E90Post
 


 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BMW E90/E92/E93 3-series General Forums > Regional Forums > UK > UK Technical Forum > Strange electrical goings on.



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      10-04-2011, 06:44 AM   #1
OMLGitzScott
New Member
1
Rep
28
Posts

 
Drives: Renaultsport Megane R26
Join Date: Jul 2011
Location: Stockport

iTrader: (0)

Strange electrical goings on.

Twice now I've got in to the car and the clocks have been reset to --.-- and the climate control has turned its self up from 16C to 22C. The first time the car wouldn't let me in so I had to use the emergency key, it then wouldn't start so had to lock the doors using the fob and then open it again.

Yesterday I was driving down the road when ALL of the warning lights started to flash, ABS, Tyre deflation, Traction Control, Light out and the speedo kept dropping from 20mph to 0, even though the car was driving fine. I pulled over, turned the car off and back on and it's been fine since.

Any idea what's going on?

FYI its a 56 330D E92

EDIT: Since this started I've only been getting 22mpg... I was getting 28 around town only 3 days ago...
Appreciate 0
      10-04-2011, 08:33 AM   #2
seanblee
Captain
seanblee's Avatar
United Kingdom
10
Rep
753
Posts

 
Drives: E92 335i SE
Join Date: Dec 2008
Location: Enfield, UK

iTrader: (2)

Send a message via MSN to seanblee
Have you checked the battery connections in the boot, or indeed the condition indicator on the battery itself?
__________________
2007 E92 335i SE auto | Quaife LSD | Birds B3 ARBs | Evolve Stage 1 | Morel Hybrid 402 | Rainbow IL-W8F | JL 10W3v3 | RF 3sixty.3 | Alpine PDX-V9

Appreciate 0
      11-11-2011, 05:59 PM   #3
OMLGitzScott
New Member
1
Rep
28
Posts

 
Drives: Renaultsport Megane R26
Join Date: Jul 2011
Location: Stockport

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by seanblee View Post
Have you checked the battery connections in the boot, or indeed the condition indicator on the battery itself?
Ok, ive checked the battery and all seems good. the original problems have stopped but now my radio cuts out as if the cd is skipping, but it does it on radio and mp3 still...

any ideas? its the bmw profesional audio head unit
Appreciate 0
      11-11-2011, 06:42 PM   #4
chris_s1
Major
United Kingdom
17
Rep
1,087
Posts

 
Drives: 2012 E92 335d MSport
Join Date: Jun 2009
Location: Swindon, UK

iTrader: (0)

Garage List
2012 E92 335d  [4.33]
I'd say change the battery. I had similar strange goings-on in my E46 M3. Got kwik fit to test the battery and they said it was fine.
It never had problems starting or using the electrics with the engine off like you'd normally associate with a flat battery. But funny things like random stalling at low revs, one touch windows not going all the way up, TCS warning lights coming on and so on were happening.

Was about to check it into an auto electrical specialist and thought I'd change the battery anyway. A soon as I did all the problems went away.
__________________
2012 Alpine White E92 335d M Sport LCI | Coral Red Dakota Leather | Media Package - BMW Professional | 313 Wheels | Evolved |
Previously - 2009 Alpine White 325d M Sport LCI | Auto + Paddles | Media Package - BMW Professional | BMW Performance Front, Sideskirts and 313P Wheels | Black Grilles |
Carbon Black E46 ///M3 '04 | Manual | Evolved |
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:13 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST