E90Post
 


GT Haus
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > Bmw e90 2006 boot failure



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-22-2014, 01:33 PM   #1
manueldord
New Member
 
Drives: bmw e90
Join Date: Jan 2014
Location: spanish

Posts: 5
iTrader: (0)

Bmw e90 2006 boot failure

Hello I have a bmw e90 I would not start and I take a reading and tells me I have no communication with the ews.
that I can encode the problem comes from having bad cas file can do a greeting and thanks
manueldord is offline  
0
Reply With Quote
      01-22-2014, 02:52 PM   #2
Ilyas
Private
 
Ilyas's Avatar
 
Drives: BMW 328xi Coupe
Join Date: Jan 2013
Location: East Lansing, MI

Posts: 85
iTrader: (0)

Garage List
2007 BMW 328xi  [5.00]
Quote:
Originally Posted by manueldord View Post
Hello I have a bmw e90 I would not start and I take a reading and tells me I have no communication with the ews.
that I can encode the problem comes from having bad cas file can do a greeting and thanks
Why is your CAS bad? Is it hardware or did you unsuccessfully coded it?
Ilyas is offline  
0
Reply With Quote
      01-22-2014, 04:04 PM   #3
manueldord
New Member
 
Drives: bmw e90
Join Date: Jan 2014
Location: spanish

Posts: 5
iTrader: (0)

if I coded wrong with cas and now I can not start to do.

Is everything perfect just does not start
manueldord is offline  
0
Reply With Quote
      01-23-2014, 09:57 AM   #4
manueldord
New Member
 
Drives: bmw e90
Join Date: Jan 2014
Location: spanish

Posts: 5
iTrader: (0)

Hello again someone can help me on this issue I'm desperate
manueldord is offline  
0
Reply With Quote
      01-23-2014, 10:00 AM   #5
Dtype
Private
 
Drives: BMW E90 320d 2007
Join Date: Aug 2013
Location: Lisbon

Posts: 92
iTrader: (0)

Maybe DDE and EWS get out of sync. Try this that some user here on e90 had posted:

1- Launch inpa
2- Select the engine
3- Choose the model of the engine (in your case
DDE6 = 318d, 320d, 325d, 330d, 335d ( 03/2005 - 09/2007 )
DDE7 = 318d, 320d, 325d, 330d, 335d ( 09/2007 - )

4- Select option: activate (usually F5 but check in your inpa)
5- Select option: EWS
6- Select option: reset ----> in progress ----> click ok
7- Bak to the main menu, ie, back, back, back, and close the INPA
8- Open the inpa and check the errors. That errors should have gone by now.
9- Turn the ignition off, remove the obd connector and start your car.

Thanks
Dtype is offline   Portugal
0
Reply With Quote
      01-23-2014, 12:00 PM   #6
manueldord
New Member
 
Drives: bmw e90
Join Date: Jan 2014
Location: spanish

Posts: 5
iTrader: (0)

I'm going to test it later commented
manueldord is offline  
0
Reply With Quote
      01-24-2014, 02:15 AM   #7
makkan00
Major General
 
makkan00's Avatar
 
Drives: E91 330D
Join Date: Dec 2011
Location: Essex

Posts: 6,830
iTrader: (47)

Quote:
Originally Posted by Dtype
Maybe DDE and EWS get out of sync. Try this that some user here on e90 had posted:

1- Launch inpa
2- Select the engine
3- Choose the model of the engine (in your case
DDE6 = 318d, 320d, 325d, 330d, 335d ( 03/2005 - 09/2007 )
DDE7 = 318d, 320d, 325d, 330d, 335d ( 09/2007 - )

4- Select option: activate (usually F5 but check in your inpa)
5- Select option: EWS
6- Select option: reset ----> in progress ----> click ok
7- Bak to the main menu, ie, back, back, back, and close the INPA
8- Open the inpa and check the errors. That errors should have gone by now.
9- Turn the ignition off, remove the obd connector and start your car.

Thanks
When you copy something from somewhere then at least give some credit to original author.
__________________
makkan00 is offline   United Kingdom
0
Reply With Quote
      01-24-2014, 03:10 AM   #8
Dtype
Private
 
Drives: BMW E90 320d 2007
Join Date: Aug 2013
Location: Lisbon

Posts: 92
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by makkan00 View Post
When you copy something from somewhere then at least give some credit to original author.
Sorry man. I was doing this on my iphone because I had copied that to a text note because sometimes when I connect INPA to my 320d I have this problem after that and I don't remember who was the author. If you see I have wrote that is from someone, not me. Won't happen again.

Thanks
Dtype is offline   Portugal
0
Reply With Quote
      01-27-2014, 11:55 AM   #9
manueldord
New Member
 
Drives: bmw e90
Join Date: Jan 2014
Location: spanish

Posts: 5
iTrader: (0)

Hola again not work and could not boot.

What if the miles vary with the cas Dashboard start or not?
manueldord is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:09 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST