E90Post
 


Horizon LED
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > Working with angel eyes



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      03-11-2011, 12:16 AM   #1
sd23
Private
4
Rep
56
Posts

 
Drives: 2014 435i x-drive M-sport EBII
Join Date: Jan 2011
Location: NYC

iTrader: (0)

Working with angel eyes

Hello,

if anyone with knowledge of NCS codes for AE as DRL and welcome light for early e90 models, Please PM me. I don't have a NFRM module and when I look in FRM I don't see WL_* set of entries. Car specifications are in signature thanks in advance for the help.
My prod 06/05.
__________________
2014 435i x-drive/ EBII /M-Sport/Premium/Dynamic/Driving assist Package.
2013 X3/ M-Sport/ Premium/ Technology/
Former Owner: 330i RIP.

Last edited by sd23; 03-11-2011 at 12:48 AM.
Appreciate 0
      03-11-2011, 12:59 AM   #2
DESI4life10
Banned
DESI4life10's Avatar
Canada
47
Rep
3,365
Posts

 
Drives: Coding: Desi4life10@gmail.com
Join Date: Oct 2008
Location: West of Toronto, Canada

iTrader: (18)

Quote:
Originally Posted by sd23 View Post
Hello,

if anyone with knowledge of NCS codes for AE as DRL and welcome light for early e90 models, Please PM me. I don't have a NFRM module and when I look in FRM I don't see WL_* set of entries. Car specifications are in signature thanks in advance for the help.
My prod 06/05.
Unfortunately, with the older models, coding of the AE to act as DRL cannot be done. I had to hardwire my AE to turn on as DRL.
Appreciate 0
      03-11-2011, 01:31 AM   #3
yakev724
Brigadier General
yakev724's Avatar
Russian Federation
64
Rep
3,559
Posts

 
Drives: 00 RX300
Join Date: Jul 2010
Location: Ithaca, NY

iTrader: (49)

I was a bit disappointed not being able to have them as welcome lights as well...

...oh well, I'm sure FRM3s will become possible for $100 from junkyards soon.
Appreciate 0
      03-11-2011, 01:53 PM   #4
scooby9
Major
scooby9's Avatar
Canada
15
Rep
1,120
Posts

 
Drives: 2007 E90 BMW 335xi
Join Date: Jul 2007
Location: Calgary, Alberta, Canada

iTrader: (6)

I coded my AE to be DRLs. Kinda cool in lower light situations but during a day when the sun is out you can't even see if the rings are on as they are quite dim in the pre-LCI models.
__________________
2007 BMW 335xi 6MT TiAg
Appreciate 0
      03-16-2011, 09:37 AM   #5
rarej
Registered
0
Rep
1
Posts

 
Drives: 320d e90
Join Date: Mar 2011
Location: RO

iTrader: (0)

so what coding did you do to enable ae as drl in your pre-lci e90?
Appreciate 0
      03-16-2011, 10:05 AM   #6
Showsol2211
Blacked out
Showsol2211's Avatar
United_States
2
Rep
232
Posts

 
Drives: 2006 BMW 330xi
Join Date: Feb 2010
Location: Minnesota

iTrader: (3)

Quote:
Originally Posted by rarej View Post
so what coding did you do to enable ae as drl in your pre-lci e90?
I would like to know this as well!
__________________
E90 330xi Sedan *SOLD*
2008 Evo X GSR SSS - Daily Driver - 407hp/434tq
1997 Eclipse GSX - Project Car - 601hp/475tq
Appreciate 0
      03-16-2011, 07:12 PM   #7
Neutrino45
Major
Neutrino45's Avatar
26
Rep
1,446
Posts

 
Drives: XXX
Join Date: Aug 2008
Location: milky way

iTrader: (2)

It's listed in the spreadsheet.
__________________
Appreciate 0
      03-20-2011, 01:20 PM   #8
scanboy
Lieutenant
United_States
7
Rep
440
Posts

 
Drives: E90 Montego Blue+Black Int.
Join Date: Sep 2007
Location: Torrance

iTrader: (0)

VERHALTEN_DRL_TFL
change drl_h to drl_s, just did this yesterday and it worked, but your car's production date has to be after 04/07 so I heard.
search VERHALTEN_DRL_TFL for details in the coding thread.
Appreciate 0
      03-20-2011, 02:44 PM   #9
Neutrino45
Major
Neutrino45's Avatar
26
Rep
1,446
Posts

 
Drives: XXX
Join Date: Aug 2008
Location: milky way

iTrader: (2)

I did this yesterday as well. For my car, it's in the NFRM module. It's not too bright in the day time as DRL but it's good for accent lighting purpose.
__________________
Appreciate 0
      03-30-2011, 12:09 PM   #10
allerena
Private First Class
Canada
2
Rep
131
Posts

 
Drives: e90 328xi
Join Date: Nov 2010
Location: Montreal

iTrader: (2)

Garage List
2007 328xi  [0.00]
nice!, would you have to turn off the DRL halogens too right?... and one thing I noticed that when you delete the DRL halogens the adaptive headlights cease to work, and the xenon's stay on all the time, is that normal?
Appreciate 0
      03-30-2011, 12:39 PM   #11
fdriller9
Banned
United_States
102
Rep
7,090
Posts

 
Drives: '06 AW 330xi
Join Date: Mar 2009
Location: North Jersey/Philly/NYC

iTrader: (4)

Garage List
2006 330xi  [3.22]
I think the models with d-can can have the AE coded as DRLs/welcome lighting but the models with K-can (06 models, pre-march '07) cannot.

I had my AE wired to my cigg lighter for DRL operation and to my footwell light for welcome lighting.....they even faded on and off with the lock/unlock.

Took it off because my passenger side angel eye is out...
Appreciate 0
      03-30-2011, 07:12 PM   #12
orangedawg
First Lieutenant
9
Rep
397
Posts

 
Drives: 328xi
Join Date: Mar 2010
Location: WA

iTrader: (0)

This is interesting, and maybe someone can help out on this, but can I code the AE as DRL? Reason I ask is this post:

VERHALTEN_DRL_TFL
change drl_h to drl_s, just did this yesterday and it worked, but your car's production date has to be after 04/07 so I heard.
search VERHALTEN_DRL_TFL for details in the coding thread.

I have a 328xi E90 02/07 build date (I use the K-Line cable instead of DCAN) and I found this in one of my modules:

VERHALTEN_DRL_TFL_3R
drl_h

I haven't tried it yet, but can I get AE as DRL? It seems that all I would have to do is change the drl_h to drl_s. Is this correct? If so, maybe cars earlier than 04/07 can do this?
Appreciate 0
      03-30-2011, 08:46 PM   #13
DESI4life10
Banned
DESI4life10's Avatar
Canada
47
Rep
3,365
Posts

 
Drives: Coding: Desi4life10@gmail.com
Join Date: Oct 2008
Location: West of Toronto, Canada

iTrader: (18)

^Nice...

Try it out. Should work. I don't see that line in my FRM module though 11/2006.
Appreciate 0
      03-30-2011, 10:21 PM   #14
scanboy
Lieutenant
United_States
7
Rep
440
Posts

 
Drives: E90 Montego Blue+Black Int.
Join Date: Sep 2007
Location: Torrance

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by orangedawg View Post
...
I haven't tried it yet, but can I get AE as DRL? It seems that all I would have to do is change the drl_h to drl_s. Is this correct? If so, maybe cars earlier than 04/07 can do this?
There's only one way to find out, give it a try, I'm sure a lot of members here would want to know the result.
Appreciate 0
      04-20-2011, 11:33 AM   #15
carlosalbertogui
Second Lieutenant
6
Rep
235
Posts

 
Drives: bmw E91 facelifted by me
Join Date: Jun 2010
Location: portugal

iTrader: (0)

i have read somewhere that when retrofiting xenon on an halogen car you loose the DRL function is that true ???

i turn my drl on in idrive and nothing happens
just the tail lamps will oooohhhhhh i get it

still i dont have high beam at the moment i have not rewired yet
because of this i can not be sure if is true or not

i remember i read on
wds wiring diagram

pretty sure i have high beam as drl_h have to change to drl_s
i dont know how it happends
when i had halogen drl was AE and Low beam
Appreciate 0
      04-25-2011, 03:41 PM   #16
charles.soori
Second Lieutenant
Canada
3
Rep
221
Posts

 
Drives: e90 08 328i
Join Date: Apr 2011
Location: Ottawa,Ontario

iTrader: (1)

Thats the same line i had and i just changed it to drl_s and it works for me.
Just did it 2 days ago.

Quote:
Originally Posted by orangedawg View Post
This is interesting, and maybe someone can help out on this, but can I code the AE as DRL? Reason I ask is this post:

VERHALTEN_DRL_TFL
change drl_h to drl_s, just did this yesterday and it worked, but your car's production date has to be after 04/07 so I heard.
search VERHALTEN_DRL_TFL for details in the coding thread.

I have a 328xi E90 02/07 build date (I use the K-Line cable instead of DCAN) and I found this in one of my modules:

VERHALTEN_DRL_TFL_3R
drl_h

I haven't tried it yet, but can I get AE as DRL? It seems that all I would have to do is change the drl_h to drl_s. Is this correct? If so, maybe cars earlier than 04/07 can do this?
Appreciate 0
      04-25-2011, 06:29 PM   #17
DESI4life10
Banned
DESI4life10's Avatar
Canada
47
Rep
3,365
Posts

 
Drives: Coding: Desi4life10@gmail.com
Join Date: Oct 2008
Location: West of Toronto, Canada

iTrader: (18)

Quote:
Originally Posted by charles.soori View Post
Thats the same line i had and i just changed it to drl_s and it works for me.
Just did it 2 days ago.
Which module is that line located in? I don't see it in the FRM module but it is in the big file of all the modules in one.
Appreciate 0
      04-25-2011, 09:40 PM   #18
orangedawg
First Lieutenant
9
Rep
397
Posts

 
Drives: 328xi
Join Date: Mar 2010
Location: WA

iTrader: (0)

I'd like to second what DESI said, that line is in my big TRC file, but I don't know what module it is in. I have an 02/07 build but it's not in my FRM file. I note that when I select the main module in NCS, I have 3 choices; CAS, FRM, and NFRM. However, when I go to the sub modules, there is no NFRM.
Appreciate 0
      04-26-2011, 01:50 PM   #19
charles.soori
Second Lieutenant
Canada
3
Rep
221
Posts

 
Drives: e90 08 328i
Join Date: Apr 2011
Location: Ottawa,Ontario

iTrader: (1)

Its in my NFRM..i don't have FRM
Maybe you guys need to update the software by going to the dealer.
Appreciate 0
      04-26-2011, 03:07 PM   #20
orangedawg
First Lieutenant
9
Rep
397
Posts

 
Drives: 328xi
Join Date: Mar 2010
Location: WA

iTrader: (0)

I don't think you can update that unless you add a new footwell module, 2 or 3. I wonder what would happen if I jst changed that line in my big TRC file and then used "process car". Anyone know what would happen or side effects?
Appreciate 0
      04-26-2011, 11:10 PM   #21
charles.soori
Second Lieutenant
Canada
3
Rep
221
Posts

 
Drives: e90 08 328i
Join Date: Apr 2011
Location: Ottawa,Ontario

iTrader: (1)

Try it and let us know...

Quote:
Originally Posted by orangedawg View Post
I don't think you can update that unless you add a new footwell module, 2 or 3. I wonder what would happen if I jst changed that line in my big TRC file and then used "process car". Anyone know what would happen or side effects?
Appreciate 0
      04-28-2011, 06:43 AM   #22
suresh
New Member
0
Rep
26
Posts

 
Drives: E90 330d M Sport
Join Date: Jul 2010
Location: Swindon

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by orangedawg View Post
I'd like to second what DESI said, that line is in my big TRC file, but I don't know what module it is in. I have an 02/07 build but it's not in my FRM file. I note that when I select the main module in NCS, I have 3 choices; CAS, FRM, and NFRM. However, when I go to the sub modules, there is no NFRM.
Hi have teh same issue, I can find these options in the big .TRC file but not in the FRM module. I also do not have a NFRM module. My car's build date is Dec/05

Any ideas on what do try next ?
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:30 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST