E90Post
 


GetBMWParts
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BIMMERPOST Universal Forums > General Automotive (non-BMW) Talk + Photos/Videos > Need Some General Information - 2002 Civic Si Coupe



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-03-2011, 10:21 AM   #1
Simma
First Lieutenant
 
Simma's Avatar
 
Drives: E92 M3
Join Date: Apr 2011
Location: Toronto

Posts: 319
iTrader: (0)

Need Some General Information - 2002 Civic Si Coupe

Before everyone starts complaining, I'd like to appologize ahead of time since what I'm going to say has nothing to do with this forum lol.

My beater started acting up this morning. It is a 2002 Civic SI Coupe. I beat this around the city everywhere since its a civic and cheap on gas and I can careless about the Kilometres. It was a dealer maintained car when I bought it last year and I have all service records. The car is at 202,000KM (Approx 125,600 Miles)

The issue:
Car is not accelerating past 130km/h!!!! What does this mean? Clutch seems to be fine... I understand that this can be caused by many reasons but from a general standpoint, what usually causes this?
Simma is offline   Canada
0
Reply With Quote
      06-03-2011, 10:27 AM   #2
M3Bahn
Lieutenant
 
M3Bahn's Avatar
 
Drives: M3
Join Date: Mar 2011
Location: ATL

Posts: 487
iTrader: (0)

VTB!
__________________
The journey is the reward.
M3Bahn is offline  
0
Reply With Quote
      06-03-2011, 10:29 AM   #3
e1000
that's what SHE said!
 
Drives: 2011 E92 M3 ZCP
Join Date: Jun 2010
Location: OC

Posts: 1,076
iTrader: (1)

you need ZCP to go over 130km/h
__________________
e1000 is offline  
0
Reply With Quote
      06-03-2011, 10:50 AM   #4
Simma
First Lieutenant
 
Simma's Avatar
 
Drives: E92 M3
Join Date: Apr 2011
Location: Toronto

Posts: 319
iTrader: (0)

lol it's not like I care to go over 130km/h because I really don't but it still bothers me that even if I wanted too, I can't and obviously somethings wrong. I just want the car fixed before more issues come up.
Simma is offline   Canada
0
Reply With Quote
      06-03-2011, 08:34 PM   #5
b0bab0i
Captain
 
Drives: 03 TiAG z4 3.0i w/ hardtop
Join Date: Feb 2008
Location: SoCal

Posts: 964
iTrader: (0)

Take it to a shop and get it inspected?
b0bab0i is offline  
0
Reply With Quote
      06-03-2011, 09:12 PM   #6
blue2fire
Brigadier General
 
blue2fire's Avatar
 
Drives: BMW 135i
Join Date: Jan 2009
Location: Location, Location, Location

Posts: 4,289
iTrader: (8)

Dood. That is horrible car.
__________________

BMW CCA
Member #420568
Quote:
Originally Posted by Gordon Murray View Post
Being a fan of Honda engines, I requested that they consider building for the F1 a 4.5 liter V10 or V12. I asked, I tried to persuade them, but in the end could not convince them to do it, and the McLaren F1 ended up with a BMW engine.
blue2fire is offline   Cayman Islands
0
Reply With Quote
      06-03-2011, 10:19 PM   #7
WishBone33
First Lieutenant
 
Drives: SGM 135i
Join Date: Apr 2008
Location: Jacksonville, NC

Posts: 360
iTrader: (0)

how fast do u expect a mini mini van to go?
WishBone33 is offline   Japan
0
Reply With Quote
      06-04-2011, 02:28 AM   #8
alpine46
New Member
 
Drives: alpine e46
Join Date: Jul 2010
Location: Bay Area

Posts: 10
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Simma View Post
Before everyone starts complaining, I'd like to appologize ahead of time since what I'm going to say has nothing to do with this forum lol.

My beater started acting up this morning. It is a 2002 Civic SI Coupe. I beat this around the city everywhere since its a civic and cheap on gas and I can careless about the Kilometres. It was a dealer maintained car when I bought it last year and I have all service records. The car is at 202,000KM (Approx 125,600 Miles)

The issue:
Car is not accelerating past 130km/h!!!! What does this mean? Clutch seems to be fine... I understand that this can be caused by many reasons but from a general standpoint, what usually causes this?

First, 2002 did not have any si coupe production model. they're the hatch

and you'll have more luck with the ep3hatch forums instead
alpine46 is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:30 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST