E90Post
 


Extreme Power House
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > **First Time Tuners** Start Here** Official Misfire Thread| Updated!



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-29-2012, 11:29 AM   #89
bahn stormer
Taking the dog out for some exercise.
 
bahn stormer's Avatar
 
Drives: 07 E90 335i 6MT, 65 MGB
Join Date: Feb 2008
Location: PA/Mexico

Posts: 527
iTrader: (3)

A couple of quick questions about injectors:

1) For the botched dealer installs, to be clear, were parts 9 and 10 missing on diagram?
http://www.realoem.com/bmw/showparts...82&hg=13&fg=15

2) It looks like part 9 is included with a new injector. Is that correct?

3) Can I tell if the injector was installed wrong without pulling it out? It sounds like broken Fuel Rail brackets are one way to tell.

4) Can I physically read the injector codes off of the injectors without pulling them? (I would like to confirm the correct codes with INPA.)

Thanks in advance.
bahn stormer is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-29-2012, 07:51 PM   #90
bahn stormer
Taking the dog out for some exercise.
 
bahn stormer's Avatar
 
Drives: 07 E90 335i 6MT, 65 MGB
Join Date: Feb 2008
Location: PA/Mexico

Posts: 527
iTrader: (3)

Ok, I have answer #4: I can see the codes on all of the injectors. I can also see the part numbers. The four that were replaced under recall are obvious since they are the newest part number. The fuel rail also does not appear to be damaged and the injectors all appear to be seated evenly.
bahn stormer is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-01-2012, 12:10 AM   #91
Nack54
Private First Class
 
Nack54's Avatar
 
Drives: E92 coupe
Join Date: Nov 2010
Location: Phila

Posts: 194
iTrader: (0)

*Update* dealer replace my dme, injectors, coil packs, and my driver side headlight washer pump. Just glad I didnt have to pay for any of it as it was done under goodwill.
Nack54 is offline  
0
Reply With Quote
      03-14-2012, 12:19 AM   #92
ZondaF355
Private
 
Drives: '07 335i Sport Coupe 6MT
Join Date: Mar 2012
Location: AR

Posts: 91
iTrader: (1)

MY car has been going into limp mode under heavy load for last several months...first it was cylinder 3...i replaced coil, then cylinder 1....replaced coil, now cylinder 4. Any ideas of what could keep causing the coils to go...every time i replace the problem coil the car runs fine for a bit then another one goes....frustrating as hell especially when like most of you ALL i want is my baby running perfect. I just installed a JB3 and bought 10 gallons of 110 octane race fuel to mix in tank. THIS seems to lower the chance of misfire under load for some reason...only had one limp mode recently and the CES light went off after one night...Any help or recommendations would be greatly appreciated.
Thanks
__________________
'07 335i Sport Coupe 6MT JB4 G5 ISO BMS DCI RACELAND DPs BMPSSK BMS Boost Gauge Magnaflow Exhaust Mtech Front/Skirts Tein S TECH MFD Scoops Matte Black Kidneys/lower mesh Carbon Wrap Interior
ZondaF355 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-14-2012, 08:49 AM   #93
bryce
Banned
 
Drives: zhp 3-pedal
Join Date: May 2010
Location: texas

Posts: 3,177
iTrader: (22)

Garage List
^i PM'd you back, but, how old are your spark plugs?
bryce is offline  
0
Reply With Quote
      03-14-2012, 09:18 AM   #94
AltecBX
Colonel
 
AltecBX's Avatar
 
Drives: BMW 335xi Sedan
Join Date: Nov 2007
Location: NYC

Posts: 2,636
iTrader: (0)

Question

That's a nice torque wrench that COBB usues in the video to install the plugs. Anyone know a place I can get a nice digital one for a good price.

This is the one I believe I saw in the video but in gray (Torque Wrench, Electronic, $469.95)
AltecBX is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-14-2012, 08:22 PM   #95
Jeff@TopGearSolutions
BimmerPost Supporting Vendor

 
Jeff@TopGearSolutions's Avatar
 
Drives: C6 Z06, GSXR-750, 09 335i
Join Date: Dec 2008
Location: TopGearSolutions.com

Posts: 17,107
iTrader: (32)

Send a message via AIM to Jeff@TopGearSolutions
Quote:
Originally Posted by ZondaF355 View Post
MY car has been going into limp mode under heavy load for last several months...first it was cylinder 3...i replaced coil, then cylinder 1....replaced coil, now cylinder 4. Any ideas of what could keep causing the coils to go...every time i replace the problem coil the car runs fine for a bit then another one goes....frustrating as hell especially when like most of you ALL i want is my baby running perfect. I just installed a JB3 and bought 10 gallons of 110 octane race fuel to mix in tank. THIS seems to lower the chance of misfire under load for some reason...only had one limp mode recently and the CES light went off after one night...Any help or recommendations would be greatly appreciated.
Thanks
Have you followed the guidelines on the first page and video? You should really replace all coils and all plugs at the same time.

-J
Jeff@TopGearSolutions is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-14-2012, 08:49 PM   #96
ZondaF355
Private
 
Drives: '07 335i Sport Coupe 6MT
Join Date: Mar 2012
Location: AR

Posts: 91
iTrader: (1)

Ok ill try that thanks guys!
__________________
'07 335i Sport Coupe 6MT JB4 G5 ISO BMS DCI RACELAND DPs BMPSSK BMS Boost Gauge Magnaflow Exhaust Mtech Front/Skirts Tein S TECH MFD Scoops Matte Black Kidneys/lower mesh Carbon Wrap Interior
ZondaF355 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-05-2012, 08:08 PM   #97
saxon
First Lieutenant
 
Drives: 07 335i
Join Date: Oct 2011
Location: pa

Posts: 323
iTrader: (2)

Cyl 5 misfire only in high rpm/high load, replaced all plugs and a new coil for cyl 5 and got the code again, car runs really rough after a pull and after a couple of mins startsrunning properly again

07 with 43k miles
saxon is offline  
0
Reply With Quote
      04-07-2012, 07:13 PM   #98
achien
AC
 
Drives: E90 Post Members Crazy
Join Date: May 2007
Location: Toronto, Canada

Posts: 2,378
iTrader: (0)

your next step is to clean out the carbon build up.

Quote:
Originally Posted by saxon View Post
Cyl 5 misfire only in high rpm/high load, replaced all plugs and a new coil for cyl 5 and got the code again, car runs really rough after a pull and after a couple of mins startsrunning properly again

07 with 43k miles
__________________
Your Supreme Leader
achien is offline   Canada
0
Reply With Quote
      04-13-2012, 07:31 AM   #99
Ant Anthem
Private First Class
 
Ant Anthem's Avatar
 
Drives: BMW M3
Join Date: Jan 2008
Location: Queens, NEW YORK

Posts: 155
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Yeahdickey View Post
Well ... I am officially depressed. Brought it to the dealer today and they are telling me that at least two of the injectors were replaced or checked, back in May at another BMW dealer, and they botched the install, as these injectors have a broken tab and perhaps O ring???

Either way they do not want to touch it and are telling me that i should go back to the other dealer. Their concerns are that they will not get paid for the work they do, because when they send the parts back to BMW NA, they will see they were installed incorrectly, and deny to pay the claim.

I have been on the phones all day with both dealers and with BMW NA. I am getting no where and to be honest with you, I do not want to go back to the original dealer (Braman BMW Miami) regardless, because they clearly messed it up the first time and I am hearing horror stories on their incompetence .

I went back to the dealer this afternoon and pleaded with their Service Director to work with me. They are looking at it deeper now and I honestly think they best i can hope for from them, is a discount on parts and labor. They will "work with me".

I feel defeated. Again, BMW NA, did not want to work with me at all.
I'm buying a '07 335 that was originally serviced by Braman BMW. Injectors were changed in 2010 and car has 20k miles since then. Should I be concerned?
__________________
Ant Anthem is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-22-2012, 12:54 AM   #100
manny127
Private
 
Drives: 09 335i Coupe (E92)
Join Date: Jul 2009
Location: Mississauga

Posts: 59
iTrader: (3)

I've got a misfire on cylinder 5 after installing JB4 running Map 1. I was doing a WOT pull when all of a sudden the car started shaking and I got a CEL. I immeadately changed to map 0 with no difference car kept shivering when i touched the gas. When I restarted everything was fine. The question I have is if I put the car in Map 0 now and pull out the JB4 and take it to the dealer will they see only the misfire code or would there be any other codes that indicate a tune? I want them to investigate the misfire, I havent gotten my plugs changed yet under the service plan! (Only 23000 miles (37000kms) on the car)
manny127 is offline  
0
Reply With Quote
      04-24-2012, 08:16 AM   #101
BADS335
First Lieutenant
 
Drives: Montego 335i E90
Join Date: Sep 2010
Location: Chicago

Posts: 393
iTrader: (2)

I started a thread, but not getting much for responses. I have a missfire in one cylinder. Replaced plugs, coil and injector. Same code. If it was carbon, wouldn't it be accross all cylinders not just one? I am lost and need some guidance.

Thanks
BADS335 is offline  
0
Reply With Quote
      04-24-2012, 08:52 AM   #102
Jeff@TopGearSolutions
BimmerPost Supporting Vendor

 
Jeff@TopGearSolutions's Avatar
 
Drives: C6 Z06, GSXR-750, 09 335i
Join Date: Dec 2008
Location: TopGearSolutions.com

Posts: 17,107
iTrader: (32)

Send a message via AIM to Jeff@TopGearSolutions
Quote:
Originally Posted by BADS335 View Post
I started a thread, but not getting much for responses. I have a missfire in one cylinder. Replaced plugs, coil and injector. Same code. If it was carbon, wouldn't it be accross all cylinders not just one? I am lost and need some guidance.

Thanks
When does the misfire occur? At idle or wide open throttle at what RPM?
Jeff@TopGearSolutions is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-24-2012, 09:16 AM   #103
enrita
Major General
 
enrita's Avatar
 
Drives: 335i - Big turbos
Join Date: Sep 2008
Location: Italian in Sweden

Posts: 7,323
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by BADS335 View Post
I started a thread, but not getting much for responses. I have a missfire in one cylinder. Replaced plugs, coil and injector. Same code. If it was carbon, wouldn't it be accross all cylinders not just one? I am lost and need some guidance.

Thanks
does it occur on pump gas or with meth?
Did you try changing maps ?
__________________
07 335i AT - TD St.2 Turbos - COBB (Custom Cobb mapping by http://www.protuningfreaks.com/) - JB4G5 ISO - Okada Coils - NGK 5992 Plugs - E85 Walbro - Injen Intake - Helix IC - Snow Stg. 3 - Stett CP - AR DPs - midpipes 100 HJS Cats - Bastuck Quad - PSS10 - QUAIFE LSD - BMS OCC - Forge DVs - AR OC - ALCON BBK - M3 Chassi - Dinan CP - Velocity M rear Toe arms - Advan RZ-DF - Level 10 AT upgrade - Alpina AT Flash
enrita is offline   Sweden
0
Reply With Quote
      04-24-2012, 09:23 AM   #104
BADS335
First Lieutenant
 
Drives: Montego 335i E90
Join Date: Sep 2010
Location: Chicago

Posts: 393
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by Jeff@topgearsolutions View Post
When does the misfire occur? At idle or wide open throttle at what RPM?
I am running pump gas 93 oct. No meth. Happens most prodominantly at idle and light load mainly. But feels down on power all around.
__________________
2008-BMW-335i-E90-6MT-Sport-Montego Blue
BADS335 is offline  
0
Reply With Quote
      04-24-2012, 09:36 AM   #105
enrita
Major General
 
enrita's Avatar
 
Drives: 335i - Big turbos
Join Date: Sep 2008
Location: Italian in Sweden

Posts: 7,323
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by BADS335 View Post
I am running pump gas 93 oct. No meth. Happens most prodominantly at idle and light load mainly. But feels down on power all around.
did you try removing the tune ?
__________________
07 335i AT - TD St.2 Turbos - COBB (Custom Cobb mapping by http://www.protuningfreaks.com/) - JB4G5 ISO - Okada Coils - NGK 5992 Plugs - E85 Walbro - Injen Intake - Helix IC - Snow Stg. 3 - Stett CP - AR DPs - midpipes 100 HJS Cats - Bastuck Quad - PSS10 - QUAIFE LSD - BMS OCC - Forge DVs - AR OC - ALCON BBK - M3 Chassi - Dinan CP - Velocity M rear Toe arms - Advan RZ-DF - Level 10 AT upgrade - Alpina AT Flash
enrita is offline   Sweden
0
Reply With Quote
      04-24-2012, 09:38 AM   #106
Jeff@TopGearSolutions
BimmerPost Supporting Vendor

 
Jeff@TopGearSolutions's Avatar
 
Drives: C6 Z06, GSXR-750, 09 335i
Join Date: Dec 2008
Location: TopGearSolutions.com

Posts: 17,107
iTrader: (32)

Send a message via AIM to Jeff@TopGearSolutions
Quote:
Originally Posted by BADS335 View Post
I am running pump gas 93 oct. No meth. Happens most prodominantly at idle and light load mainly. But feels down on power all around.
If it was at or near idle I would think it might be something more fuel related like hpfp or lpfp. Sometimes you would have other codes.

How did the plugs look when you removed them?

I'm assuming your injectors were coded properly?
Jeff@TopGearSolutions is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-24-2012, 09:39 AM   #107
BADS335
First Lieutenant
 
Drives: Montego 335i E90
Join Date: Sep 2010
Location: Chicago

Posts: 393
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by enrita View Post
did you try removing the tune ?
Yes. Happens with and without tune.
__________________
2008-BMW-335i-E90-6MT-Sport-Montego Blue
BADS335 is offline  
0
Reply With Quote
      04-24-2012, 09:51 AM   #108
BADS335
First Lieutenant
 
Drives: Montego 335i E90
Join Date: Sep 2010
Location: Chicago

Posts: 393
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by Jeff@topgearsolutions View Post
If it was at or near idle I would think it might be something more fuel related like hpfp or lpfp. Sometimes you would have other codes.

How did the plugs look when you removed them?

I'm assuming your injectors were coded properly?
Plugs looked great. I just put them in about 2k miles ago. But pulled them to check. Color is good, condition is good.

I am not sure it is the fp. If it was multiple cylinders and codes, but I am getting one code for one cylinder. Well I am getting two codes. 10703 and 11170. But I get 11170 all the time and for no clear reason and no one seems to know what it means. I am getting ready to leave the car on the side of the road.
__________________
2008-BMW-335i-E90-6MT-Sport-Montego Blue
BADS335 is offline  
0
Reply With Quote
      04-24-2012, 09:53 AM   #109
Jeff@TopGearSolutions
BimmerPost Supporting Vendor

 
Jeff@TopGearSolutions's Avatar
 
Drives: C6 Z06, GSXR-750, 09 335i
Join Date: Dec 2008
Location: TopGearSolutions.com

Posts: 17,107
iTrader: (32)

Send a message via AIM to Jeff@TopGearSolutions
Quote:
Originally Posted by BADS335 View Post
Plugs looked great. I just put them in about 2k miles ago. But pulled them to check. Color is good, condition is good.

I am not sure it is the fp. If it was multiple cylinders and codes, but I am getting one code for one cylinder. Well I am getting two codes. 10703 and 11170. But I get 11170 all the time and for no clear reason and no one seems to know what it means. I am getting ready to leave the car on the side of the road.
That does sound annoying.

Have you tried resetting adaptations? I never heard of 11170 code either.
Jeff@TopGearSolutions is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-24-2012, 10:01 AM   #110
BADS335
First Lieutenant
 
Drives: Montego 335i E90
Join Date: Sep 2010
Location: Chicago

Posts: 393
iTrader: (2)

I have not tried that yet. Worth a shot. I may pull the intake manfold and look at what kind of carbon build up I have...but I find it hard to believe it is only one cylinder that would be impacted.
BADS335 is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:48 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST