E90Post
 


European Auto Source
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > ConnectedDrive / I-Drive / Navigation Related Discussion > CIC controller issue



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      08-31-2015, 12:09 PM   #1
messar
New Member
0
Rep
20
Posts

Drives: 2008 E93
Join Date: Oct 2013
Location: Oregon

iTrader: (0)

CIC controller issue

I managed to run the battery flat on my 08 E93 while changing the the fuel pump. (with CIC update)

When I got running again, I'm having issues with the Nav system.

The controller is not responding, and the backlight on the controller is out.

Looking at ISTA/D, the controller, antenna module are not responding. Also, I'm getting a TPM error even though I've filled the tire back up.

I'm guessing I'm not getting power to these systems - any ideas what the common power point would be? I checked fuses in the fuse box, (56 and one other one, but they are OK).

Also, does anyone know what the fuse in the back of the CIC unit is for?
Appreciate 0
      08-31-2015, 12:38 PM   #2
Dracon
BimmerPost Supporting Vendor
United_States
315
Rep
1,075
Posts


Drives: 2013 F10 M5
Join Date: Apr 2009
Location: Out and About

iTrader: (33)

Garage List
2013 BMW M5  [0.00]
Have you tried running through the test plan and repair procedures in ISTA/D since you mentioned you have it?

It'll tell you basically step-by-step what to check and where.
Appreciate 0
      09-05-2015, 10:10 AM   #3
reisf
Lieutenant
reisf's Avatar
Australia
43
Rep
469
Posts

Drives: 135i DCT
Join Date: Sep 2014
Location: Sydney, Australia

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by messar View Post
I managed to run the battery flat on my 08 E93 while changing the the fuel pump. (with CIC update)

When I got running again, I'm having issues with the Nav system.

The controller is not responding, and the backlight on the controller is out.

Looking at ISTA/D, the controller, antenna module are not responding. Also, I'm getting a TPM error even though I've filled the tire back up.

I'm guessing I'm not getting power to these systems - any ideas what the common power point would be? I checked fuses in the fuse box, (56 and one other one, but they are OK).

Also, does anyone know what the fuse in the back of the CIC unit is for?
Check the fuses listed for the little radio icon, and theres another icon that looks like a rectangle, with a coloured in rectangles in side it (kind of looks like a screen). i blew my fuse while repairing the connector on mine...Don't even know how haha.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:44 AM.




e90post
e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST