E90Post
 


GT Haus
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > List of 335 trouble codes?



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-14-2007, 11:12 AM   #1
Terry335
Banned
 
Drives: 335i
Join Date: Jan 2007
Location: Socal

Posts: 2,587
iTrader: (0)

List of 335 trouble codes?

My car threw a code but I wasn't able to write it down. I would recognize it on a list though. Does anyone have a list or access to a list of 335 codes? I remember the words "Idle Speed" and "Sys".

Thanks,

T

*** EDIT: By code I mean the half yellow engine light would come on.

Last edited by Terry335; 05-14-2007 at 04:04 PM.
Terry335 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-14-2007, 11:22 AM   #2
CASHBY
 
Drives: E90 335 "done up"
Join Date: Dec 2006
Location: GARAGE

Posts: 2,117
iTrader: (2)

We should actually make this a sticky with the codes and what each code means.

i have a list for Audi but not for BMW.
CASHBY is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-14-2007, 12:11 PM   #3
scalbert
Major General
 
scalbert's Avatar
 
Drives: '08 E90 M3, '13 Volt, '08 Ody
Join Date: Feb 2007
Location: Woodstock, GA

Posts: 5,710
iTrader: (7)

If all you have is an OBDII reader then the codes are already defined for all vehicles if within the P0xxx range.

What was the code number?
scalbert is online now  
0
Reply With Quote
      05-14-2007, 12:17 PM   #4
CASHBY
 
Drives: E90 335 "done up"
Join Date: Dec 2006
Location: GARAGE

Posts: 2,117
iTrader: (2)

some OBDII code readers will just give you the # code and not the description...depending on what one you have.

for audi's we use VAGCOM which will give you the code # and the tell you what the code is.

does the one from VISHNU give the # or the description?
CASHBY is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-14-2007, 12:26 PM   #5
Terry335
Banned
 
Drives: 335i
Join Date: Jan 2007
Location: Socal

Posts: 2,587
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by scalbert View Post
If all you have is an OBDII reader then the codes are already defined for all vehicles if within the P0xxx range.

What was the code number?
Unfortuantly I don't know. I was in a hurry and just cleared it. Perhaps the scanner comes with a list I can read through? I'll know it if I see it.
Terry335 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-14-2007, 12:31 PM   #6
scalbert
Major General
 
scalbert's Avatar
 
Drives: '08 E90 M3, '13 Volt, '08 Ody
Join Date: Feb 2007
Location: Woodstock, GA

Posts: 5,710
iTrader: (7)

Quote:
Originally Posted by Terry335 View Post
Unfortuantly I don't know. I was in a hurry and just cleared it. Perhaps the scanner comes with a list I can read through? I'll know it if I see it.
Oh well, but here is a list:

http://www.obd-codes.com/trouble_codes/bmw/
scalbert is online now  
0
Reply With Quote
      05-14-2007, 12:32 PM   #7
scalbert
Major General
 
scalbert's Avatar
 
Drives: '08 E90 M3, '13 Volt, '08 Ody
Join Date: Feb 2007
Location: Woodstock, GA

Posts: 5,710
iTrader: (7)

and...

http://www.obd-codes.com/faq/obd2-codes-explained.php
scalbert is online now  
0
Reply With Quote
      05-14-2007, 12:43 PM   #8
SoCal335i
Banned
 
Drives: 2007 E92-TT Jet Blk Coral Red
Join Date: Jan 2007
Location: Cali

Posts: 771
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by CEA 3 View Post
some OBDII code readers will just give you the # code and not the description...depending on what one you have.

for audi's we use VAGCOM which will give you the code # and the tell you what the code is.

does the one from VISHNU give the # or the description?
the Vishnu one gives you a number and then has a book that you can find the number and then that tells you what the code means.
SoCal335i is offline  
0
Reply With Quote
      05-14-2007, 01:51 PM   #9
Terry335
Banned
 
Drives: 335i
Join Date: Jan 2007
Location: Socal

Posts: 2,587
iTrader: (0)

Thanks for the list. Unfortunatly I can't find it. I'll probably have to wait for it to come up again and note the actual number.
Terry335 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-14-2007, 02:10 PM   #10
Ryan(e92)
Captain
 
Drives: SG M6 coupe
Join Date: Oct 2006
Location: Newport Beach

Posts: 704
iTrader: (6)

are these xede problems? Dont tell me your superior xede is having problems. Say it isnt so. I thought AA had 25 years experience tuning FI BMW's.
Ryan(e92) is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-14-2007, 02:18 PM   #11
Terry335
Banned
 
Drives: 335i
Join Date: Jan 2007
Location: Socal

Posts: 2,587
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Ryan(e92) View Post
are these xede problems? Dont tell me your superior xede is having problems. Say it isnt so. I thought AA had 25 years experience tuning FI BMW's.
I don't know yet, a non-xede car had the same code.

I've seen plenty of procede trouble codes on here as well. I'll let everyone know when I figure out what it is!
Terry335 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-14-2007, 03:29 PM   #12
jon@themshop
Captain
 
jon@themshop's Avatar
 
Drives: BMW
Join Date: Apr 2007
Location: Los Angeles/Eagle Rock, CA

Posts: 759
iTrader: (8)

Quote:
Originally Posted by Ryan(e92) View Post
are these xede problems? Dont tell me your superior xede is having problems. Say it isnt so. I thought AA had 25 years experience tuning FI BMW's.
Let's not have another flame war post going on here.

I have the PROcede and 4x yesterday it tripped the yellow half engine icon on the cluster. 2x on the freeway during cruise (one driving to a high altitude and again driving to a low altitude environment) and 2x on the drag strip when going into 4th gear. Light went away after restarting the car or after a minute while driving. No service engine soon light though appeard. This was even with the v1.45LBT "Low Boost Target". I have never got the light at 510ft above sea level in my hometown.

I think that Terry's map in the Xede was tuned at a sea level environment considering it was done in Miami, FL. Terry's 335i was driven from a low altitude environment so I am not sure if the DME is freaking out with a piggyback installed when going to a high altitude environment. I'm sure the guys at AA can make tweak something to prevent this issue at a high altitude environment.
jon@themshop is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-14-2007, 03:35 PM   #13
Ryan(e92)
Captain
 
Drives: SG M6 coupe
Join Date: Oct 2006
Location: Newport Beach

Posts: 704
iTrader: (6)

Quote:
Originally Posted by Terry335 View Post
I don't know yet, a non-xede car had the same code.

I've seen plenty of procede trouble codes on here as well. I'll let everyone know when I figure out what it is!
But u dont have a procede you have the xede by AA and they have 25 years tuning experience and they waited to release their product because they do countless hours of r&d to ensure they release the highest quality product. I'm confused how a big reputable company would release a product that has problems. Please help clarify this.
Ryan(e92) is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-14-2007, 03:40 PM   #14
Ryan(e92)
Captain
 
Drives: SG M6 coupe
Join Date: Oct 2006
Location: Newport Beach

Posts: 704
iTrader: (6)

Quote:
Originally Posted by jon@themshop View Post
Let's not have another flame war post going on here.

I have the PROcede and 4x yesterday it tripped the yellow half engine icon on the cluster. 2x on the freeway during cruise (one driving to a high altitude and again driving to a low altitude environment) and 2x on the drag strip when going into 4th gear. Light went away after restarting the car or after a minute while driving. No service engine soon light though appeard. This was even with the v1.45LBT "Low Boost Target". I have never got the light at 510ft above sea level in my hometown.

I think that Terry's map in the Xede was tuned at a sea level environment considering it was done in Miami, FL. Terry's 335i was driven from a low altitude environment so I am not sure if the DME is freaking out with a piggyback installed when going to a high altitude environment. I'm sure the guys at AA can make tweak something to prevent this issue at a high altitude environment.




Hey this kinda stuff goes both ways. I didnt start this bullshit and terry and everyone from aa have been running their mouth with this "we have more experience blah blah blah we have so many tuners blah blah blah 25 years doin very high hp applications blah blah blah" and for all that they have a product that throws codes when u take it a couple thousand miles above sea level. Two can play the "my tuner is better" game.
Ryan(e92) is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-14-2007, 04:03 PM   #15
Terry335
Banned
 
Drives: 335i
Join Date: Jan 2007
Location: Socal

Posts: 2,587
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by jon@themshop View Post
Let's not have another flame war post going on here.

I have the PROcede and 4x yesterday it tripped the yellow half engine icon on the cluster. 2x on the freeway during cruise (one driving to a high altitude and again driving to a low altitude environment) and 2x on the drag strip when going into 4th gear. Light went away after restarting the car or after a minute while driving. No service engine soon light though appeard. This was even with the v1.45LBT "Low Boost Target". I have never got the light at 510ft above sea level in my hometown.

I think that Terry's map in the Xede was tuned at a sea level environment considering it was done in Miami, FL. Terry's 335i was driven from a low altitude environment so I am not sure if the DME is freaking out with a piggyback installed when going to a high altitude environment. I'm sure the guys at AA can make tweak something to prevent this issue at a high altitude environment.

That was what happened to me, the yellow half engine light! I assumed it was the SES light. Mine would go away sometimes on its own also.

Any idea what is causing it? It seems to have effected a xede, tt, and procede car!
Terry335 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-14-2007, 04:05 PM   #16
CASHBY
 
Drives: E90 335 "done up"
Join Date: Dec 2006
Location: GARAGE

Posts: 2,117
iTrader: (2)

i think i get a CEL light at least once a day....but who knows what it is...it comes on for a couple minutes and then goes away.... however my fuel pump died and the whole car shut down...have to go get that fixed.
CASHBY is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-14-2007, 04:07 PM   #17
Terry335
Banned
 
Drives: 335i
Join Date: Jan 2007
Location: Socal

Posts: 2,587
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Ryan(e92) View Post
Hey this kinda stuff goes both ways. I didnt start this bullshit and terry and everyone from aa have been running their mouth with this "we have more experience blah blah blah we have so many tuners blah blah blah 25 years doin very high hp applications blah blah blah" and for all that they have a product that throws codes when u take it a couple thousand miles above sea level. Two can play the "my tuner is better" game.
I'm not from AA and if you search I haven't been making that argument.
Terry335 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-14-2007, 04:08 PM   #18
SoCal335i
Banned
 
Drives: 2007 E92-TT Jet Blk Coral Red
Join Date: Jan 2007
Location: Cali

Posts: 771
iTrader: (2)

I have a Procede, full exhaust, Itg intake filter, and i have never thrown a code.
SoCal335i is offline  
0
Reply With Quote
      05-14-2007, 04:08 PM   #19
Terry335
Banned
 
Drives: 335i
Join Date: Jan 2007
Location: Socal

Posts: 2,587
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by CEA 3 View Post
i think i get a CEL light at least once a day....but who knows what it is...it comes on for a couple minutes and then goes away.... however my fuel pump died and the whole car shut down...have to go get that fixed.
Is the CEL the same as the half yellow engine in the cluster?
Terry335 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-14-2007, 11:30 PM   #20
mayno
Lieutenant
 
Drives: 2007 335i Sedan
Join Date: Dec 2006
Location: So Cal

Posts: 594
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Terry335 View Post
Is the CEL the same as the half yellow engine in the cluster?
you went into limp mode...that's what the half yellow engine light is...it's even in the owner's manual.

on a side note, you know if someone were to say they got the same code w/ procede...you'd be all over it and bashing the procede. don't deny it...

to Jon@themshop, do you work at the mshop in Eagle Rock?
mayno is offline  
0
Reply With Quote
      05-15-2007, 12:03 AM   #21
jon@themshop
Captain
 
jon@themshop's Avatar
 
Drives: BMW
Join Date: Apr 2007
Location: Los Angeles/Eagle Rock, CA

Posts: 759
iTrader: (8)

Quote:
Originally Posted by mayno View Post
you went into limp mode...that's what the half yellow engine light is...it's even in the owner's manual.

on a side note, you know if someone were to say they got the same code w/ procede...you'd be all over it and bashing the procede. don't deny it...

to Jon@themshop, do you work at the mshop in Eagle Rock?
Yes
jon@themshop is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-15-2007, 12:10 AM   #22
mayno
Lieutenant
 
Drives: 2007 335i Sedan
Join Date: Dec 2006
Location: So Cal

Posts: 594
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by jon@themshop View Post
Yes
duh?! should've looked at your sig.

Joe Barrios works there. wow, i have known him from a long, long time ago. we have a bunch of mutual friends. very cool.
mayno is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:45 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST