E90Post
 


N54Tuning.com
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > AUDIO/VIDEO + BLUETOOTH + Electronics/Alarm/Software > Dynavin D99



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-04-2012, 02:25 PM   #199
krnet2dboi
Captain
United_States
25
Rep
912
Posts

 
Drives: 2008 328i Base
Join Date: Aug 2011
Location: New YOrk

iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by jeffb335 View Post
That tells me it sees the says but the signal strength is too low.
That's one part of it.

Other part is that his local time setting is got getting registered.

It's a software issue. Android does not let you use location services unless the time is set through either the WIFI signal or GPS Signal.

GPS alone can take up to 12.5 Minutes to register, but with the help of WIFI you can reduce your locking time significantly.

Check to see if your wifi connection is correct, and if that does not work follow my Android Software Development Thread to install custom rom along with clocksync timezonefixer and etc.

FYI. I am trying this myself but someone needs to create a custom ROM where it disables the requirement for timezonesetting. So that we can run Android Offline Navigation Apps just like a WinCE version
__________________
There are only two types of cars in the world; BMW and the Rest
Appreciate 0
      02-04-2012, 02:25 PM   #200
spmd11
Captain
spmd11's Avatar
United_States
26
Rep
858
Posts

 
Drives: 2014 M235i AW
Join Date: Sep 2007
Location: Austin, TX

iTrader: (2)

Re-checking antenna. Will be using sharkfin on roof when I get parts.
__________________

2014 M235i, 2008 JB e90 M3, 2011 X5 5.0, 2011 335i Sport
Appreciate 0
      02-04-2012, 02:26 PM   #201
spmd11
Captain
spmd11's Avatar
United_States
26
Rep
858
Posts

 
Drives: 2014 M235i AW
Join Date: Sep 2007
Location: Austin, TX

iTrader: (2)

Anybody using Sygic nav app? How do you control voice instruction volume? If I have media player running, i.e. Pandora, I can't raise volume of Sygic louder than media volume
__________________

2014 M235i, 2008 JB e90 M3, 2011 X5 5.0, 2011 335i Sport
Appreciate 0
      02-04-2012, 02:29 PM   #202
krnet2dboi
Captain
United_States
25
Rep
912
Posts

 
Drives: 2008 328i Base
Join Date: Aug 2011
Location: New YOrk

iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by spmd11 View Post
Re-checking antenna. Will be using sharkfin on roof when I get parts.
Check my above post. And in the setting for Sygic you can make the Navigation Volume relative to your media volume setting, but it will not go HIGHER than your media volume. Only Lower.
__________________
There are only two types of cars in the world; BMW and the Rest
Appreciate 0
      02-04-2012, 04:14 PM   #203
jeffb335
BimmerPost Supporting Vendor
jeffb335's Avatar
6
Rep
477
Posts


 
Drives: BMW
Join Date: Jan 2012
Location: California

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by krnet2dboi View Post
That's one part of it.

Other part is that his local time setting is got getting registered.

It's a software issue. Android does not let you use location services unless the time is set through either the WIFI signal or GPS Signal.

GPS alone can take up to 12.5 Minutes to register, but with the help of WIFI you can reduce your locking time significantly.

Check to see if your wifi connection is correct, and if that does not work follow my Android Software Development Thread to install custom rom along with clocksync timezonefixer and etc.

FYI. I am trying this myself but someone needs to create a custom ROM where it disables the requirement for timezonesetting. So that we can run Android Offline Navigation Apps just like a WinCE version
I know what you are trying to do and maybe I am not understanding... but the android units get a GPS lock and time settings are updated via sats within a few seconds of booting if reception is good. Now if you have bad reception that is another story.....

With the dynaivn the time is set from the sats.
Appreciate 0
      02-04-2012, 05:04 PM   #204
spmd11
Captain
spmd11's Avatar
United_States
26
Rep
858
Posts

 
Drives: 2014 M235i AW
Join Date: Sep 2007
Location: Austin, TX

iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by krnet2dboi View Post
Check my above post. And in the setting for Sygic you can make the Navigation Volume relative to your media volume setting, but it will not go HIGHER than your media volume. Only Lower.
Nav antenna is fine. Located in front of dash below air vent by windshield. I don't know what's wrong, but this is driving me crazy. lock on takes 10 to 15 minutes or won't lock on at all...
__________________

2014 M235i, 2008 JB e90 M3, 2011 X5 5.0, 2011 335i Sport
Appreciate 0
      02-04-2012, 05:08 PM   #205
jeffb335
BimmerPost Supporting Vendor
jeffb335's Avatar
6
Rep
477
Posts


 
Drives: BMW
Join Date: Jan 2012
Location: California

iTrader: (0)

did you pull it out from under the vent? I dont know about on the non L7 cars but on mine the grill is metal and could certainly scatter a signal.... If that isnt it then you need to contact your dealer because something isnt right with that unit.
Appreciate 0
      02-04-2012, 07:05 PM   #206
spmd11
Captain
spmd11's Avatar
United_States
26
Rep
858
Posts

 
Drives: 2014 M235i AW
Join Date: Sep 2007
Location: Austin, TX

iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by jeffb335 View Post
did you pull it out from under the vent? I dont know about on the non L7 cars but on mine the grill is metal and could certainly scatter a signal.... If that isnt it then you need to contact your dealer because something isnt right with that unit.
Thanks, Jeff.. yes it is sitting under the vent still, and it IS on a metal grill. My installer said that the metal grill is an enhancement to the signal... is that possible that he can say the opposite of what you are saying?

Yes, well, the radio does not work so I think that I have all sorts of issues with this unit. The troubling thing is I rarely hear from Trent at CarAudioCraze.. I can only hope that he is actually going to do an exchange for me.
__________________

2014 M235i, 2008 JB e90 M3, 2011 X5 5.0, 2011 335i Sport
Appreciate 0
      02-04-2012, 07:11 PM   #207
spmd11
Captain
spmd11's Avatar
United_States
26
Rep
858
Posts

 
Drives: 2014 M235i AW
Join Date: Sep 2007
Location: Austin, TX

iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by krnet2dboi View Post
That's one part of it.

Other part is that his local time setting is got getting registered.

It's a software issue. Android does not let you use location services unless the time is set through either the WIFI signal or GPS Signal.

GPS alone can take up to 12.5 Minutes to register, but with the help of WIFI you can reduce your locking time significantly.

Check to see if your wifi connection is correct, and if that does not work follow my Android Software Development Thread to install custom rom along with clocksync timezonefixer and etc.

FYI. I am trying this myself but someone needs to create a custom ROM where it disables the requirement for timezonesetting. So that we can run Android Offline Navigation Apps just like a WinCE version
Where is your Android Software Development thread?
__________________

2014 M235i, 2008 JB e90 M3, 2011 X5 5.0, 2011 335i Sport
Appreciate 0
      02-04-2012, 07:12 PM   #208
jeffb335
BimmerPost Supporting Vendor
jeffb335's Avatar
6
Rep
477
Posts


 
Drives: BMW
Join Date: Jan 2012
Location: California

iTrader: (0)

metal grill under the antenna will help, over it will block/scatter the signal in my experience. In my car I have to have the antenna on the top of the dash for a reliable, fast connection, under the dash top did not work reliably in my E92, it was hit and miss.

But if your radio isnt right you have other issues anyway, good luck with your exchange.
Appreciate 0
      02-04-2012, 07:21 PM   #209
spmd11
Captain
spmd11's Avatar
United_States
26
Rep
858
Posts

 
Drives: 2014 M235i AW
Join Date: Sep 2007
Location: Austin, TX

iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by jeffb335 View Post
metal grill under the antenna will help, over it will block/scatter the signal in my experience. In my car I have to have the antenna on the top of the dash for a reliable, fast connection, under the dash top did not work reliably in my E92, it was hit and miss.

But if your radio isnt right you have other issues anyway, good luck with your exchange.
Yes, antenna is sitting on top of metel bracket, underneath plastic dash/air vent in the center of the dash, toward the front of the windshield.
__________________

2014 M235i, 2008 JB e90 M3, 2011 X5 5.0, 2011 335i Sport
Appreciate 0
      02-04-2012, 07:30 PM   #210
jeffb335
BimmerPost Supporting Vendor
jeffb335's Avatar
6
Rep
477
Posts


 
Drives: BMW
Join Date: Jan 2012
Location: California

iTrader: (0)

not on the metal bracket under the dash, on top of the dash. I dont know how your dash vent is configured but mine has a center grill that is metal.....and would be directly above the location you are talking about.
Appreciate 0
      02-04-2012, 08:09 PM   #211
spmd11
Captain
spmd11's Avatar
United_States
26
Rep
858
Posts

 
Drives: 2014 M235i AW
Join Date: Sep 2007
Location: Austin, TX

iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by jeffb335 View Post
not on the metal bracket under the dash, on top of the dash. I dont know how your dash vent is configured but mine has a center grill that is metal.....and would be directly above the location you are talking about.
Okay.. next question... I purchased Navigon app for the D99 from the unit via my home wireless... however, I can't download the 1.6gb map for USA because during the file download, my car electronics keeps shutting down automatically. Can I download the maps from the internet and put them on the SD card?
__________________

2014 M235i, 2008 JB e90 M3, 2011 X5 5.0, 2011 335i Sport
Appreciate 0
      02-04-2012, 09:27 PM   #212
jeffb335
BimmerPost Supporting Vendor
jeffb335's Avatar
6
Rep
477
Posts


 
Drives: BMW
Join Date: Jan 2012
Location: California

iTrader: (0)

good times! Leave the car on.....

Some map apps will let you download with a computer onto the card but I dont know about navigon.
Appreciate 0
      02-04-2012, 09:29 PM   #213
spmd11
Captain
spmd11's Avatar
United_States
26
Rep
858
Posts

 
Drives: 2014 M235i AW
Join Date: Sep 2007
Location: Austin, TX

iTrader: (2)

I'm currently burning petrol in my garage.. I'm so pissed....
__________________

2014 M235i, 2008 JB e90 M3, 2011 X5 5.0, 2011 335i Sport
Appreciate 0
      02-04-2012, 09:59 PM   #214
spmd11
Captain
spmd11's Avatar
United_States
26
Rep
858
Posts

 
Drives: 2014 M235i AW
Join Date: Sep 2007
Location: Austin, TX

iTrader: (2)

:45 minutes in the garage with the engine running, trying to download 1.6gb map file... I have no idea if the app is actually downloading, because the genius Garmin software engineers don't have a progress bar on the download page... so I'm burning petrol, not knowing if I'm even accomplishing anything.
Attached Images
 
__________________

2014 M235i, 2008 JB e90 M3, 2011 X5 5.0, 2011 335i Sport
Appreciate 0
      02-04-2012, 10:02 PM   #215
jeffb335
BimmerPost Supporting Vendor
jeffb335's Avatar
6
Rep
477
Posts


 
Drives: BMW
Join Date: Jan 2012
Location: California

iTrader: (0)

"pull down" the status bar and see if the android OS shows a progress bar.
Appreciate 0
      02-04-2012, 10:16 PM   #216
spmd11
Captain
spmd11's Avatar
United_States
26
Rep
858
Posts

 
Drives: 2014 M235i AW
Join Date: Sep 2007
Location: Austin, TX

iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by jeffb335 View Post
"pull down" the status bar and see if the android OS shows a progress bar.
1 hour of burning petrol and the download "seemed" to be complete.. liability screen popped up, which "seemed" to be a pre-curser to app startup... then.... an app error causing a force close. Tried re-opening several times.. tried shutting down D99 and re-opening Navigon.. same error, over and over.. so....I'm the beta destroyed.. don't buy Navigon

Tried uninstalling and reinstalling Navigon 3 times.. tried to start app, same error message....
__________________

2014 M235i, 2008 JB e90 M3, 2011 X5 5.0, 2011 335i Sport

Last edited by spmd11; 02-04-2012 at 10:43 PM.
Appreciate 0
      02-04-2012, 10:28 PM   #217
jeffb335
BimmerPost Supporting Vendor
jeffb335's Avatar
6
Rep
477
Posts


 
Drives: BMW
Join Date: Jan 2012
Location: California

iTrader: (0)

ugh....
Appreciate 0
      02-04-2012, 11:16 PM   #218
krnet2dboi
Captain
United_States
25
Rep
912
Posts

 
Drives: 2008 328i Base
Join Date: Aug 2011
Location: New YOrk

iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by spmd11
Quote:
Originally Posted by jeffb335 View Post
"pull down" the status bar and see if the android OS shows a progress bar.
1 hour of burning petrol and the download "seemed" to be complete.. liability screen popped up, which "seemed" to be a pre-curser to app startup... then.... an app error causing a force close. Tried re-opening several times.. tried shutting down D99 and re-opening Navigon.. same error, over and over.. so....I'm the beta destroyed.. don't buy Navigon

Tried uninstalling and reinstalling Navigon 3 times.. tried to start app, same error message....
You can download the map from your computer and load it onto the SD Card. Cannot provide you link to legality issues, but google would be a good friend
__________________
There are only two types of cars in the world; BMW and the Rest
Appreciate 0
      02-04-2012, 11:32 PM   #219
spmd11
Captain
spmd11's Avatar
United_States
26
Rep
858
Posts

 
Drives: 2014 M235i AW
Join Date: Sep 2007
Location: Austin, TX

iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by krnet2dboi View Post
You can download the map from your computer and load it onto the SD Card. Cannot provide you link to legality issues, but google would be a good friend
Searched all night.. couldn't find...
__________________

2014 M235i, 2008 JB e90 M3, 2011 X5 5.0, 2011 335i Sport
Appreciate 0
      02-06-2012, 01:04 PM   #220
carbidetech
postaholic
carbidetech's Avatar
United_States
0
Rep
38
Posts

 
Drives: 2007 BMW 328i Black Sapphire
Join Date: Apr 2010
Location: S.E. Michigan

iTrader: (1)

Is it possible to hack the WinCe OS and create a "desktop" similar to the home page of an Android unit? (yes, I know, why not just get the android then)

I used to have a cell phone that was WinCE based and it had apps and such similar to the Droid. It'd be cool to have a web browser but have the simplicity of the offline nav that WinCE provides.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:10 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST