E90Post
 


GTB Performance
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > Mechanical Maintenance: Break-in / Oil & Fluids / Servicing / Warranty > Windshield Wipers stopped working!



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      08-19-2011, 10:48 PM   #1
LimeMike
Second Lieutenant
 
Drives: E90
Join Date: Jun 2011
Location: N.Central FL

Posts: 250
iTrader: (1)

Garage List
2006 BMW 325i  [0.00]
Windshield Wipers stopped working!

I live in centeral FL.. Famous for its out of no where storms. Anyone have thier windshield wipers stop working out of the blue? I was driving and it started pouring so I activated the rain sensor mode.. they worked fine for about 15 mins, then all of a sudden stopped working.. Even when I tried to manually turn them on they didnt work. Also tried using the winshield washer to see if that would start them still nothing.. ive restarted the car and they still dont work. Fuse? No Fuse failure indicator? ANY ideas would be nice.. Taking it to BMW tomorrow.. ill be sure to pre-lube my cheeks for this one..
__________________
LimeMike '06 E90, M6 wheels, Splitters, tint, OEM roof racks, Mtec LED AE, BMW blue calipers, BMW Performance Exhaust, BlackLines, AFE Intake, AA Tune!!
LimeMike is offline   United_States
0
Reply With Quote
      08-19-2011, 11:11 PM   #2
Express
Major General
 
Express's Avatar
 
Drives: 06 330i
Join Date: Dec 2008
Location: The Promise Land

Posts: 8,701
iTrader: (17)

Garage List
2006 BMW 330i  [4.15]
check fuses.
Express is offline   Israel
0
Reply With Quote
      08-19-2011, 11:11 PM   #3
Express
Major General
 
Express's Avatar
 
Drives: 06 330i
Join Date: Dec 2008
Location: The Promise Land

Posts: 8,701
iTrader: (17)

Garage List
2006 BMW 330i  [4.15]
then remove the motor and bench test it. isolation is key!!!
Express is offline   Israel
0
Reply With Quote
      08-19-2011, 11:39 PM   #4
LimeMike
Second Lieutenant
 
Drives: E90
Join Date: Jun 2011
Location: N.Central FL

Posts: 250
iTrader: (1)

Garage List
2006 BMW 325i  [0.00]
yeah, I have... a screwdriver and possibly a hammer.. It should to the trick...
my next post: FS 2006 TiAg 325i..
__________________
LimeMike '06 E90, M6 wheels, Splitters, tint, OEM roof racks, Mtec LED AE, BMW blue calipers, BMW Performance Exhaust, BlackLines, AFE Intake, AA Tune!!
LimeMike is offline   United_States
0
Reply With Quote
      08-20-2011, 12:01 AM   #5
Glim
Captain
 
Drives: 2006 330i
Join Date: Jun 2011
Location: Victoria, BC

Posts: 772
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by LimeMike View Post
I live in centeral FL.. Famous for its out of no where storms. Anyone have thier windshield wipers stop working out of the blue? I was driving and it started pouring so I activated the rain sensor mode.. they worked fine for about 15 mins, then all of a sudden stopped working.. Even when I tried to manually turn them on they didnt work. Also tried using the winshield washer to see if that would start them still nothing.. ive restarted the car and they still dont work. Fuse? No Fuse failure indicator? ANY ideas would be nice.. Taking it to BMW tomorrow.. ill be sure to pre-lube my cheeks for this one..

Hi LimeMike

It is probably the wiper relay, in this video showing how to open the fuse box, the guide and the fuses, it is the blue square on the left-side-middle in the the fuse box.

http://www.youtube.com/watch?v=2s5GHRZaLFA
Glim is offline   Canada
0
Reply With Quote
      08-20-2011, 12:10 AM   #6
LimeMike
Second Lieutenant
 
Drives: E90
Join Date: Jun 2011
Location: N.Central FL

Posts: 250
iTrader: (1)

Garage List
2006 BMW 325i  [0.00]
I'm gonna try that.. in the morning..really appreciate the help man..
__________________
LimeMike '06 E90, M6 wheels, Splitters, tint, OEM roof racks, Mtec LED AE, BMW blue calipers, BMW Performance Exhaust, BlackLines, AFE Intake, AA Tune!!
LimeMike is offline   United_States
0
Reply With Quote
      08-21-2011, 09:19 AM   #7
dreadnaxt
Enlisted Member
 
Drives: 335Xi e92
Join Date: Nov 2010
Location: Switzerland

Posts: 42
iTrader: (0)

the same problem, except that wipers start working after I restarted the car. it has happen a few times during the day, as I understood, the rain sensor was causing this. but I can't understand why
dreadnaxt is offline  
0
Reply With Quote
      08-21-2011, 02:16 PM   #8
Glim
Captain
 
Drives: 2006 330i
Join Date: Jun 2011
Location: Victoria, BC

Posts: 772
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by dreadnaxt View Post
the same problem, except that wipers start working after I restarted the car. it has happen a few times during the day, as I understood, the rain sensor was causing this. but I can't understand why
Scan all modules with a BT tool or take it in, the rain sensor will throw a fault code if it has failed but will not light up any service warnings.
Glim is offline   Canada
0
Reply With Quote
      08-21-2011, 07:08 PM   #9
LimeMike
Second Lieutenant
 
Drives: E90
Join Date: Jun 2011
Location: N.Central FL

Posts: 250
iTrader: (1)

Garage List
2006 BMW 325i  [0.00]
its going in tomorrow at 12. BMW here said it ''should" be covered under warranty but wont know exactly until they look at it.. we shall see. will be posting the outcome.
__________________
LimeMike '06 E90, M6 wheels, Splitters, tint, OEM roof racks, Mtec LED AE, BMW blue calipers, BMW Performance Exhaust, BlackLines, AFE Intake, AA Tune!!
LimeMike is offline   United_States
0
Reply With Quote
      08-22-2011, 04:58 PM   #10
LimeMike
Second Lieutenant
 
Drives: E90
Join Date: Jun 2011
Location: N.Central FL

Posts: 250
iTrader: (1)

Garage List
2006 BMW 325i  [0.00]
Okay so..

So I just got my pride and joy back.it was the relay CPO covers it so I only had to shell out $50 tax.
__________________
LimeMike '06 E90, M6 wheels, Splitters, tint, OEM roof racks, Mtec LED AE, BMW blue calipers, BMW Performance Exhaust, BlackLines, AFE Intake, AA Tune!!
LimeMike is offline   United_States
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:33 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST