E90Post
 


GetBMWParts
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > AUDIO/VIDEO + BLUETOOTH + Electronics/Alarm/Software > Dynavin D99



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-28-2012, 05:21 AM   #89
cdgatti
Lieutenant Colonel
37

 
cdgatti's Avatar
 
Drives: e90 328i
Join Date: May 2011
Location: KY


Posts: 1,506
iTrader: (4)

The stock HU puts out (at max volume) a 5V signal to the hifi amp. That level of signal can drive speakers lowly, but is better fed as a pre-amp signal to an amp. What level of output does the pre-amp outputs from D99 put out?
Appreciate 0
      01-28-2012, 10:37 AM   #90
scubasteve2365
Private First Class
4

 
Drives: 07 328xi
Join Date: Jun 2010
Location: Louisville, Ky


Posts: 121
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by krnet2dboi View Post
Hey, where did you place your GPS antenna? I put it by the Metal Bar that CarAudioCraze guide told me to put, but seems like no signal?
If you don't have a logic-7 center speaker, pop the cover off, route the wire up and put it on the metal bar there.

When I moved mine there the GPS lock-on issue went away. The caraudiocraze location is a poor choice. Maybe it varies according to where you live or something, regardless higher in the dash with less between the receiver is always going to result in a stronger signal.
Appreciate 0
      01-28-2012, 11:16 AM   #91
krnet2dboi
Captain
United_States
57

 
Drives: 2008 328i Base
Join Date: Aug 2011
Location: New YOrk


Posts: 913
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by scubasteve2365 View Post
If you don't have a logic-7 center speaker, pop the cover off, route the wire up and put it on the metal bar there.

When I moved mine there the GPS lock-on issue went away. The caraudiocraze location is a poor choice. Maybe it varies according to where you live or something, regardless higher in the dash with less between the receiver is always going to result in a stronger signal.
I don't know what the issue is, I relocated the GPS antenna to literally outside the dashboard, and when i check GPS status, it is picking up 12 Satellites but says it's using 0?

And I also tried, Co-Pilot, Google Maps, Location Services, NONE OF THEM WORK?

Can it be that the GPS reciever is faulty even though it detects the satellites but doesn't connect to any of them?
__________________
There are only two types of cars in the world; BMW and the Rest
Appreciate 0
      01-28-2012, 11:19 AM   #92
jeffb335
BimmerPost Supporting Vendor
7


 
jeffb335's Avatar
 
Drives: BMW
Join Date: Jan 2012
Location: California


Posts: 461
iTrader: (0)

yes, dash top is the best choice, under the center grill is good too, sideways down in the dash is NOT a good place for reception.

The further forward under the windshield the better. I have mine in front of the grill on top of the dash, it looks fine, just a black nub, and it gets perfect reception.
Appreciate 0
      01-28-2012, 11:26 AM   #93
krnet2dboi
Captain
United_States
57

 
Drives: 2008 328i Base
Join Date: Aug 2011
Location: New YOrk


Posts: 913
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by jeffb335 View Post
yes, dash top is the best choice, under the center grill is good too, sideways down in the dash is NOT a good place for reception.

The further forward under the windshield the better. I have mine in front of the grill on top of the dash, it looks fine, just a black nub, and it gets perfect reception.
Yea thanks for the location info.

I still think my GPS antenna is faulty or I"m doing something wrong.

Can't fix my above issue in anyway.
__________________
There are only two types of cars in the world; BMW and the Rest
Appreciate 0
      01-28-2012, 11:39 AM   #94
cudabnu
Loose nut behind the wheel
United_States
4

 
Drives: 07 328I E91
Join Date: Dec 2011
Location: Moorpark 93021


Posts: 82
iTrader: (3)

Where do you guys suggest putting the mic? I was going to try under to center cover since I don't have L7
Appreciate 0
      01-28-2012, 11:43 AM   #95
krnet2dboi
Captain
United_States
57

 
Drives: 2008 328i Base
Join Date: Aug 2011
Location: New YOrk


Posts: 913
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by cudabnu View Post
Where do you guys suggest putting the mic? I was going to try under to center cover since I don't have L7
Inside the middle dashboard speaker just as GPS antenna location like they are recommending will be the best idea i think,

By the way, did you get your GPS antenna issue resolved?
__________________
There are only two types of cars in the world; BMW and the Rest
Appreciate 0
      01-28-2012, 11:49 AM   #96
cudabnu
Loose nut behind the wheel
United_States
4

 
Drives: 07 328I E91
Join Date: Dec 2011
Location: Moorpark 93021


Posts: 82
iTrader: (3)

Haven't touched it yet today. My brother is comming over to help (he has a 135i), I've got alot of mods to do and finish today, but want to finish tweaking the D99, install the amp, and re-wire my paddle shifters today.

I also don't remeber hearing or seeing anything thru the D99 for my PDC so i'll have to look into that.
Appreciate 0
      01-28-2012, 11:58 AM   #97
jeffb335
BimmerPost Supporting Vendor
7


 
jeffb335's Avatar
 
Drives: BMW
Join Date: Jan 2012
Location: California


Posts: 461
iTrader: (0)

Factory location for the mic works pretty good, but it worked better after I put a peice of foam above to block noise coming from the roof, sunroof, etc...
Appreciate 0
      01-28-2012, 02:58 PM   #98
Simon.bmw
Second Lieutenant
13

 
Simon.bmw's Avatar
 
Drives: E90 323I.
Join Date: Nov 2011
Location: Halifax.NS.CA


Posts: 287
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Tredvesone View Post
You mean this one? It's released and prob in stock
yea this one。。 but i email them they said they have not make this unit yet。。。lol
Appreciate 0
      01-28-2012, 03:13 PM   #99
Tredvesone
Private
0

 
Drives: E82
Join Date: Dec 2010
Location: Earth


Posts: 93
iTrader: (0)

Well it's released. So tell them to order one.
Appreciate 0
      01-28-2012, 08:28 PM   #100
krnet2dboi
Captain
United_States
57

 
Drives: 2008 328i Base
Join Date: Aug 2011
Location: New YOrk


Posts: 913
iTrader: (2)

Ok got the GPS to work, it just takes a while to load for some reason...

Everything is working, and it is definitely worth the price!
I suggest people that don't have factory iDrive to get this.
__________________
There are only two types of cars in the world; BMW and the Rest
Appreciate 0
      01-28-2012, 09:30 PM   #101
cudabnu
Loose nut behind the wheel
United_States
4

 
Drives: 07 328I E91
Join Date: Dec 2011
Location: Moorpark 93021


Posts: 82
iTrader: (3)

Got mine working, got my paddle shifters working, got a new amp installed, all in all a successful day. Only problem I have now is when I put it in reverse i'm not getting the PDC screen (I have rear PDC) it goes to camera and I hear the beep, it was working earlier, then if you tap the screen it would go to the camera. I'll have to re-trace my steps to see if I did anything. I don't have a back-up camera yet.
Appreciate 0
      01-28-2012, 10:07 PM   #102
krnet2dboi
Captain
United_States
57

 
Drives: 2008 328i Base
Join Date: Aug 2011
Location: New YOrk


Posts: 913
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by cudabnu View Post
Got mine working, got my paddle shifters working, got a new amp installed, all in all a successful day. Only problem I have now is when I put it in reverse i'm not getting the PDC screen (I have rear PDC) it goes to camera and I hear the beep, it was working earlier, then if you tap the screen it would go to the camera. I'll have to re-trace my steps to see if I did anything. I don't have a back-up camera yet.
does your GPS take a while to load?
__________________
There are only two types of cars in the world; BMW and the Rest
Appreciate 0
      01-28-2012, 10:22 PM   #103
spmd11
Captain
United_States
113

 
spmd11's Avatar
 
Drives: 2014 M235i AW
Join Date: Sep 2007
Location: Austin, TX


Posts: 850
iTrader: (2)

Does anyone know how to upload Nav software onto the SD card? This is the Android Nav app that I'd like to use: http://www.sygic.com/en/android
__________________

2014 M235i, 2008 JB e90 M3, 2011 X5 5.0, 2011 335i Sport
Appreciate 0
      01-28-2012, 10:36 PM   #104
Simon.bmw
Second Lieutenant
13

 
Simon.bmw's Avatar
 
Drives: E90 323I.
Join Date: Nov 2011
Location: Halifax.NS.CA


Posts: 287
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Tredvesone View Post
Well it's released. So tell them to order one.
r u sure?coz j&t said dynavin dot have it yet...
Appreciate 0
      01-28-2012, 10:48 PM   #105
krnet2dboi
Captain
United_States
57

 
Drives: 2008 328i Base
Join Date: Aug 2011
Location: New YOrk


Posts: 913
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by spmd11 View Post
Does anyone know how to upload Nav software onto the SD card? This is the Android Nav app that I'd like to use: http://www.sygic.com/en/android
Only legal way is to buy it at the App Store.

__________________
There are only two types of cars in the world; BMW and the Rest
Appreciate 0
      01-29-2012, 12:18 AM   #106
jeffb335
BimmerPost Supporting Vendor
7


 
jeffb335's Avatar
 
Drives: BMW
Join Date: Jan 2012
Location: California


Posts: 461
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Simon.bmw View Post
r u sure?coz j&t said dynavin dot have it yet...
At least they didn't when I did my order a couple weeks ago.....the fact that nobody has any supports that....
Appreciate 0
      01-29-2012, 09:42 AM   #107
Simon.bmw
Second Lieutenant
13

 
Simon.bmw's Avatar
 
Drives: E90 323I.
Join Date: Nov 2011
Location: Halifax.NS.CA


Posts: 287
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by jeffb335 View Post
At least they didn't when I did my order a couple weeks ago.....the fact that nobody has any supports that....
well if u can get the manual one i will buy one thank you
Appreciate 0
      01-29-2012, 10:41 AM   #108
cudabnu
Loose nut behind the wheel
United_States
4

 
Drives: 07 328I E91
Join Date: Dec 2011
Location: Moorpark 93021


Posts: 82
iTrader: (3)

yes still takes awhile. I downloaded an app so you can see which satalites it's using. also downloaded sygic navigation to give it a try until I can figure out how to tether to my i1 phone.

Also noticed the Dynavin HU puts out a small hiss, when the volume is at 1 I can hear it, if I hit the mute button it goes away so I know it's not the amp.

Quote:
Originally Posted by krnet2dboi View Post
does your GPS take a while to load?
Appreciate 0
      01-29-2012, 11:06 AM   #109
krnet2dboi
Captain
United_States
57

 
Drives: 2008 328i Base
Join Date: Aug 2011
Location: New YOrk


Posts: 913
iTrader: (2)

Anyone have recommendation for a anti glare film?
__________________
There are only two types of cars in the world; BMW and the Rest
Appreciate 0
      01-29-2012, 11:18 AM   #110
jeffb335
BimmerPost Supporting Vendor
7


 
jeffb335's Avatar
 
Drives: BMW
Join Date: Jan 2012
Location: California


Posts: 461
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by cudabnu View Post
yes still takes awhile. I downloaded an app so you can see which satalites it's using. also downloaded sygic navigation to give it a try until I can figure out how to tether to my i1 phone.

Also noticed the Dynavin HU puts out a small hiss, when the volume is at 1 I can hear it, if I hit the mute button it goes away so I know it's not the amp.
go to the factory settings menu and change the AMP setting to COMMON. To do this select AUX as the source and hold down 9 on the remote.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 06:31 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST