553'

Any ideas whats wrong guys? It only happens in the cold and in the UK, it's happened every day this week.

The car has just come out of warrenty, will this kind of thing be covered?


All advice will be appreciated
Appreciate 0
      11-28-2010, 04:00 PM   #2
micah_675
Second Lieutenant
6
Rep
253
Posts

 
Drives: 2006 325i (US Spec)
Join Date: Sep 2010
Location: Germany

iTrader: (0)

sooo you had the fault read and they didn't tell you what the code meant? It sounds like your possibly having issues with O2 sensors. It is possibly your MAF as well though.
Appreciate 0
      11-30-2010, 05:04 PM   #3
danwatts
New Member
0
Rep
25
Posts

 
Drives:
Join Date: Aug 2008

iTrader: (0)

Send a message via MSN to danwatts
The code was read by a Generic code reader from a friend.

I remember it was something like right bank position or something??
Appreciate 0
      12-28-2010, 01:48 PM   #4
richjamison
New Member
richjamison's Avatar
United_States
9
Rep
26
Posts

 
Drives: 2007 328i
Join Date: Jun 2010
Location: Moore, Oklahoma

iTrader: (0)

Solution?

Did you find a solution/answer/diagnosis? Your problem sounds similar to mine. I started a thread here on it.
Appreciate 0
      12-28-2010, 03:58 PM   #5
e90pilot
Freight Dawg
e90pilot's Avatar
United_States
42
Rep
2,110
Posts

 
Drives: E90 325i
Join Date: Jul 2005
Location: Oakland, CA

iTrader: (3)

I couldn't find P1553 but P1552 says: "A" Camshaft Position Actuator Control Open Circuit Bank 1. Looks like a Vanos problem. Maybe a sticky actuator when it's cold.
__________________
--Marcelo
'06 Arctic Metallic 325i | Sport Package | 6MT | Dinan Stage III suspension | Dinan exhaust | 330i manifold swap! Click here! | Active Autowerke tune | 135i Brake Calipers | Deiselboost caliper brackets | E46 M3 front rotors
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:05 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST