E90Post
 


Lux Angel Eyes
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BMW E90/E92/E93 3-series General Forums > Regional Forums > USA - Mid-Atlantic > need some help please



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-30-2011, 02:16 PM   #1
danny156b
Private
 
Drives: IS350
Join Date: Aug 2010
Location: Centreville, VA

Posts: 92
iTrader: (1)

need some help please

My car is showing the check engine light and I do not hear the turbos spooling up. I had my IC installed about two weeks ago which gave me some problems. About a week of driving, the IC pipe popped off. I got that taken care of and put in a longer tube so there is no more boost leak. I was wondering if anybody had any ideas. The only mods I have are a dci, ic, and jb4.
danny156b is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-30-2011, 02:35 PM   #2
Tuner1984
1 Stock M
 
Tuner1984's Avatar
 
Drives: Something Slow
Join Date: Jan 2010
Location: Northern Virginia

Posts: 1,652
iTrader: (5)

Garage List
2003 E46 M3  [0.00]
Send a message via Yahoo to Tuner1984
Are you getting any power at all when you WOT? If not it sounds like you have a boost leak some where.
__________________
Veteran USMC/Iraqi Freedom

Current: E46 M3
Retired: 2009 E90 AW M3
Retired: 2007 E90 AW 335i.
Tuner1984 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-30-2011, 02:51 PM   #3
danny156b
Private
 
Drives: IS350
Join Date: Aug 2010
Location: Centreville, VA

Posts: 92
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Tuner1984 View Post
Are you getting any power at all when you WOT? If not it sounds like you have a boost leak some where.
It did not feel as sluggish when I had the whole IC pipe just dangling there. But I could not hear anything from under the hood while I was driving. Does the heat affect the car? I noticed it was very hot and I was giving it any gas.

I just tried driving it around about 20 minutes after it went into limp mode and I did hear the intakes and all. I didnt't get the chance to WOT though. I work in old town Alexandria and there are stop signs every 100ft...
danny156b is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-30-2011, 03:23 PM   #4
Tuner1984
1 Stock M
 
Tuner1984's Avatar
 
Drives: Something Slow
Join Date: Jan 2010
Location: Northern Virginia

Posts: 1,652
iTrader: (5)

Garage List
2003 E46 M3  [0.00]
Send a message via Yahoo to Tuner1984
Quote:
Originally Posted by danny156b View Post
It did not feel as sluggish when I had the whole IC pipe just dangling there. But I could not hear anything from under the hood while I was driving. Does the heat affect the car? I noticed it was very hot and I was giving it any gas.

I just tried driving it around about 20 minutes after it went into limp mode and I did hear the intakes and all. I didnt't get the chance to WOT though. I work in old town Alexandria and there are stop signs every 100ft...
Normal oil temps for the 335i are going to be in the 240 degree area. The IC should possibly decrease the temps by 10 degrees. Have you tried to re auto tune the JB to your bolt ons? Also you should try a WOT and see if it pulls like it should. If does you probably are fine. Do you have a boost guage to see if your getting any boost?
__________________
Veteran USMC/Iraqi Freedom

Current: E46 M3
Retired: 2009 E90 AW M3
Retired: 2007 E90 AW 335i.
Tuner1984 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-30-2011, 03:53 PM   #5
danny156b
Private
 
Drives: IS350
Join Date: Aug 2010
Location: Centreville, VA

Posts: 92
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Tuner1984 View Post
Normal oil temps for the 335i are going to be in the 240 degree area. The IC should possibly decrease the temps by 10 degrees. Have you tried to re auto tune the JB to your bolt ons? Also you should try a WOT and see if it pulls like it should. If does you probably are fine. Do you have a boost guage to see if your getting any boost?
Hm.. I thought IC does not have any effect on the oil temps. Only IAT? But my oil temps were at around 200-220 when it happened. As for the JB, that was the last thing I installed in my car so I dont think it will make any difference. I have the boost show on my fuel and I did see it go up around 14psi when I tried to WOT but the car did not respond. I will give it another try when I get off work and see what happens.
danny156b is offline   United_States
0
Reply With Quote
      07-01-2011, 07:23 AM   #6
Tuner1984
1 Stock M
 
Tuner1984's Avatar
 
Drives: Something Slow
Join Date: Jan 2010
Location: Northern Virginia

Posts: 1,652
iTrader: (5)

Garage List
2003 E46 M3  [0.00]
Send a message via Yahoo to Tuner1984
Keep us updated.
__________________
Veteran USMC/Iraqi Freedom

Current: E46 M3
Retired: 2009 E90 AW M3
Retired: 2007 E90 AW 335i.
Tuner1984 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      07-01-2011, 10:19 AM   #7
bimmertt
Lieutenant Colonel
 
bimmertt's Avatar
 
Drives: 2007 e92 335i
Join Date: Nov 2008
Location: Earth

Posts: 1,671
iTrader: (7)

Did you check all connections to the intercooler? Definitely sounds like a boost leak. I ran into the same thing when I installed my chargepipe and found one of the clamps was not tight enough.
bimmertt is offline  
0
Reply With Quote
      07-01-2011, 01:19 PM   #8
danny156b
Private
 
Drives: IS350
Join Date: Aug 2010
Location: Centreville, VA

Posts: 92
iTrader: (1)

I did a couple WOT runs last night on the way home and my car drove perfectly fine. I did check all the connections and nothing was loose. Hopefully no more problems. I want to mod my car more but this is making me think twice...
danny156b is offline   United_States
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:06 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST