E90Post
 


TireRack
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > 2007 BMW 335i BETA AccessPORT Available Now!



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-10-2011, 01:11 PM   #133
Bleep
First Lieutenant
 
Bleep's Avatar
 
Drives: 335xi
Join Date: Jan 2011
Location: Brooklyn NY

Posts: 370
iTrader: (0)

Installation on my 335xi went along smoothly without a single hitch (not even low battery warnings). Power is incredible but for the first time on my xi I've been getting traction control going crazy and cutting all power in a straight line. Is anyone else experiencing this? Is the power really too much for 4 wheels? It seems to kick in halfway through first and sometimes a bit through second under WOT. I don't actually feel any slippage or notice any indication of wheel spin. When I turn the traction control off it's back to normal; I don't get any wheel squealing or anything like that, even if I brake boost off the line.

Is traction control kicking in too early or is the traction loss below what I can notice?
Bleep is offline  
0
Reply With Quote
      04-10-2011, 01:37 PM   #134
Tuner1984
1 Stock M
 
Tuner1984's Avatar
 
Drives: Something Slow
Join Date: Jan 2010
Location: Northern Virginia

Posts: 1,652
iTrader: (5)

Garage List
2003 E46 M3  [0.00]
Send a message via Yahoo to Tuner1984
I got my AP this week. I tried installing it yesterday and was unable to. I am having the same issues some of the 07 MTs are having. My is an 07 MT with a build date of Feb 07. Everytime it gets to downloading the settings from the factory ECU at 2 percent my windshield wipers start going up and down, and at 3 percent it loses connection with the ECU. I tried uninstalling the software and than reuploading the software. Still no luck. I tried a different OBD cable but that was unsuccessful. I had my friend unmarry his Cobb from his car and than tried it on mine that was unsuccessful. Anything else I should try or should I just wait until the 21st when somebody is actually taking there car to Cobb?
__________________
Veteran USMC/Iraqi Freedom

Current: E46 M3
Retired: 2009 E90 AW M3
Retired: 2007 E90 AW 335i.
Tuner1984 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-10-2011, 01:52 PM   #135
Jeff@TopGearSolutions
BimmerPost Supporting Vendor

 
Jeff@TopGearSolutions's Avatar
 
Drives: C6 Z06, GSXR-750, 09 335i
Join Date: Dec 2008
Location: TopGearSolutions.com

Posts: 16,423
iTrader: (31)

Send a message via AIM to Jeff@TopGearSolutions
I saw someone mentioning to clean the OBD II ports... worth a shot.
Jeff@TopGearSolutions is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-10-2011, 01:54 PM   #136
MB135i
Major
 
MB135i's Avatar
 
Drives: Space Gray 2007 335i Coupe
Join Date: Jul 2010
Location: USA

Posts: 1,005
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Tuner1984 View Post
I got my AP this week. I tried installing it yesterday and was unable to. I am having the same issues some of the 07 MTs are having. My is an 07 MT with a build date of Feb 07. Everytime it gets to downloading the settings from the factory ECU at 2 percent my windshield wipers start going up and down, and at 3 percent it loses connection with the ECU. I tried uninstalling the software and than reuploading the software. Still no luck. I tried a different OBD cable but that was unsuccessful. I had my friend unmarry his Cobb from his car and than tried it on mine that was unsuccessful. Anything else I should try or should I just wait until the 21st when somebody is actually taking there car to Cobb?
same, i guess we just need to wait....
__________________
Past: 2008 EVO X GSR |AERO|SSS|SPORT|COBB AP STAGE 1|
Past: 2008 BMW 135i |SPORT|COBB AP STAGE 1|
Current: 2007 BMW 335i E92 |SPORT|PREM|COLD|NAV|AS|COBB AP STAGE 1|
MB135i is offline  
0
Reply With Quote
      04-10-2011, 01:55 PM   #137
TiAg335i
Trance Life
 
TiAg335i's Avatar
 
Drives: 2007 E92 335i
Join Date: Jan 2007
Location: Long Island, NY

Posts: 4,710
iTrader: (4)

Quote:
Originally Posted by Bleep View Post
Installation on my 335xi went along smoothly without a single hitch (not even low battery warnings). Power is incredible but for the first time on my xi I've been getting traction control going crazy and cutting all power in a straight line. Is anyone else experiencing this? Is the power really too much for 4 wheels? It seems to kick in halfway through first and sometimes a bit through second under WOT. I don't actually feel any slippage or notice any indication of wheel spin. When I turn the traction control off it's back to normal; I don't get any wheel squealing or anything like that, even if I brake boost off the line.

Is traction control kicking in too early or is the traction loss below what I can notice?
I'd expect some loss of traction even with XI, esp in low gears.....
__________________
Vanguard V2 Exhaust//Vishnu DCI//ACM Angel Eyes
TiAg335i is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-10-2011, 09:58 PM   #138
Tuner1984
1 Stock M
 
Tuner1984's Avatar
 
Drives: Something Slow
Join Date: Jan 2010
Location: Northern Virginia

Posts: 1,652
iTrader: (5)

Garage List
2003 E46 M3  [0.00]
Send a message via Yahoo to Tuner1984
I hope this issue gets resolved soon because I'm dying to install the Cobb. Will try and clean out the OBD II port. Whats the best way or best thing to use when cleaning the port out?
__________________
Veteran USMC/Iraqi Freedom

Current: E46 M3
Retired: 2009 E90 AW M3
Retired: 2007 E90 AW 335i.
Tuner1984 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-10-2011, 11:33 PM   #139
jzepeda
Lieutenant
 
Drives: 07 e92 Dinan Stage 2
Join Date: Apr 2010
Location: West Covina

Posts: 549
iTrader: (12)

I have the same issue as everyone else here does. but I was able to get the Cobb installed. I tried for about an hour and half before it worked. you will need a battery charger. This is what worked for me. not sure if it will work for you guys. try this at your own risk I am by no means an expert at Cobb or BMW tuning. I unplugged everything that is not installed on the car, disable your bluetooth devices, unplugged my Ipod, unplugged my Radar detector. I updated the Cobb unit to the Beta version and deleted all the maps that I installed on the Cobb AP. plugged in the Cobb closed all the doors had the windows down. I also had the hood open with a Battery charge on it. I went in to the Cobb menu and went into the recovery section and the AP unit started to rebuild my stock tune. this failed about a dozen times before it finished. every time it failed I would unplug everything and start over. on the attempt before it worked it got to about 90% then failed when this happened I just hit the Start button off and back on and ran it again, at that point it made it to 100%. unplugged everything reinstalled the map on the AP and started the install once again, I did not shut the car off at this point. the first time it went through. I did have a Dinan Flash so my scenario of rebuilding the stock tune could have been attributed to that.
Good Luck

Thanks,
Jorge



Quote:
Originally Posted by Tuner1984 View Post
I got my AP this week. I tried installing it yesterday and was unable to. I am having the same issues some of the 07 MTs are having. My is an 07 MT with a build date of Feb 07. Everytime it gets to downloading the settings from the factory ECU at 2 percent my windshield wipers start going up and down, and at 3 percent it loses connection with the ECU. I tried uninstalling the software and than reuploading the software. Still no luck. I tried a different OBD cable but that was unsuccessful. I had my friend unmarry his Cobb from his car and than tried it on mine that was unsuccessful. Anything else I should try or should I just wait until the 21st when somebody is actually taking there car to Cobb?

Last edited by jzepeda; 04-10-2011 at 11:41 PM.
jzepeda is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-10-2011, 11:36 PM   #140
BuraQ
Colonel
 
BuraQ's Avatar
 
Drives: 11" E92 335is
Join Date: Nov 2010
Location: Florida

Posts: 2,859
iTrader: (0)

Garage List
2011 BMW 335is  [2.88]
So you can use the AP while its charging to avoid running out of Batt when flashing ?
__________________
AP-V3 & Cobb Protuned by PTF: (New Times Coming Soon)
RENNtech Tuning: 11.78 ET @ 116 Mph in 1/4 mile YouTube
Dinan Stage 3: 12.5 ET (Best) 111 Mph (Best) in 1/4 mile
400+ launches, 3 Driveshafts, No DCT Slippage, Flash Only
BuraQ is online now   United_States
0
Reply With Quote
      04-10-2011, 11:55 PM   #141
jzepeda
Lieutenant
 
Drives: 07 e92 Dinan Stage 2
Join Date: Apr 2010
Location: West Covina

Posts: 549
iTrader: (12)

yeah I had the Battery charging while installing the Cobb. I know Dinan, Giac, and BMW do as well.
jzepeda is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-11-2011, 04:12 AM   #142
michael1284
Colonel
 
michael1284's Avatar
 
Drives: 2009 AW E90 335i
Join Date: Apr 2010
Location: DFW

Posts: 2,467
iTrader: (40)

I went up to cobb and had my car charging and it didn't help the issue at all.
__________________
RIP e92. New project is ALIVE!

Updated Pics!

michael1284 is offline  
0
Reply With Quote
      04-11-2011, 08:15 AM   #143
Tuner1984
1 Stock M
 
Tuner1984's Avatar
 
Drives: Something Slow
Join Date: Jan 2010
Location: Northern Virginia

Posts: 1,652
iTrader: (5)

Garage List
2003 E46 M3  [0.00]
Send a message via Yahoo to Tuner1984
Michael1284 your just having issues uninstalling the software?
__________________
Veteran USMC/Iraqi Freedom

Current: E46 M3
Retired: 2009 E90 AW M3
Retired: 2007 E90 AW 335i.
Tuner1984 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-11-2011, 10:03 AM   #144
michael1284
Colonel
 
michael1284's Avatar
 
Drives: 2009 AW E90 335i
Join Date: Apr 2010
Location: DFW

Posts: 2,467
iTrader: (40)

No. Problems installing. Finally installed after lots of tries. Now can't uninstall or do anything.
__________________
RIP e92. New project is ALIVE!

Updated Pics!

michael1284 is offline  
0
Reply With Quote
      04-11-2011, 10:54 AM   #145
jzepeda
Lieutenant
 
Drives: 07 e92 Dinan Stage 2
Join Date: Apr 2010
Location: West Covina

Posts: 549
iTrader: (12)

I am also in the same situation. Finally got it to install but still fails when trying to unintall or change maps.

The Cobb AP works fine when plugged in to view the cars vitals and logs. no lose in connection. I've been running it for 5 days connected it has not lost connection yet while the car is on. so I doubt it's the OBDII port being dirty.

I'm debating going to my Dinan Dealer or BMW and having them try to reflash the DME but not sure what happens to the Cobb, as in once installed to a car it locks to that car unitl you unistall it to realease the AP Lock. The question is what happens to the Cobb AP once the Dealer or Dinan flashes the ECU and the Cobb was not uninstalled? do I now have a 900 dollar paper wait? will I still be able to return it? Will Cobb unlock the unit? or does the AP recognize the VIN and unlock the unit once plugged in and notices the flash is not there?

If anyone has any answer or suggestions I would love to hear them.



Quote:
Originally Posted by michael1284 View Post
No. Problems installing. Finally installed after lots of tries. Now can't uninstall or do anything.

Last edited by jzepeda; 04-11-2011 at 11:11 AM.
jzepeda is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-11-2011, 11:08 AM   #146
Tuner1984
1 Stock M
 
Tuner1984's Avatar
 
Drives: Something Slow
Join Date: Jan 2010
Location: Northern Virginia

Posts: 1,652
iTrader: (5)

Garage List
2003 E46 M3  [0.00]
Send a message via Yahoo to Tuner1984
Quote:
Originally Posted by jzepeda View Post
I am also in the same situation. Finally got it to install but still fails when trying to unintall or change maps.

The Cobb AP works fine when plugged in to view the cars vitals and logs. no lose in connection. I've been running it for 5 days connected it has not lost connection yet while the car is on. so I doubt it's the OBDII port being dirty.

I'm debating going to my Dinan Dealer or BMW and having them try to reflash the DME but not sure what happens to the Cobb, as in once installed to a car it locks to that car unitl you unistall it to realease the AP Lock. The question is what happens to the Cobb AP once the Dealer or Dinan flashes the ECU and the Cobb was not uninstalled? do I now have a 900 dallar paper wait? will I still be able to return it? Will Cobb unlock the unit? or does the AP recognize the VIN and unlock the unit once plugged in and notices the flash is not there?

If anyone has any answer or suggestions I would love to hear them.

The best suggestin would be to talk with CObb. As far as I know the Cobb is not vin locked. Once you unmarry it from your car, your free to install it on any other.
__________________
Veteran USMC/Iraqi Freedom

Current: E46 M3
Retired: 2009 E90 AW M3
Retired: 2007 E90 AW 335i.
Tuner1984 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-11-2011, 12:38 PM   #147
jzepeda
Lieutenant
 
Drives: 07 e92 Dinan Stage 2
Join Date: Apr 2010
Location: West Covina

Posts: 549
iTrader: (12)

I will call them today. That is correct it does not VIN lock, but it does get married to the car. The issue I am having is I cannot uninstall the AP from the car, with that said I will basically be blowing over the Cobb tune without bieng able to unmarry the AP. what will happen to the Cobb AP that is married to the car? thats what I'll call Cobb and ask him.


Quote:
Originally Posted by Tuner1984 View Post
The best suggestin would be to talk with CObb. As far as I know the Cobb is not vin locked. Once you unmarry it from your car, your free to install it on any other.
jzepeda is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-11-2011, 12:52 PM   #148
Bimmeroid
Private
 
Drives: E92 N54 335i
Join Date: Oct 2010
Location: NoVa, USA

Posts: 86
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by jzepeda View Post
I will call them today. That is correct it does not VIN lock, but it does get married to the car. The issue I am having is I cannot uninstall the AP from the car, with that said I will basically be blowing over the Cobb tune without bieng able to unmarry the AP. what will happen to the Cobb AP that is married to the car? thats what I'll call Cobb and ask him.
I would be interested in the answer. Please post findings.
__________________
BMW E92 N54 335i//Jet Black on Coral Red//6MT//ZSP//ZPP//Bluetooth//Logic7//Comfort Access//Xenon//COBB AP//LUX H8 V3
Bimmeroid is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-11-2011, 12:57 PM   #149
MB135i
Major
 
MB135i's Avatar
 
Drives: Space Gray 2007 335i Coupe
Join Date: Jul 2010
Location: USA

Posts: 1,005
iTrader: (1)

yea you have to unmarry it for it to be worth anything to another owner who wants it for their car... i know Cobb charges a 2-400 dollar service for unlocking the unit if its still married to another car. I'm sure they would waive that fee if your having the issue uninstalling it the proper way
__________________
Past: 2008 EVO X GSR |AERO|SSS|SPORT|COBB AP STAGE 1|
Past: 2008 BMW 135i |SPORT|COBB AP STAGE 1|
Current: 2007 BMW 335i E92 |SPORT|PREM|COLD|NAV|AS|COBB AP STAGE 1|
MB135i is offline  
0
Reply With Quote
      04-11-2011, 01:04 PM   #150
Tuner1984
1 Stock M
 
Tuner1984's Avatar
 
Drives: Something Slow
Join Date: Jan 2010
Location: Northern Virginia

Posts: 1,652
iTrader: (5)

Garage List
2003 E46 M3  [0.00]
Send a message via Yahoo to Tuner1984
I just called Cobb about the issue for the AP loading 2-4 percent and unfortunately the people who are having this issue are probably going to have to wait a couple weeks. I gave them my info that way they can keep me informed of what's going on. Unfortunately at this time they only thing I can do is wait.
__________________
Veteran USMC/Iraqi Freedom

Current: E46 M3
Retired: 2009 E90 AW M3
Retired: 2007 E90 AW 335i.
Tuner1984 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-11-2011, 01:12 PM   #151
MB135i
Major
 
MB135i's Avatar
 
Drives: Space Gray 2007 335i Coupe
Join Date: Jul 2010
Location: USA

Posts: 1,005
iTrader: (1)

^ yea, just gotta wait i guess, maybe Cobb will send us t shirts or license plate frames for our patience :-)
__________________
Past: 2008 EVO X GSR |AERO|SSS|SPORT|COBB AP STAGE 1|
Past: 2008 BMW 135i |SPORT|COBB AP STAGE 1|
Current: 2007 BMW 335i E92 |SPORT|PREM|COLD|NAV|AS|COBB AP STAGE 1|
MB135i is offline  
0
Reply With Quote
      04-11-2011, 01:20 PM   #152
Tuner1984
1 Stock M
 
Tuner1984's Avatar
 
Drives: Something Slow
Join Date: Jan 2010
Location: Northern Virginia

Posts: 1,652
iTrader: (5)

Garage List
2003 E46 M3  [0.00]
Send a message via Yahoo to Tuner1984
Lol that would be awesome!!! I'm in it for the long haul. I'd rather tune my car through the OBD II port insead of constantly having to go into the ECU to uninstall the JB or Vishnu. Please so far from the numbers I have see the Cobb is pretty impressive on these cars. It just sucks that only a few of us are having this issue.
__________________
Veteran USMC/Iraqi Freedom

Current: E46 M3
Retired: 2009 E90 AW M3
Retired: 2007 E90 AW 335i.
Tuner1984 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-11-2011, 01:35 PM   #153
Bimmeroid
Private
 
Drives: E92 N54 335i
Join Date: Oct 2010
Location: NoVa, USA

Posts: 86
iTrader: (0)

Does anyone know where to find the release notes for all 2007 beta versions?
__________________
BMW E92 N54 335i//Jet Black on Coral Red//6MT//ZSP//ZPP//Bluetooth//Logic7//Comfort Access//Xenon//COBB AP//LUX H8 V3
Bimmeroid is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-11-2011, 04:20 PM   #154
lawwailok
Lieutenant Colonel
 
lawwailok's Avatar
 
Drives: E90 335i, E70 X5
Join Date: Aug 2009
Location: Sacramento, CA

Posts: 1,916
iTrader: (18)

Garage List
side note, i realized after cobb, my exhaust is getting a little quieter too.
__________________
-eric
E90 335i TiAg *STOCK* see my garage for mod list..
E70 X5 SGM *try to stay stock* :/
lawwailok is offline   United_States
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:45 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST