E90Post
 


GTB Performance
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > ConnectedDrive / I-Drive / Navigation Related Discussion > iPod changing to FM by itself... (iDrive)



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      07-19-2007, 01:05 AM   #23
Definitive
definitivecars.com
Definitive's Avatar
United_States
94
Rep
3,793
Posts

 
Drives: Elsa - 2015 F80 M3 - YMB/SS
Join Date: Aug 2006
Location: So Cal

iTrader: (3)

Garage List
Send a message via AIM to Definitive Send a message via MSN to Definitive
All I did was mention it, and he started telling me about the recall. He didnt tell me the # or anything. Just try to call them about it. They must know now...

I was just calling to try to get a new cable to see if that worked...

Good luck!

Definitive

PS: Does your iPod ever die to the point that it wont turn on then you get in the car? Or is this just me? Its like its draining the iPods battery when the car is off or something???
__________________
Appreciate 0
      07-19-2007, 09:17 AM   #24
YVR335i
Enlisted Member
0
Rep
32
Posts

 
Drives: E92 335i Graphite
Join Date: Feb 2007
Location: Vancouver

iTrader: (0)

Yep. My iPod was fully charged when I put it in the same day I picked up my car. About 10 days later iDrive would not recognize the iPod and I couldn't turn it on when I took it out of the car. It wouldn't even charge from the computer's USB port. It's a 4G so I had to use the external power supply that came with it and then everything was fine (I believe the external power supply also resets the iPod [but I may be mistaken]).
Appreciate 0
      07-19-2007, 10:06 AM   #25
Definitive
definitivecars.com
Definitive's Avatar
United_States
94
Rep
3,793
Posts

 
Drives: Elsa - 2015 F80 M3 - YMB/SS
Join Date: Aug 2006
Location: So Cal

iTrader: (3)

Garage List
Send a message via AIM to Definitive Send a message via MSN to Definitive
Well lets hope this is fixed as well...
__________________
Appreciate 0
      07-19-2007, 10:13 AM   #26
japac1
Major
japac1's Avatar
12
Rep
1,100
Posts

 
Drives: 2007 335 xi
Join Date: May 2007
Location: Longview, TX

iTrader: (0)

Garage List
2007 335xi  [0.00]
This is good news. Let us know how you make out.
__________________
[font="Garamond"]2007 E90 335 xi, Monaco Blue, Beige, Prem, Cold, Step, Navi, Sat, iPod
Appreciate 0
      07-19-2007, 01:40 PM   #27
YVR335i
Enlisted Member
0
Rep
32
Posts

 
Drives: E92 335i Graphite
Join Date: Feb 2007
Location: Vancouver

iTrader: (0)

I called the service department at my dealer and they said the 6FL fix has not been released in Canada yet - maybe next week.

Definitive: Please let us know how it turns out. Thanks.
Appreciate 0
      07-19-2007, 03:53 PM   #28
Definitive
definitivecars.com
Definitive's Avatar
United_States
94
Rep
3,793
Posts

 
Drives: Elsa - 2015 F80 M3 - YMB/SS
Join Date: Aug 2006
Location: So Cal

iTrader: (3)

Garage List
Send a message via AIM to Definitive Send a message via MSN to Definitive
Will do. My apt isnt for a few weeks though. I am out of town for 2 weeks...

D
__________________
Appreciate 0
      07-19-2007, 04:04 PM   #29
YVR335i
Enlisted Member
0
Rep
32
Posts

 
Drives: E92 335i Graphite
Join Date: Feb 2007
Location: Vancouver

iTrader: (0)

I talked to BMW Canada Customer Service and they told me that the software fix for my car will not be available until September. This sucks.
Appreciate 0
      07-19-2007, 07:02 PM   #30
msimon18
Retired
msimon18's Avatar
United_States
9
Rep
868
Posts

 
Drives: Z4 s30i
Join Date: Mar 2007
Location: The Villages, FL

iTrader: (0)

Garage List
Definitive ... do you know what version of SW fixes the issue ?? Last I heard v28 was supposed to be out next week. Is that the version you are talking about ??

Thx
__________________

M3 GTR - 1/5 scale - 4.2 HP w/ Collari hydraulic brakes - would you believe ~80 MPH on straightaway !!
Appreciate 0
      07-19-2007, 07:19 PM   #31
Definitive
definitivecars.com
Definitive's Avatar
United_States
94
Rep
3,793
Posts

 
Drives: Elsa - 2015 F80 M3 - YMB/SS
Join Date: Aug 2006
Location: So Cal

iTrader: (3)

Garage List
Send a message via AIM to Definitive Send a message via MSN to Definitive
Dont know... The service guy said they have a fix, so I didnt ask any questions... Ill try to find out.

D
__________________
Appreciate 0
      08-09-2007, 05:06 AM   #32
JamieA
Colonel
JamieA's Avatar
Australia
28
Rep
2,147
Posts

 
Drives: E90 325i SG
Join Date: Sep 2005
Location: Adelaide, Australia

iTrader: (0)

Send a message via MSN to JamieA
This info is great. My iPod Nano keeps doing the same thing, and then when you go into the iDrive media selection the CD is dimmed. You have to disconnect and reconnect the iPod to get it to reconnect. I just drove all the way from Melbourne to Adelaide (850Km, 530miles) with no music because the f**ing iPod and BMW refused to talk, and sometimes only intermittently.

It seemed to be fixed the next day after the BMW had gone into "deep sleep" mode and all is now fine again, but my dealer is definitely going to hear about this.
__________________
'05 E90 325i 6sp Man SG 118,032km on the odo (retired) | '06 E90 325i Step SG 121,021km on the odo (retired)
'08 E90 325i LCI Step SG 130,024km on the odo (retired)
'13 D30 328i M-Sport Step | Estoril Blue | Black/Aluminimum | Pro Nav | Xenon HBA | Lane Change Assist 1,760km on the odo
Appreciate 0
      08-09-2007, 10:47 AM   #33
Definitive
definitivecars.com
Definitive's Avatar
United_States
94
Rep
3,793
Posts

 
Drives: Elsa - 2015 F80 M3 - YMB/SS
Join Date: Aug 2006
Location: So Cal

iTrader: (3)

Garage List
Send a message via AIM to Definitive Send a message via MSN to Definitive
Well I have bad news for myself. Got a call yesterday while my car was at the dealer. The service guy said that he was not able to do the fix on my car. And that He thought I had a different car.

Then he went on to tell me it might be my ipod... Grrrrrrrr.

But then he said he was going to test everything to see if he can find a reason to do the upgrade.

I am not expecting good news today. Well seee...

Definitive
__________________
Appreciate 0
      08-09-2007, 03:02 PM   #34
Definitive
definitivecars.com
Definitive's Avatar
United_States
94
Rep
3,793
Posts

 
Drives: Elsa - 2015 F80 M3 - YMB/SS
Join Date: Aug 2006
Location: So Cal

iTrader: (3)

Garage List
Send a message via AIM to Definitive Send a message via MSN to Definitive
Now they are saying that they think it could be my Custom Subwoofer. Even though I said that it happend since the day I got the car.

__________________
Appreciate 0
      08-09-2007, 03:21 PM   #35
japac1
Major
japac1's Avatar
12
Rep
1,100
Posts

 
Drives: 2007 335 xi
Join Date: May 2007
Location: Longview, TX

iTrader: (0)

Garage List
2007 335xi  [0.00]
they told me (I think I said this soemwhere else) that I need to re-set my ipod and that the SIB didn't cover my car.
__________________
[font="Garamond"]2007 E90 335 xi, Monaco Blue, Beige, Prem, Cold, Step, Navi, Sat, iPod
Appreciate 0
      08-09-2007, 04:44 PM   #36
msimon18
Retired
msimon18's Avatar
United_States
9
Rep
868
Posts

 
Drives: Z4 s30i
Join Date: Mar 2007
Location: The Villages, FL

iTrader: (0)

Garage List
OK - here's the skinny. It's NOT a software fix. They are replacing the Y cable because they have found out it does not put out enough current to allow the iPod to charge correctly. All of this is a result iof evaluations of similar issues with the iPhone.

BMW NA said the parts should start to become available later this week (I talked to them yesterday). Check with your dealer.
__________________

M3 GTR - 1/5 scale - 4.2 HP w/ Collari hydraulic brakes - would you believe ~80 MPH on straightaway !!
Appreciate 0
      08-09-2007, 04:52 PM   #37
Definitive
definitivecars.com
Definitive's Avatar
United_States
94
Rep
3,793
Posts

 
Drives: Elsa - 2015 F80 M3 - YMB/SS
Join Date: Aug 2006
Location: So Cal

iTrader: (3)

Garage List
Send a message via AIM to Definitive Send a message via MSN to Definitive
Is that just for the charging issue I had? Or the switching to FM issue? Cause my dealer is now saying they no nothing about any of it!

Got to love the dealers!!!
__________________
Appreciate 0
      08-09-2007, 09:48 PM   #38
msimon18
Retired
msimon18's Avatar
United_States
9
Rep
868
Posts

 
Drives: Z4 s30i
Join Date: Mar 2007
Location: The Villages, FL

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Definitive View Post
Is that just for the charging issue I had? Or the switching to FM issue? Cause my dealer is now saying they no nothing about any of it!

Got to love the dealers!!!
Just the CHARGING issue. BMW NA says they are NOT AWARE of ANY FM Switching Issue !!!!!
__________________

M3 GTR - 1/5 scale - 4.2 HP w/ Collari hydraulic brakes - would you believe ~80 MPH on straightaway !!
Appreciate 0
      08-09-2007, 11:29 PM   #39
Definitive
definitivecars.com
Definitive's Avatar
United_States
94
Rep
3,793
Posts

 
Drives: Elsa - 2015 F80 M3 - YMB/SS
Join Date: Aug 2006
Location: So Cal

iTrader: (3)

Garage List
Send a message via AIM to Definitive Send a message via MSN to Definitive
Thats not good... And I got more bad news today. They were finally "aloud" to upgrade my programming and the guy says it still does it. So at this point they are at square 1.

This is not fun, I just want my car back. I dont even care about the switching anymore...

D
__________________
Appreciate 0
      08-09-2007, 11:30 PM   #40
YVR335i
Enlisted Member
0
Rep
32
Posts

 
Drives: E92 335i Graphite
Join Date: Feb 2007
Location: Vancouver

iTrader: (0)

I talked with BMW Canada Customer Service last month and explained the situation with my iPod. As my car was built in May, they said replacing the MULF wouldn't do anything as I already have the new one. A software patch is supposed to be released in September, but they didn't say when or what else it would address.

As an aside, I measured the power going to the iPod from the USB port and there's a definite dropout when iDrive switches to FM. The voltage sag lasts about 0.4 seconds and goes down to 1 V (from 5). I drove around with a 'scope on the power lines and captured the same signal drop every time it glitched. I have rigged up a low impedance super cap to cover the 0.4s drop that happens every 6 minutes (or more or less). I hope to try it on the car tomorrow.
Appreciate 0
      08-10-2007, 09:52 AM   #41
1clean335i
Perf BMW mag issue 147, 159
1clean335i's Avatar
Vietnam
154
Rep
6,754
Posts

 
Drives: Project Estoril
Join Date: Feb 2007
Location: Central Florida

iTrader: (30)

Garage List
Quote:
Originally Posted by YVR335i View Post
I talked with BMW Canada Customer Service last month and explained the situation with my iPod. As my car was built in May, they said replacing the MULF wouldn't do anything as I already have the new one. A software patch is supposed to be released in September, but they didn't say when or what else it would address.
Thats false.... I've replaced an MULF on an E93. The first time the car was in, BMW N/A told me the part was ok as it was out of their so called production range of defective ones. So I gave the car back to the customer with no fix available yet...

Customer brought the car back again a few weeks later and insisted I do something. So I wrote to BMW N/A again and they told me to trial fit a known good MULF. So I did, and it worked. The bulletin that is out needs to be updated and ive told that to BMW N/A when I found out a new MULF fixed the problem...

I keep in pretty good touch with the client now and its been about 3 weeks and his i-pod is working flawlessly
__________________
'13 Estoril Blue 335i M-sport
*Don't PM me!* Message me here- http://www.facebook.com/ProjectEstoril
Appreciate 0
      08-10-2007, 10:21 AM   #42
msimon18
Retired
msimon18's Avatar
United_States
9
Rep
868
Posts

 
Drives: Z4 s30i
Join Date: Mar 2007
Location: The Villages, FL

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by YVR335i View Post
I talked with BMW Canada Customer Service last month and explained the situation with my iPod. As my car was built in May, they said replacing the MULF wouldn't do anything as I already have the new one. A software patch is supposed to be released in September, but they didn't say when or what else it would address.

As an aside, I measured the power going to the iPod from the USB port and there's a definite dropout when iDrive switches to FM. The voltage sag lasts about 0.4 seconds and goes down to 1 V (from 5). I drove around with a 'scope on the power lines and captured the same signal drop every time it glitched. I have rigged up a low impedance super cap to cover the 0.4s drop that happens every 6 minutes (or more or less). I hope to try it on the car tomorrow.
One engineer to another -- great idea. Interested tosee how it all works out.
__________________

M3 GTR - 1/5 scale - 4.2 HP w/ Collari hydraulic brakes - would you believe ~80 MPH on straightaway !!
Appreciate 0
      08-10-2007, 10:41 AM   #43
Definitive
definitivecars.com
Definitive's Avatar
United_States
94
Rep
3,793
Posts

 
Drives: Elsa - 2015 F80 M3 - YMB/SS
Join Date: Aug 2006
Location: So Cal

iTrader: (3)

Garage List
Send a message via AIM to Definitive Send a message via MSN to Definitive
YVR335i: If this works, please post how you did it? I will do it for my car ASAP.

It is insteresting how every dealership says something different, and how different things seem to fix the same problem in different e92's.

Weird....
__________________
Appreciate 0
      08-19-2007, 10:29 AM   #44
Jaimito
Enlisted Member
Jaimito's Avatar
0
Rep
34
Posts

 
Drives: 335i Coupe
Join Date: Aug 2006
Location: PA

iTrader: (0)

got my 335i coupe 4 days ago, and I also have the FM switch problem. I will reset the ipod today and see it that will work. 80GB video Ipod, factory installed ipod adaptor.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:51 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST