E90Post
 


Extreme Power House
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > ConnectedDrive / I-Drive / Navigation Related Discussion > Are satellite images available for 2009+ idrive?



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-08-2011, 08:57 PM   #1
TomBMW
Second Lieutenant
TomBMW's Avatar
United_States
7
Rep
241
Posts

 
Drives: IB DCT e92 ///M3
Join Date: Feb 2008
Location: Miami Beach, FL

iTrader: (1)

Are satellite images available for 2009+ idrive?

On the 3 series? Anyone?
__________________
Appreciate 0
      02-09-2011, 02:34 AM   #2
BMWDude49120
Second Lieutenant
BMWDude49120's Avatar
United_States
4
Rep
225
Posts

 
Drives: 2014 X3 35i M Sport
Join Date: May 2010
Location: Niles, MI

iTrader: (0)

I'm not sure what you're asking. My 2011 came with satellite images pre-installed. Didn't the 09's come with these, too?
Appreciate 0
      02-09-2011, 08:46 AM   #3
Technic
Lieutenant General
Technic's Avatar
United_States
172
Rep
11,194
Posts

 
Drives: 2015 320i
Join Date: Apr 2005
Location: Ft Lauderdale, Florida

iTrader: (18)

Garage List
2004 M3  [0.00]
Quote:
Originally Posted by TomBMW View Post
On the 3 series? Anyone?
Satellite images over 1 mile of scale is a MY2010-on iDrive software feature... however, if you get your iDrive updated at your dealer right now the software that they will install is MY2011.5 and that may have the Satellite images enabled for MY2009.

My MY2009 iDrive was just updated with the MY2011.5 software but the Sat images are not shown so far, but I will try to see if I can enable by custom coding that feature somehow as it is there.
Appreciate 0
      02-09-2011, 07:03 PM   #4
TomBMW
Second Lieutenant
TomBMW's Avatar
United_States
7
Rep
241
Posts

 
Drives: IB DCT e92 ///M3
Join Date: Feb 2008
Location: Miami Beach, FL

iTrader: (1)

Ya, because it's a checkbox in one of the option menus to enable satellite images. I don't have this check box. Also, are the 3d buildings more dense in the later versions? right now it's really sparce, few and far between.
__________________
Appreciate 0
      02-09-2011, 07:42 PM   #5
Technic
Lieutenant General
Technic's Avatar
United_States
172
Rep
11,194
Posts

 
Drives: 2015 320i
Join Date: Apr 2005
Location: Ft Lauderdale, Florida

iTrader: (18)

Garage List
2004 M3  [0.00]
Quote:
Originally Posted by TomBMW View Post
Ya, because it's a checkbox in one of the option menus to enable satellite images. I don't have this check box. Also, are the 3d buildings more dense in the later versions? right now it's really sparce, few and far between.
The checkbox do nothing in both MY2009 software and MY2011.5 software in a MY2009 CIC hardware, so far.
Appreciate 0
      02-13-2011, 04:42 AM   #6
Steveo
Lieutenant
Steveo's Avatar
Scotland
7
Rep
454
Posts

 
Drives: M4
Join Date: May 2009
Location: Scotland

iTrader: (0)

I would have thought that the sat images would be on the Nav DVD that has to be loaded into the CIC, so it would have to be the latest Nav DVD set loaded in order to work???
Appreciate 0
      02-13-2011, 07:37 AM   #7
Technic
Lieutenant General
Technic's Avatar
United_States
172
Rep
11,194
Posts

 
Drives: 2015 320i
Join Date: Apr 2005
Location: Ft Lauderdale, Florida

iTrader: (18)

Garage List
2004 M3  [0.00]
Quote:
Originally Posted by Steveo View Post
I would have thought that the sat images would be on the Nav DVD that has to be loaded into the CIC, so it would have to be the latest Nav DVD set loaded in order to work???
I have the latest USA 2010.1 maps with MY2011.5 CIC software and still no Sat images; Sat images display seem to be a combination of CIC coding issue with map software version.
Appreciate 0
      02-13-2011, 12:54 PM   #8
Steveo
Lieutenant
Steveo's Avatar
Scotland
7
Rep
454
Posts

 
Drives: M4
Join Date: May 2009
Location: Scotland

iTrader: (0)

Technic,

I managed to get the option of satellite images in the IDrive menu coded in,
but even when selected and at 2.5 mile zoom, still no sat images, i have 2010 maps Europe

Still needs work....
Appreciate 0
      02-14-2011, 07:39 PM   #9
David1
Colonel
David1's Avatar
United_States
28
Rep
2,664
Posts

 
Drives: 09 E92 09 X5
Join Date: Mar 2007
Location: City With No Room For Ludicris Speed!

iTrader: (0)

I don't think the Satellite images are a big deal. My loaner 535 had it and after 5 minutes, I was like big deal.
__________________
09 335i Coupe LBM - Black Dakota/Glacier aluminum-6spd|Nav|M-Sport|Premium|Logic7|Heated Seats|CA|BMW Performance Suspension & M3 Control Arms|M3 lip spoiler|Avant Garde M510 Wheels
07 335 coupe - Sold
Appreciate 0
      02-14-2011, 10:20 PM   #10
Technic
Lieutenant General
Technic's Avatar
United_States
172
Rep
11,194
Posts

 
Drives: 2015 320i
Join Date: Apr 2005
Location: Ft Lauderdale, Florida

iTrader: (18)

Garage List
2004 M3  [0.00]
Quote:
Originally Posted by Steveo View Post
Technic,

I managed to get the option of satellite images in the IDrive menu coded in,
but even when selected and at 2.5 mile zoom, still no sat images, i have 2010 maps Europe

Still needs work....
Do you know exactly the name of the variable to be coded and which ECU? I cannot see anything in the CIC TRC file that even resembles Satellite view.
Appreciate 0
      02-15-2011, 12:27 PM   #11
Steveo
Lieutenant
Steveo's Avatar
Scotland
7
Rep
454
Posts

 
Drives: M4
Join Date: May 2009
Location: Scotland

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Technic View Post
Do you know exactly the name of the variable to be coded and which ECU? I cannot see anything in the CIC TRC file that even resembles Satellite view.
Well if you can let me know how i get my video in motion working again that was coded by Patryk but is now not working since i used the latest daten files I'll send you my TRC file
Appreciate 0
      02-15-2011, 12:39 PM   #12
Technic
Lieutenant General
Technic's Avatar
United_States
172
Rep
11,194
Posts

 
Drives: 2015 320i
Join Date: Apr 2005
Location: Ft Lauderdale, Florida

iTrader: (18)

Garage List
2004 M3  [0.00]
Quote:
Originally Posted by Steveo View Post
Well if you can let me know how i get my video in motion working again that was coded by Patryk but is now not working since i used the latest daten files I'll send you my TRC file
I don't have the video in motion activated much less know how to code it as it takes something else other than NCS to enabled it.

Patryk should fix that for you once he's back from vacation this weekend.
Appreciate 0
      03-09-2011, 09:01 PM   #13
TomBMW
Second Lieutenant
TomBMW's Avatar
United_States
7
Rep
241
Posts

 
Drives: IB DCT e92 ///M3
Join Date: Feb 2008
Location: Miami Beach, FL

iTrader: (1)

LOL yeah, but it sucks to know it's there but can't be used..

Quote:
Originally Posted by David1 View Post
I don't think the Satellite images are a big deal. My loaner 535 had it and after 5 minutes, I was like big deal.
__________________
Appreciate 0
      07-04-2012, 09:22 AM   #14
JustinGTP
Lieutenant
JustinGTP's Avatar
Canada
4
Rep
492
Posts

 
Drives: 2009 335i Sedan
Join Date: Dec 2011
Location: Calgary, Alberta

iTrader: (0)

I would like to know if this has been done by anyone with a 2009-2010.

Also, if you update the CIC software will it also change how songs are displayed from a USB device? If so, then I won't update the software as I prefer how the 2009 displays tracks as a list rather than as a single song.

(I know the 2011 can show a "directory" but it isn't the same as the 2009. 2009 has browse directory also.) The "Current Playback" screen is what I'm referring to and it looks nicer on the 09 than the 11.
__________________
Appreciate 0
      07-04-2012, 09:35 AM   #15
Technic
Lieutenant General
Technic's Avatar
United_States
172
Rep
11,194
Posts

 
Drives: 2015 320i
Join Date: Apr 2005
Location: Ft Lauderdale, Florida

iTrader: (18)

Garage List
2004 M3  [0.00]
The Sat images "activation" in a 2009 CIC is a combination of a software update (to post MY2010) and a maps update after the software update.

In other words, if the CIC is updated without updating the maps afterwards then it will not be any sat images activation. The CIC update will "enable" the sat image partition in the map update.
__________________
-2015 F30 320i, Imperial/Oyster, 8AT: August 2014 ED
-2012 E92 M3 Jerez Black/Rust Brown, M-DCT: Gone
-2008 E90 M3 Melbourne Red/Bamboo, 6MT: Gone
-2007 MK5 GTI United Grey/Grey, DSG: Gone
-2004 E46 M3 Carbon Black/Cinnamon, 6MT: Gone
Appreciate 0
      07-05-2012, 03:46 PM   #16
GetSomeE92
Major
United_States
12
Rep
1,144
Posts

 
Drives: '09 Space Gray E92
Join Date: Mar 2011
Location: Miami, FL

iTrader: (7)

Quote:
Originally Posted by Technic View Post
The Sat images "activation" in a 2009 CIC is a combination of a software update (to post MY2010) and a maps update after the software update.

In other words, if the CIC is updated without updating the maps afterwards then it will not be any sat images activation. The CIC update will "enable" the sat image partition in the map update.
Is this something that has to be done at the dealer? I'm trying to decide when and how I should update, as there is a lot of road work and highway building going on here in Miami.
Appreciate 0
      07-05-2012, 05:15 PM   #17
Technic
Lieutenant General
Technic's Avatar
United_States
172
Rep
11,194
Posts

 
Drives: 2015 320i
Join Date: Apr 2005
Location: Ft Lauderdale, Florida

iTrader: (18)

Garage List
2004 M3  [0.00]
Quote:
Originally Posted by GetSomeE92 View Post
Is this something that has to be done at the dealer? I'm trying to decide when and how I should update, as there is a lot of road work and highway building going on here in Miami.
Forum vendor BimmerTech can do that for you, and more.
__________________
-2015 F30 320i, Imperial/Oyster, 8AT: August 2014 ED
-2012 E92 M3 Jerez Black/Rust Brown, M-DCT: Gone
-2008 E90 M3 Melbourne Red/Bamboo, 6MT: Gone
-2007 MK5 GTI United Grey/Grey, DSG: Gone
-2004 E46 M3 Carbon Black/Cinnamon, 6MT: Gone
Appreciate 0
      07-20-2012, 02:26 PM   #18
GetSomeE92
Major
United_States
12
Rep
1,144
Posts

 
Drives: '09 Space Gray E92
Join Date: Mar 2011
Location: Miami, FL

iTrader: (7)

Quote:
Originally Posted by Technic View Post
Forum vendor BimmerTech can do that for you, and more.
Any idea on what that would cost?
Appreciate 0
      07-20-2012, 04:10 PM   #19
Patrys@BimmerTech
BimmerPost Supporting Vendor
Patrys@BimmerTech's Avatar
Poland
83
Rep
1,607
Posts


 
Drives: 2007 E92 335i
Join Date: Feb 2009
Location: Warsaw/Poland

iTrader: (7)

Quote:
Originally Posted by GetSomeE92 View Post
Any idea on what that would cost?
Please send us your VIN at info@bimmer-tech.net and we would be happy to send you a quote.
__________________
BimmerTech
Phone (USA): (646) 439-7920 (7:00am - 3:00pm ET) :: info@bimmer-tech.net :: www.bimmer-tech.net
Installation facilities worldwide.

Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:14 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST