E90Post
 


GetBMWParts
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > AUDIO/VIDEO + BLUETOOTH + Electronics/Alarm/Software > Dension 500 w/USB Harddisk



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      12-21-2010, 08:30 AM   #1
GenePoole
Lieutenant
9
Rep
537
Posts

 
Drives: '06 E90 330i
Join Date: Apr 2010
Location: Brighton, IL

iTrader: (0)

Dension 500 w/USB Harddisk

I've been using a USB thumb drive with my Dension 500 for awhile now and it works great, but I'm running out of space on the 8G stick so I'm looking to USB harddrives but I'm having issues with them. I've tried three now (a 40G EIDE, 120G EIDE, and a 260G SATA) and I always get issues with skipping and lags and even dropouts of the whole MOST bus (apparently while the drive is re-indexing or something) I use the Gateway Indexer from Dension's site to index the drives before plugging them in, but I still get issues.

Is anyone using one with a real USB harddrive and if so, what size and type, and how is it formatted, etc.?

Thanks.
Appreciate 0
      12-21-2010, 08:35 AM   #2
q96
Private
3
Rep
63
Posts

 
Drives: F31 330d Pack M
Join Date: Dec 2005
Location: France

iTrader: (0)

For your info I used a big 32Go Stick and it worked fine with it (patriot XT xporter 32 Gb)
Appreciate 0
      12-25-2010, 03:43 AM   #3
Alexthegreat1967
Registered
Alexthegreat1967's Avatar
0
Rep
1
Posts

 
Drives: BMW 330d 2007
Join Date: Dec 2010
Location: Italy

iTrader: (0)

Hi Gene,

First of all Merry Christmas to you and all members in this excellent forum.
New User from Italy, I own a 330d Coupè 2007 and trying to get a dension 500 installed in my car.

In our European forum I read that this kind of problem may be caused by the Voltage on the usb connector, not enough to run the device connected to it.
Dension sells an extra cable that gives the proper voltage to the usb port and solves the problem.

Even if It's Christmas, later I'll post the link.
What type of Dension Gateway You installed? GW51MO2 or GW51Mbe?

That's my car setup.

__________________
Driving my BMW is my relaxing passion..
Appreciate 0
      12-25-2010, 04:30 AM   #4
JayKay335i
Banned
Egypt
77
Rep
5,047
Posts

 
Drives: ///M323 DCT
Join Date: Apr 2009
Location: North Dakota; its best DUHHHHHH

iTrader: (1)

Maybe try being a baller and going for a solid state drive?
Appreciate 0
      12-25-2010, 01:14 PM   #5
GenePoole
Lieutenant
9
Rep
537
Posts

 
Drives: '06 E90 330i
Join Date: Apr 2010
Location: Brighton, IL

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Alexthegreat1967 View Post
Hi Gene,

First of all Merry Christmas to you and all members in this excellent forum.
New User from Italy, I own a 330d Coupè 2007 and trying to get a dension 500 installed in my car.

In our European forum I read that this kind of problem may be caused by the Voltage on the usb connector, not enough to run the device connected to it.
Dension sells an extra cable that gives the proper voltage to the usb port and solves the problem.

Even if It's Christmas, later I'll post the link.
What type of Dension Gateway You installed? GW51MO2 or GW51Mbe?

That's my car setup.

Thanks! That sounds like a definite possibility I hadn't considered. My drive enclosure has a socket and switch for external power or USB power. Maybe I'll try it with external power and see how it does.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:28 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST