E90Post
 


Extreme Power House
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > Messed up on FRM module



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      07-17-2013, 12:32 AM   #1
LocDawgg
Captain
25
Rep
955
Posts

Drives: AW e90
Join Date: Jun 2011
Location: Fort Lauderdale, Florida

iTrader: (5)

Messed up on FRM module

So i was following the coding DIY, i indeed made a backup copy of the CAS like the DIY said, but then i decided i really wanted to get rid of some bulb errors.

So i coded the FRM module, and played around with some stuff. Few days later i noticed that my taillights wouldnt come on, the bulbs still work. So im assuming i coded them off. I do not remember what i coded off nor did i make a backup copy of the FRM.


Is there another way to fix this besides looking up every code that says "nicht_aktiv" in the .MAN file.
Appreciate 0
      07-17-2013, 12:35 AM   #2
LocDawgg
Captain
25
Rep
955
Posts

Drives: AW e90
Join Date: Jun 2011
Location: Fort Lauderdale, Florida

iTrader: (5)

Maybe one of these codes? Google translate couldn't translate these:

RL_BL_1_BREMSL_FKT
nicht_aktiv
RL_BL_1_PARKL_FKT
aktiv
RL_BL_1_PO_RL_FKT
nicht_aktiv
RL_BL_2_BREMSL_FKT
nicht_aktiv
RL_BL_2_PARKL_FKT
nicht_aktiv
RL_BL_2_PO_RL_FKT
nicht_aktiv
RL_BL_BREMSL_FKT
aktiv
RL_BL_PARKL_FKT
nicht_aktiv
RL_BL_PO_RL_FKT
nicht_aktiv
Appreciate 0
      07-17-2013, 03:43 AM   #3
BMW..
Captain
48
Rep
831
Posts

Drives: E46 M3 /E90
Join Date: May 2013
Location: Boca Raton FL

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by LocDawgg View Post
Maybe one of these codes? Google translate couldn't translate these:

RL_BL_1_BREMSL_FKT
nicht_aktiv
RL_BL_1_PARKL_FKT
aktiv
RL_BL_1_PO_RL_FKT
nicht_aktiv
RL_BL_2_BREMSL_FKT
nicht_aktiv
RL_BL_2_PARKL_FKT
nicht_aktiv
RL_BL_2_PO_RL_FKT
nicht_aktiv
RL_BL_BREMSL_FKT
aktiv
RL_BL_PARKL_FKT
nicht_aktiv
RL_BL_PO_RL_FKT
nicht_aktiv
Code the module after loading the "expertmode" profile instead of manipulate. It will reset it to default
__________________
Mystic Blue E90
Phoenix Yellow E46
South Florida BMW Coding
Appreciate 0
      07-18-2013, 02:04 AM   #4
LocDawgg
Captain
25
Rep
955
Posts

Drives: AW e90
Join Date: Jun 2011
Location: Fort Lauderdale, Florida

iTrader: (5)

Quote:
Originally Posted by BMW.. View Post
Code the module after loading the "expertmode" profile instead of manipulate. It will reset it to default


Thanks, tried doing that today. But program kept freezing. ill try again tomorrow.
Appreciate 0
      07-18-2013, 05:10 AM   #5
BMW..
Captain
48
Rep
831
Posts

Drives: E46 M3 /E90
Join Date: May 2013
Location: Boca Raton FL

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by LocDawgg View Post
Thanks, tried doing that today. But program kept freezing. ill try again tomorrow.
Im up in boca raton. Do you need any help?
Appreciate 0
      07-18-2013, 06:39 PM   #6
LocDawgg
Captain
25
Rep
955
Posts

Drives: AW e90
Join Date: Jun 2011
Location: Fort Lauderdale, Florida

iTrader: (5)

Quote:
Originally Posted by BMW.. View Post
Im up in boca raton. Do you need any help?
Possibly, lol I'm starting to second guess myself and starting to think that my taillight issue is more complicated then just coding. Because I wouldn't see why it would even be possible to code tail lights off.
Appreciate 0
      07-18-2013, 07:09 PM   #7
BMW..
Captain
48
Rep
831
Posts

Drives: E46 M3 /E90
Join Date: May 2013
Location: Boca Raton FL

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by LocDawgg View Post
Possibly, lol I'm starting to second guess myself and starting to think that my taillight issue is more complicated then just coding. Because I wouldn't see why it would even be possible to code tail lights off.
You still cant code it in expertmode?
Appreciate 0
      07-18-2013, 09:16 PM   #8
Red_Bean_Bun
Captain
United_States
26
Rep
876
Posts

Drives: E92
Join Date: Nov 2009
Location: Wilmington

iTrader: (4)

Subscribed.

I have the same issue with my fog lamps ..........
Appreciate 0
      07-19-2013, 05:48 PM   #9
LocDawgg
Captain
25
Rep
955
Posts

Drives: AW e90
Join Date: Jun 2011
Location: Fort Lauderdale, Florida

iTrader: (5)

Quote:
Originally Posted by BMW.. View Post
You still cant code it in expertmode?
my computer keeps freezing each time i try. I have an old dell running windows xp. Are you avilable sometime this weekend to lend me a hand? I will pay your coding service fees
Appreciate 0
      07-19-2013, 07:38 PM   #10
BMW..
Captain
48
Rep
831
Posts

Drives: E46 M3 /E90
Join Date: May 2013
Location: Boca Raton FL

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by LocDawgg View Post
my computer keeps freezing each time i try. I have an old dell running windows xp. Are you avilable sometime this weekend to lend me a hand? I will pay your coding service fees
Sure thing! pm me for my number and we can set something up!
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 01:11 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST