E90Post
 


GT Haus
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BMW E90/E92/E93 3-series General Forums > Regional Forums > Canada > Why BMW sucks!



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-28-2011, 06:57 PM   #1
PHR
phr
8
Rep
333
Posts

 
Drives: F32 435I M Retired:335I M
Join Date: Dec 2009
Location: Toronto

iTrader: (4)

Why BMW sucks!

so, i took my car into the dealership due to a noise coming from the engine. The noise sounded like a rattle, which came when the engine was at about 1200rpm.
The dealer kept my car for 3 days, and than called me and said that they were going to replace my turbos, and that the noise was coming from them. So, since my car is all under wanrtey, i said ok.

Tuesday night, i picked up my car, after the turbos had been replaced, drove home, and the noise was gone, car was running smooth, i was happy.

next morning(wednesday)... i start my car, let it warm up, for a good 15 minutes, and than took off, and about 15 minutes of driving later, check engine light pops up on the dash, and the Idrive has a message... it has a picture with a car on the hoist and it was red, and beside it it sais "Electronic Falut: Don't drive vehicle, please stop carefully. Contact nearest BMW dealer" and when i called them they told me they did not know what was worng, and that if i could, to bring it in. and once i took it in, after a hour of waiting, while they scanned my car, they told me they still don't know whats wrong, and that they would call me when they find out, so they got me a courtesy vehicle, and i was on my way.

Yesterday (thrusday) they call me to tell me that they "think" the problem is coming from the aftermarket subwoofer/amplifier i had installed, and that i should have it removed so they can rescan the car. i asked the service advisor to ask the mechanic if their was any way they could rescan the car, without me goign through the inconveince of coming back and forth and getting it all removed, and the service advisor told me that they would ask the mechanic and call me back, so i waited all day to receive no call.

This monring(friday) i called BMW again, and they told me they removed my system(with no authorization from me) and that they still are not sure if thats what was causing the problem...and ontop of that.. i have to pay $500 for the work they have performed (which i never asked them to perform).

the car is a 2009 335i coupe 6 speed

and so far its had 5 HPFP replacements
a full turbo kit replacement
and now a problem they dont know of

anybody have any ideas what could be the problem?
Appreciate 0
      01-28-2011, 07:17 PM   #2
Undies
Lieutenant
Undies's Avatar
14
Rep
517
Posts

 
Drives: 335i
Join Date: Sep 2009
Location: Toronto

iTrader: (0)

it could be anything. any physical symptoms? or just a faulty code?

i have to remove my aftermarket custom head unit everytime i go in.
Appreciate 0
      01-28-2011, 07:24 PM   #3
mathu.bala
First Lieutenant
mathu.bala's Avatar
Canada
5
Rep
330
Posts

 
Drives: 2009 323i/6mt
Join Date: Aug 2009
Location: Kirkland, WA

iTrader: (0)

Garage List
2009 LCI 323i  [0.00]
that is fd up...dealers are assholes in general especially the BMW ones.
__________________
2009 323i Titanium Silver Metallic: Premium Pkg(Heated SW, Bluetooth, Sunroof), USB
MFD Scoop,SWS-8,JL M6450
Appreciate 0
      01-28-2011, 07:33 PM   #4
bolty
/r/trees
bolty's Avatar
13
Rep
866
Posts

 
Drives: 08 e92 335xi
Join Date: May 2008
Location: Ontario, Canada

iTrader: (3)

which dealer is this?
Appreciate 0
      01-28-2011, 07:34 PM   #5
PHR
phr
8
Rep
333
Posts

 
Drives: F32 435I M Retired:335I M
Join Date: Dec 2009
Location: Toronto

iTrader: (4)

Quote:
Originally Posted by Undies View Post
it could be anything. any physical symptoms? or just a faulty code?

i have to remove my aftermarket custom head unit everytime i go in.
just a faulty code
Appreciate 0
      01-28-2011, 07:35 PM   #6
PHR
phr
8
Rep
333
Posts

 
Drives: F32 435I M Retired:335I M
Join Date: Dec 2009
Location: Toronto

iTrader: (4)

BMW mississauga
Appreciate 0
      01-28-2011, 08:03 PM   #7
MOAB
Major
MOAB's Avatar
Canada
11
Rep
1,077
Posts

 
Drives: Porsche & BMW
Join Date: Dec 2006
Location: Toronto

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by PHR View Post
so, i took my car into the dealership due to a noise coming from the engine. The noise sounded like a rattle, which came when the engine was at about 1200rpm.
The dealer kept my car for 3 days, and than called me and said that they were going to replace my turbos, and that the noise was coming from them. So, since my car is all under wanrtey, i said ok.

Tuesday night, i picked up my car, after the turbos had been replaced, drove home, and the noise was gone, car was running smooth, i was happy.

next morning(wednesday)... i start my car, let it warm up, for a good 15 minutes, and than took off, and about 15 minutes of driving later, check engine light pops up on the dash, and the Idrive has a message... it has a picture with a car on the hoist and it was red, and beside it it sais "Electronic Falut: Don't drive vehicle, please stop carefully. Contact nearest BMW dealer" and when i called them they told me they did not know what was worng, and that if i could, to bring it in. and once i took it in, after a hour of waiting, while they scanned my car, they told me they still don't know whats wrong, and that they would call me when they find out, so they got me a courtesy vehicle, and i was on my way.

Yesterday (thrusday) they call me to tell me that they "think" the problem is coming from the aftermarket subwoofer/amplifier i had installed, and that i should have it removed so they can rescan the car. i asked the service advisor to ask the mechanic if their was any way they could rescan the car, without me goign through the inconveince of coming back and forth and getting it all removed, and the service advisor told me that they would ask the mechanic and call me back, so i waited all day to receive no call.

This monring(friday) i called BMW again, and they told me they removed my system(with no authorization from me) and that they still are not sure if thats what was causing the problem...and ontop of that.. i have to pay $500 for the work they have performed (which i never asked them to perform).

the car is a 2009 335i coupe 6 speed

and so far its had 5 HPFP replacements
a full turbo kit replacement
and now a problem they dont know of

anybody have any ideas what could be the problem?
BMW doesn't suck. Just your experience with the dealer.
__________________
March-November - '09 C4S (PDK, Akrapovic)
December-February - '00 323 (only mod - snow tires)
Appreciate 0
      01-28-2011, 08:32 PM   #8
Kid Eh
Grand Theft Votto
Kid Eh's Avatar
Canada
17
Rep
1,295
Posts

 
Drives: 2013 335is
Join Date: Sep 2006
Location: Toronto

iTrader: (1)

Garage List
2013 BMW 335is  [3.50]
Quote:
Originally Posted by PHR View Post
next morning(wednesday)... i start my car, let it warm up, for a good 15 minutes, and than took off
WoW
__________________
'86 Fiero GT - Black l Aluminum l Nav l Premium l Cold l DCT l Comfort Access l Audio l

"I used to be conceited. Now I'm perfect"
Appreciate 0
      01-28-2011, 08:39 PM   #9
Jeff@EuropeanAutoCreations
Banned
Spain
9
Rep
379
Posts

 
Drives: white 335i
Join Date: Jan 2011
Location: queens

iTrader: (5)

sounds like my old subaru that i sold just file a law suit it works
Appreciate 0
      01-28-2011, 09:13 PM   #10
Thussy
First Lieutenant
Thussy's Avatar
Canada
5
Rep
309
Posts

 
Drives: E92 N54
Join Date: Jan 2011
Location: Southern Ontario

iTrader: (0)

Garage List
2008 BMW 335i  [5.00]
Go to another dealer? From what I've read on this forum (granted only a couple months)... BMW Mississauga is one of the 'not so great' BMW dealerships.
Appreciate 0
      01-28-2011, 10:37 PM   #11
2kaccordocoupe
Colonel
2kaccordocoupe's Avatar
Canada
31
Rep
2,721
Posts

 
Drives: 2009 335i E92 Coupe
Join Date: Nov 2008
Location: GTA

iTrader: (2)

Garage List
2009 e92 335i  [0.00]
Quote:
Originally Posted by MOAB View Post
BMW doesn't suck. Just your experience with the dealer.
+1
__________________
2009 335i E92 Coupe
Manual/Navigation/Executive/Audiophile/Sport/19s
Alpine White/Coral Red Dakota
Appreciate 0
      01-28-2011, 11:03 PM   #12
taYab
Captain
taYab's Avatar
Canada
13
Rep
719
Posts

 
Drives: '06 E60 '09 E89 '14 F25
Join Date: Mar 2009
Location: Vancouver

iTrader: (2)

BMW car is excellent. Just Canada Stealership is lame.
We pay more than US and treated less. Eh?
__________________
2006 E60 Gone!
2009 E89 Gone!
2014 F25 !!
Appreciate 0
      01-28-2011, 11:04 PM   #13
GTI-Gabe
Enlisted Member
Canada
0
Rep
30
Posts

 
Drives: E90 LCI
Join Date: Oct 2010
Location: Toronto

iTrader: (0)

So they did you a favour by disconnecting the amp and running the diagnostics so you wouldn't have to drive up there to disconnect yourslef?

Not bad considering most dealers wouldn't touch it.

And yes, check another dealer to see if they can figure the issue out (and remove the amps before bringing it in)
__________________
E90 323i LCI / Alpine White / Black Interior / 6MT / Luxury Edition / Stock lights / Stock Suspension / Stock Rims / Stock Tires / 407 Transponder / Hakkapeliitta R's on Black Steelies
Appreciate 0
      01-28-2011, 11:17 PM   #14
2kaccordocoupe
Colonel
2kaccordocoupe's Avatar
Canada
31
Rep
2,721
Posts

 
Drives: 2009 335i E92 Coupe
Join Date: Nov 2008
Location: GTA

iTrader: (2)

Garage List
2009 e92 335i  [0.00]
You just learned a valuable lesson. It's said on this forum over and over, remove your mods before going in for service. An after market sub and amp is no different then having a tune / flash or downpipes on your car.

Your lucky they didn't void a portion of your warranty and send you on your way.
__________________
2009 335i E92 Coupe
Manual/Navigation/Executive/Audiophile/Sport/19s
Alpine White/Coral Red Dakota
Appreciate 0
      01-28-2011, 11:50 PM   #15
PHR
phr
8
Rep
333
Posts

 
Drives: F32 435I M Retired:335I M
Join Date: Dec 2009
Location: Toronto

iTrader: (4)

but the amp was not the cause of the problem, the problem is still their
Appreciate 0
      01-29-2011, 12:36 AM   #16
lcs
Lieutenant
12
Rep
520
Posts

 
Drives: 328i LCI
Join Date: Apr 2009
Location: GTA

iTrader: (2)

I do not have great experience either from BMW Mississauga. But I think they are fine for regular maintenance like oil changes.
Appreciate 0
      01-29-2011, 06:13 AM   #17
slaughterhouse
Private
slaughterhouse's Avatar
0
Rep
64
Posts

 
Drives: 328i
Join Date: Aug 2010
Location: Canada

iTrader: (1)

The aftermarket system should not affect your car in any way. I also would not pay the 500 since u did not authorize it.
Appreciate 0
      01-29-2011, 07:27 AM   #18
farbmw
Brigadier General
farbmw's Avatar
Trinidad_and_tobago
76
Rep
3,972
Posts

 
Drives: 2015 M4 6SPD MANUAL!
Join Date: Aug 2009
Location: Toronto

iTrader: (10)

Quote:
Originally Posted by 2kaccordocoupe View Post
You just learned a valuable lesson. It's said on this forum over and over, remove your mods before going in for service. An after market sub and amp is no different then having a tune / flash or downpipes on your car.

Your lucky they didn't void a portion of your warranty and send you on your way.
+1

But you really should take it to another dealer like downtown BMW.
__________________
Have BT Tool professional, will scan and clear codes on your BMW. And now I am able to code my 2011 335is and M4

Link to my M4 euro delivery! http://f80.bimmerpost.com/forums/sho....php?t=1006526
Appreciate 0
      01-29-2011, 02:40 PM   #19
ELITE_TRAYUNZE
Captain
ELITE_TRAYUNZE's Avatar
Canada
8
Rep
643
Posts

 
Drives: AW 07 E90 328i Sport
Join Date: Oct 2008
Location: Vancouver, BC

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by GTI-Gabe View Post
So they did you a favour by disconnecting the amp and running the diagnostics so you wouldn't have to drive up there to disconnect yourslef?
How is that doing him a favour if they are charging him money for doing it? That's like me coming up to your car while it's parked on the side of the road and throwing a park bench on the trunk as a spoiler and afterwards asking you to give me $500 for it.
Appreciate 0
      01-29-2011, 09:31 PM   #20
335BBS
Brigadier General
Canada
42
Rep
3,607
Posts

 
Drives: 2009 335 coupe.
Join Date: Jan 2010
Location: Toronto, Ontario

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by PHR View Post
so, i took my car into the dealership due to a noise coming from the engine. The noise sounded like a rattle, which came when the engine was at about 1200rpm.
The dealer kept my car for 3 days, and than called me and said that they were going to replace my turbos, and that the noise was coming from them. So, since my car is all under wanrtey, i said ok.

Tuesday night, i picked up my car, after the turbos had been replaced, drove home, and the noise was gone, car was running smooth, i was happy.

next morning(wednesday)... i start my car, let it warm up, for a good 15 minutes, and than took off, and about 15 minutes of driving later, check engine light pops up on the dash, and the Idrive has a message... it has a picture with a car on the hoist and it was red, and beside it it sais "Electronic Falut: Don't drive vehicle, please stop carefully. Contact nearest BMW dealer" and when i called them they told me they did not know what was worng, and that if i could, to bring it in. and once i took it in, after a hour of waiting, while they scanned my car, they told me they still don't know whats wrong, and that they would call me when they find out, so they got me a courtesy vehicle, and i was on my way.

Yesterday (thrusday) they call me to tell me that they "think" the problem is coming from the aftermarket subwoofer/amplifier i had installed, and that i should have it removed so they can rescan the car. i asked the service advisor to ask the mechanic if their was any way they could rescan the car, without me goign through the inconveince of coming back and forth and getting it all removed, and the service advisor told me that they would ask the mechanic and call me back, so i waited all day to receive no call.

This monring(friday) i called BMW again, and they told me they removed my system(with no authorization from me) and that they still are not sure if thats what was causing the problem...and ontop of that.. i have to pay $500 for the work they have performed (which i never asked them to perform).

the car is a 2009 335i coupe 6 speed

and so far its had 5 HPFP replacements
a full turbo kit replacement
and now a problem they dont know of

anybody have any ideas what could be the problem?
Lemon law might apply here. I'd push them.
Quote:
Originally Posted by mathu.bala View Post
that is fd up...dealers are assholes in general especially the BMW ones.
Youre an idiot.
Quote:
Originally Posted by MOAB View Post
BMW doesn't suck. Just your experience with the dealer.
Exactly. It may well be that your after market audio guy screwed up.
Appreciate 0
      01-30-2011, 02:32 AM   #21
Nikos335i
Brigadier General
Nikos335i's Avatar
Greece
43
Rep
3,821
Posts

 
Drives: 2012 B8 S4 & 2013 F30 328xi
Join Date: Nov 2007
Location: Montreal, Canada

iTrader: (13)

Garage List
2012 Audi S4  [4.50]
2007 E90 335i  [4.50]
2011 Audi A4 Avant  [5.00]
If you didn't ok the work I wouldn't pay end of story!!!

They need your consent otherwise they can't charge for it.
__________________
'12 B8 S4 Ice Silver on Black/Premium/DSG/Sport Diff/Nav/Carbon Inlays/19' Titanium Wheels/RS4 Grill/AWE exhaust/Alu Kreuz/H&R OE/Pagid RS19
'13 F30 328xi Sapphire Black/Coral Red/Sportline/gloss black with matte red/Style 397 18" wheels
gone: '07 E90 335i, Alpine White/Black with aluminum/sport/ steptronic/paddles/premium/Logic7
gone: '06 E61 530xi Sapphire Black/Black with aluminum/premium/panoramic sunroof/Logic7/PDC
Appreciate 0
      01-30-2011, 08:41 PM   #22
Nash335
First Lieutenant
Nash335's Avatar
Canada
4
Rep
360
Posts

 
Drives: 2010 BMW 335i MSport
Join Date: Apr 2010
Location: Toronto

iTrader: (0)

[quote=PHR;8792023]BMW mississauga[/QUOTE

BMW OF Mississauga - GO Figure! - ive always had problems there - turns out their service management was fired! so lets hope it gets better. Read past threads about this dealership. Not the best in the area!
__________________
Nash335 - 2010 335i e92 MSport 19" Style 225 BMW Performance Black Grills H&R Spacers Michelin PSS KW V2 Afe DCI + Scoops AR Design DP Active FMIC Active Custom CP Active BOV BMS OCC Spec Stage 3+ Aquamist HPS4 + Howerton 2 Cobb Custom PTF Tune 500 HP Club!
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Tags
335i, bmw, service, turbo, warranty

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:09 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST