E90Post
 


Motormavericks
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > Mechanical Maintenance: Break-in / Oil & Fluids / Servicing / Warranty > trouble shoot window washer fuild not working



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      12-30-2011, 11:59 AM   #1
liquid
Lieutenant
United_States
6

 
Drives: graphite 328i E92
Join Date: Aug 2006
Location: South FL


Posts: 499
iTrader: (1)

trouble shoot window washer fuild not working

about 2 weeks ago i noticed my windshield washer fluid wasnt working. at first when i pulled the lever a few squirts came out of each side (drivers and passengers). now nothing comes out. i dont hear any sounds or anything. what is the first thing to check before replacing the pump? of course i added washer fluid and still nothing. also does i looked for a diy on how to change the pump and came up with nothing. if someone has a link to a video that would be great.

its a 2007 328i coupe non i drive

thanks,

liquid
Appreciate 0
      12-30-2011, 12:21 PM   #2
Glim
Captain
Canada
7

 
Drives: 2006 330i
Join Date: Jun 2011
Location: Victoria, BC


Posts: 772
iTrader: (0)

I would check the fuse, on the back of the glove box you will see the fuse box's cover, twist the black knobs and remove the cover.

On the back of the cover is the fuse map.

On the center-left on the fuse panel is the orange fuse puller.
Appreciate 0
      12-30-2011, 12:56 PM   #3
liquid
Lieutenant
United_States
6

 
Drives: graphite 328i E92
Join Date: Aug 2006
Location: South FL


Posts: 499
iTrader: (1)

thanks i will give that a shot.
Appreciate 0
      12-30-2011, 05:22 PM   #4
liquid
Lieutenant
United_States
6

 
Drives: graphite 328i E92
Join Date: Aug 2006
Location: South FL


Posts: 499
iTrader: (1)

i checked the fuses numbered 39 59 & 63. they all look fine. i think i am going to see if i can disconnect the lines from the water pump and check to see if it will pump. that will tell me if the lines are clogged.
Appreciate 0
      12-31-2011, 07:06 PM   #5
GummyWermz
Commander In Chief
United_States
0

 
GummyWermz's Avatar
 
Drives: E46 M3
Join Date: Dec 2011
Location: SF, NorCal


Posts: 95
iTrader: (0)

either the pump went out or the strainer is clogged. either way you'll need to removed the pump and check.
__________________
E46 M3
Appreciate 0
      12-31-2011, 07:09 PM   #6
GummyWermz
Commander In Chief
United_States
0

 
GummyWermz's Avatar
 
Drives: E46 M3
Join Date: Dec 2011
Location: SF, NorCal


Posts: 95
iTrader: (0)

BTW the washer bottle sits under the right the front fender well (behind the tire). the fender well has to come out.
__________________
E46 M3
Appreciate 0
      01-01-2012, 02:39 PM   #7
liquid
Lieutenant
United_States
6

 
Drives: graphite 328i E92
Join Date: Aug 2006
Location: South FL


Posts: 499
iTrader: (1)

thanks i will look into this next weekend. i was hoping i would be able to do this all under the hood.

thanks

liquid
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:05 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST