E90Post
 


MINHS Auto Care Center
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > **First Time Tuners** Start Here** Official Misfire Thread| Updated!



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-21-2012, 12:11 AM   #111
TheSoCal335i
Private
 
Drives: 07 335i
Join Date: Apr 2012
Location: SoCal

Posts: 69
iTrader: (0)

what are the best injectors to get for my 07 335? i just checked the computer today and it says theres 31000 miles on them i should change them right?
TheSoCal335i is offline  
0
Reply With Quote
      05-23-2012, 09:59 AM   #112
NoQuarter
Second Lieutenant
 
Drives: 2007 530xi / 2008 535xi
Join Date: Jan 2011
Location: Indiana

Posts: 221
iTrader: (0)

Took my 535 in today for misfire on cylinder 3 that I could not resolve with a new coil or plug. Got word the injector is definitely bad but they are also looking into replacing the cylider head.
NoQuarter is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-23-2012, 03:10 PM   #113
BlueBimmer
Enthusiast
 
BlueBimmer's Avatar
 
Drives: 2009 335i Convertible
Join Date: Apr 2012
Location: PA

Posts: 265
iTrader: (5)

Quote:
Originally Posted by manny127 View Post
I've got a misfire on cylinder 5 after installing JB4 running Map 1. I was doing a WOT pull when all of a sudden the car started shaking and I got a CEL. I immeadately changed to map 0 with no difference car kept shivering when i touched the gas. When I restarted everything was fine. The question I have is if I put the car in Map 0 now and pull out the JB4 and take it to the dealer will they see only the misfire code or would there be any other codes that indicate a tune? I want them to investigate the misfire, I havent gotten my plugs changed yet under the service plan! (Only 23000 miles (37000kms) on the car)
Did you get this resolved? I don't see any responses and I'm curious to know what happened?
Thanks.
BlueBimmer is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-27-2012, 02:23 PM   #114
ZTZ1010
Captain Planet
 
ZTZ1010's Avatar
 
Drives: 11' E92 ZCP M3
Join Date: Feb 2008
Location: CT

Posts: 1,051
iTrader: (8)

Garage List
2009 BMW 335i  [4.80]
2011 BMW M3  [0.00]
Send a message via AIM to ZTZ1010
Had the car in last week for a misfire on cyl 3. they replaced all 6 spark plugs and put a new injector put in cyl 3. driving today and low and behold, misfire cyl 3. swapped coilpacks to see if the misfire would follow, still cyl 3.

any clue what else it could be? I'd be shocked if it was carbon buildup, as I only have 35k on my 335 and have been running meth for almost 15k of that.. the only code being thrown is 29CF. no HPFP/LPFP related codes so I'm not sure where to go from here... I'll bring the car in next week but any advice would be helpful in the meantime!

thanks
__________________
2011.5 Alpine White E92 M3 | DCT w/ BPM Software | ZCP | CF Roof | CF Lip| Fully Coded | AFE Stage 2 Intake| ACM Exhaust | ACM Test Pipes | BPM Stage II Dev Tune | AA Pulleys | RPi Scoops | Swift Springs | LED Interior Lights| LUX V4 | Extended Aluminum DCT Paddles|
ZTZ1010 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-20-2012, 09:41 AM   #115
e90328i
Banned
 
Drives: 07 E90 335i
Join Date: May 2011
Location: socal

Posts: 387
iTrader: (4)

heys guys, getting somewhat consistent misfire/limp mode while wot 3rd-4th gear 3k rpms
plugs were changed 6k miles ago along with injectors and hpfp. I have 63k miles without a carbon cleaning, would that be the culprit? anyways i will post some codes when im back in town tomorrow.
e90328i is offline  
0
Reply With Quote
      06-30-2012, 05:06 PM   #116
MontegoChris
Captain
 
Drives: 08 MB 335i 6MT
Join Date: Feb 2012
Location: San Jose, CA

Posts: 756
iTrader: (13)

Misfire on Cyliner 5 ONLY with tune in the car, no code when tune is out. I have JB3(pulling it again today to do JB4 upgrade.) I am confused why the misfire only on hard pulls, with software, but I can go hard with no tune and not throw a code. What gives?!?
MontegoChris is offline  
0
Reply With Quote
      07-26-2012, 11:25 AM   #117
Exzackt
Second Lieutenant
 
Exzackt's Avatar
 
Drives: n54 e92 335i/e39 540i6
Join Date: Feb 2012
Location: SF Bay

Posts: 256
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by ZTZ1010 View Post
Had the car in last week for a misfire on cyl 3. they replaced all 6 spark plugs and put a new injector put in cyl 3. driving today and low and behold, misfire cyl 3. swapped coilpacks to see if the misfire would follow, still cyl 3.

any clue what else it could be? I'd be shocked if it was carbon buildup, as I only have 35k on my 335 and have been running meth for almost 15k of that.. the only code being thrown is 29CF. no HPFP/LPFP related codes so I'm not sure where to go from here... I'll bring the car in next week but any advice would be helpful in the meantime!

thanks
hey did you ever fix your misfire issues.. my car is having very similar problems
Exzackt is offline   United_States
0
Reply With Quote
      07-26-2012, 11:26 AM   #118
Exzackt
Second Lieutenant
 
Exzackt's Avatar
 
Drives: n54 e92 335i/e39 540i6
Join Date: Feb 2012
Location: SF Bay

Posts: 256
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by MontegoChris View Post
Misfire on Cyliner 5 ONLY with tune in the car, no code when tune is out. I have JB3(pulling it again today to do JB4 upgrade.) I am confused why the misfire only on hard pulls, with software, but I can go hard with no tune and not throw a code. What gives?!?
same problem here.. had injectors and fuel pump replaced and nothing
Exzackt is offline   United_States
0
Reply With Quote
      07-26-2012, 12:22 PM   #119
Jeff@TopGearSolutions
BimmerPost Supporting Vendor

 
Jeff@TopGearSolutions's Avatar
 
Drives: C6 Z06, GSXR-750, 09 335i
Join Date: Dec 2008
Location: TopGearSolutions.com

Posts: 16,457
iTrader: (31)

Send a message via AIM to Jeff@TopGearSolutions
Quote:
Originally Posted by MontegoChris View Post
Misfire on Cyliner 5 ONLY with tune in the car, no code when tune is out. I have JB3(pulling it again today to do JB4 upgrade.) I am confused why the misfire only on hard pulls, with software, but I can go hard with no tune and not throw a code. What gives?!?
Quote:
Originally Posted by Exzackt View Post
same problem here.. had injectors and fuel pump replaced and nothing
Sparkplugs replaced every 25K miles?
Jeff@TopGearSolutions is offline   United_States
0
Reply With Quote
      07-27-2012, 12:40 AM   #120
Exzackt
Second Lieutenant
 
Exzackt's Avatar
 
Drives: n54 e92 335i/e39 540i6
Join Date: Feb 2012
Location: SF Bay

Posts: 256
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by Jeff@topgearsolutions View Post
Sparkplugs replaced every 25K miles?
Car is at bmw now. Either they will replace coils or plugs next. Running out of options.. might fix it myself this is getting annoying, my car has been in the shop more than I've driven it
Exzackt is offline   United_States
0
Reply With Quote
      07-29-2012, 09:13 AM   #121
ZTZ1010
Captain Planet
 
ZTZ1010's Avatar
 
Drives: 11' E92 ZCP M3
Join Date: Feb 2008
Location: CT

Posts: 1,051
iTrader: (8)

Garage List
2009 BMW 335i  [4.80]
2011 BMW M3  [0.00]
Send a message via AIM to ZTZ1010
Quote:
Originally Posted by Exzackt View Post
hey did you ever fix your misfire issues.. my car is having very similar problems
I thought we had figured it out until yesterday. Driving to my parents house from my apartment I got severe hesitation on acceleration which eventually triggered a misfire fault. Not sure what cylinder; will be testing today to recreate
__________________
2011.5 Alpine White E92 M3 | DCT w/ BPM Software | ZCP | CF Roof | CF Lip| Fully Coded | AFE Stage 2 Intake| ACM Exhaust | ACM Test Pipes | BPM Stage II Dev Tune | AA Pulleys | RPi Scoops | Swift Springs | LED Interior Lights| LUX V4 | Extended Aluminum DCT Paddles|
ZTZ1010 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      07-30-2012, 10:28 AM   #122
rascalion
Private
 
Drives: 2008 335i E93
Join Date: Mar 2012
Location: Warwick, RI

Posts: 58
iTrader: (0)

Garage List
Back in April I was having misfire issues on #6. BMW replaced all the plugs and injectors (I had already replaced the coilpack on #6). The problem went away for a short time. In the last few weeks I started getting some odd behavior. I brought it back in and was told there was still an issue with #6. End result, they are replacing the cylinder head. I should hopefully be getting my car tomorrow. Maybe after this fix it'll stay out of the shop for a few months
__________________
PROcede Rev2.5SE // aFe Stage-2 PRO Si Intake // BMS OCC // SmartTop

If I wanted a slow convertible, I would have bought a Seabring.
rascalion is offline  
0
Reply With Quote
      07-30-2012, 10:36 AM   #123
Iamstig335
IamStig335xi
 
Drives: 335
Join Date: May 2011
Location: n/a

Posts: 85
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by rascalion
Back in April I was having misfire issues on #6. BMW replaced all the plugs and injectors (I had already replaced the coilpack on #6). The problem went away for a short time. In the last few weeks I started getting some odd behavior. I brought it back in and was told there was still an issue with #6. End result, they are replacing the cylinder head. I should hopefully be getting my car tomorrow. Maybe after this fix it'll stay out of the shop for a few months
Are you stock or running a tune?
Iamstig335 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      07-30-2012, 02:23 PM   #124
rascalion
Private
 
Drives: 2008 335i E93
Join Date: Mar 2012
Location: Warwick, RI

Posts: 58
iTrader: (0)

Garage List
I ran a tune after the plugs/injectors were replaced. BMW is sure the issue links back to work that was done on #6 prior to me owning the vehicle.
__________________
PROcede Rev2.5SE // aFe Stage-2 PRO Si Intake // BMS OCC // SmartTop

If I wanted a slow convertible, I would have bought a Seabring.
rascalion is offline  
0
Reply With Quote
      08-08-2012, 01:22 PM   #125
Exzackt
Second Lieutenant
 
Exzackt's Avatar
 
Drives: n54 e92 335i/e39 540i6
Join Date: Feb 2012
Location: SF Bay

Posts: 256
iTrader: (2)

UPDATE: installed new plugs and now car feels like its running much stronger. Hope it lasts
Exzackt is offline   United_States
0
Reply With Quote
      08-18-2012, 10:08 AM   #126
asped
bimmzz35
 
asped's Avatar
 
Drives: bmw 335i FBO
Join Date: Aug 2011
Location: saudi arabia and lebanon

Posts: 55
iTrader: (0)

Garage List
2007 bmw 335i  [0.00]
Send a message via Skype™ to asped
hey guys i need your help. yesterday while driving for about a 30 min i felt like my car was vibrating badly when i accelerated, so when i got the car to a stop, my idle was on about 800 to 900, usually its 700. anyway the next day i checked with gt1 and it gave me cylinder 5, so when i took out the coil from cylinder 5 there was oil on it so i took out the plug and there was oil too. so i cleaned both of them with carb cleaner and petrol, and put them back and still got the same misfire and the car is rough idling so i decided to swap coil #5 with coil #1 and i still got cylinder 5 misfire, so i swapped the plugs, and still it was showing cylinder 5. so after i gave up i went out to take the car for a drive and i realized a loss in power for sure and the car only vibrates with mild acceleration but when i go WOT the vibration goes away but then again i feel a loss in power. im guessing it could be the injector but then again where did the oil come from?? plzz help

correct me if im wrong. from my experience is that after cleaning the oil from the spark plug the car should work fine for a while, but nothing changed after cleaning it and swapping it .

and btw ive done service to my car 3 weeks ago, i changed all 6 spark plugs, valve cover, air filter, ac filter, injector cyl1 (new upgraded one), and oil. My car never had any issues before servicing.

thanks

i only have 40k miles 2007
__________________
asped is offline   Lebanon
0
Reply With Quote
      09-05-2012, 11:49 AM   #127
Dmacc
Colonel
 
Drives: 2010 135i
Join Date: Mar 2010
Location: Nor Cal

Posts: 2,618
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by asped View Post
hey guys i need your help. yesterday while driving for about a 30 min i felt like my car was vibrating badly when i accelerated, so when i got the car to a stop, my idle was on about 800 to 900, usually its 700. anyway the next day i checked with gt1 and it gave me cylinder 5, so when i took out the coil from cylinder 5 there was oil on it so i took out the plug and there was oil too. so i cleaned both of them with carb cleaner and petrol, and put them back and still got the same misfire and the car is rough idling so i decided to swap coil #5 with coil #1 and i still got cylinder 5 misfire, so i swapped the plugs, and still it was showing cylinder 5. so after i gave up i went out to take the car for a drive and i realized a loss in power for sure and the car only vibrates with mild acceleration but when i go WOT the vibration goes away but then again i feel a loss in power. im guessing it could be the injector but then again where did the oil come from?? plzz help

correct me if im wrong. from my experience is that after cleaning the oil from the spark plug the car should work fine for a while, but nothing changed after cleaning it and swapping it .

and btw ive done service to my car 3 weeks ago, i changed all 6 spark plugs, valve cover, air filter, ac filter, injector cyl1 (new upgraded one), and oil. My car never had any issues before servicing.

thanks

i only have 40k miles 2007
My guess is yeah it could be a faulty injector, also if the car hasn't been carbon cleaned on the intake valves, this could also give you some misfires.
__________________

thanks to MGallop
Dmacc is offline  
0
Reply With Quote
      09-05-2012, 11:51 AM   #128
Dmacc
Colonel
 
Drives: 2010 135i
Join Date: Mar 2010
Location: Nor Cal

Posts: 2,618
iTrader: (1)

I had a question about my misfires,

I was misfiring on cyl 1 and 3, and I recently had all my plugs, and injectors replaced as well as a carbon cleaning of my intake valves, so I figured it had to be coil related. The car only has 30k miles on it. So I swapped coil 1 with 2 and 3 with 4, and I thought the misfire would jump to cylinders 2 and 4, but it completely disappeared . I don't get it, is this a possibility of bad coils?
__________________

thanks to MGallop
Dmacc is offline  
0
Reply With Quote
      09-24-2012, 04:27 PM   #129
Mia335in00b
New Member
 
Drives: Black metallic
Join Date: Aug 2012
Location: Miami

Posts: 20
iTrader: (0)

I just finished installing rev3 this past thursday and yesterday prior to work i threw the SES. it was misfire on cyclinders 2 & 3. So far i changed my plugs and the car is going good. My misfire was on start up, because with the code she as still running strong, it wasn't thrown while driving.

So praying it was just my plugs, car has 38k the tune in place for like 1k and the plugs looked like they were in need of a change.
Mia335in00b is offline  
0
Reply With Quote
      09-29-2012, 10:18 AM   #130
Wes335XI
Second Lieutenant
 
Wes335XI's Avatar
 
Drives: 2008 BMW 335XI Space Grey
Join Date: Sep 2011
Location: Anchorage, AK

Posts: 264
iTrader: (0)

Had misfires on cylinders 5 and 6. Already had brand new plugs, then changed the coil packs. Brought it to my mechanic and he couldn't figure it out, wasn't an injector. Took it to BMW and it was due to excessive carbon buildup. Took 4 weeks to get walnut shells up to Alaska lol. I finally get the car back today. Will update with how she runs.

Mods are JB4, AFE dual intake, Meth, catless downpipes and exhaust, ETS 5" FMIC. I had a new SA and he said "you need new downpipes, that's going to be $3,300 to fix" lmao. I said my downpipes are fine and if they were bad, it's protected under warranty... I miss my old SA..

Last edited by Wes335XI; 09-29-2012 at 10:29 AM.
Wes335XI is offline  
0
Reply With Quote
      09-29-2012, 08:53 PM   #131
ihc95
Major
 
ihc95's Avatar
 
Drives: TiAg E92 335i
Join Date: Jul 2011
Location: NJ

Posts: 1,109
iTrader: (1)

Garage List
whats wrong with my car if I get a rough idle AND the "rotten egg" smell??
__________________
COBB - ER FMIC Full Kit - AR DPs - Forge DVs - aFe Stage 2 Sealed Intake - RB PCV upgrade - VRSF 10mm front / 15mm rear spacers - Black Performance grills - Painted reflectors
ihc95 is offline  
0
Reply With Quote
      09-30-2012, 08:35 PM   #132
Mia335in00b
New Member
 
Drives: Black metallic
Join Date: Aug 2012
Location: Miami

Posts: 20
iTrader: (0)

So i had replaced my plugs from my previous post, car was running strong and then today again on a cold start up it throws the CEL. Went to a buddies house and samething misfire cyclinder 2&3. So we swapped the coils so if it were to throw the code again with different cyclinders i know its my coils. Figured i'd do this so my SA doesn't give me a run around.
Mia335in00b is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:24 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST