E90Post
 


GetBMWParts
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > Who wants payed to help me set up my laptop?



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-15-2012, 12:01 AM   #1
jdhart73
Private
 
jdhart73's Avatar
 
Drives: 2008 BMW 335i
Join Date: Mar 2012
Location: Kansas

Posts: 54
iTrader: (2)

Who wants payed to help me set up my laptop?

EDITED: to add that I suppose I could just hook someone up via PayPal to remotely code me? Either way, let me know!

I am not asking for any handouts, and yes I've read enough of the Coding Success forum to know that I don't have enough free time in my life to devote to figuring all that out. Im looking for one of you that is a coding guru to help me set up my laptop (mac running bootcamp win 7 32bit) and possibly guide me through my first round of coding.

I will pay whoever helps me via paypal, will make it worth your time.
Im sure I could figure this out with enough time but I really don't want to sift through all that crap.

If interested PM me. My cable is on the way and I have downloaded a bunch of crap. Could do this one the phone or whatever sometime over the next few weeks.

Thanks!
jdhart73 is offline  
0
Reply With Quote
      04-15-2012, 03:06 PM   #2
Dziqsek_
Banned
 
Drives: e91 320d
Join Date: Feb 2012
Location: Jelenia Gora ( Lower Silesia )

Posts: 413
iTrader: (0)

pm'ed
Dziqsek_ is offline   Poland
0
Reply With Quote
      04-15-2012, 06:45 PM   #3
jdhart73
Private
 
jdhart73's Avatar
 
Drives: 2008 BMW 335i
Join Date: Mar 2012
Location: Kansas

Posts: 54
iTrader: (2)

Thanks D, PM'd you back!
jdhart73 is offline  
0
Reply With Quote
      04-15-2012, 07:36 PM   #4
E90PAT
SOFLO CODING
 
Drives: E90 335i
Join Date: Apr 2009
Location: SoFla

Posts: 3,232
iTrader: (17)

Send a message via AIM to E90PAT
Quote:
Originally Posted by *******_ View Post
pm'ed
yeah this guys seems to know quite a lot on this
__________________

Coding services in Broward/Miami/Gainesville and surrounding areas! Ask me!
E90PAT is offline   Slovenia
0
Reply With Quote
      04-15-2012, 08:08 PM   #5
jdhart73
Private
 
jdhart73's Avatar
 
Drives: 2008 BMW 335i
Join Date: Mar 2012
Location: Kansas

Posts: 54
iTrader: (2)

Pat I am so new here that I can't tell if you are pulling my leg or not?
jdhart73 is offline  
0
Reply With Quote
      04-15-2012, 09:15 PM   #6
Johndong888
John
 
Johndong888's Avatar
 
Drives: '12 AW/FR M3 & '14 F15 X5
Join Date: Feb 2008
Location: Cherry Hill, NJ

Posts: 787
iTrader: (8)

Send a message via Skype™ to Johndong888
it's true. ******* really knows his thing
__________________

Current - 2012 AW/FR E92 M3 - DCT w EDC, ZPP w Tech, Apps, Enhanced Sound, SAT.
Mods - BPMTune Stg1, Piano Black, Euro Visors, OEM Performance CF Spoiler + Grills + Pedals, IND Gloss Blk Pkg, Lux V3, ModeCarbon GTS V1 Lip, 19" HRE P40
Sold - 2008 BSM/Black E92 335i - Step, Premium, Sports, Logic7, Comfort, Navi, SAT, Alum.
Johndong888 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-15-2012, 09:19 PM   #7
jdhart73
Private
 
jdhart73's Avatar
 
Drives: 2008 BMW 335i
Join Date: Mar 2012
Location: Kansas

Posts: 54
iTrader: (2)

Thanks. He told me I need XP...I have windows 7..LOL, ughh. I am an all MAC guy so getting PC software is like pulling teeth for me.
jdhart73 is offline  
0
Reply With Quote
      04-15-2012, 10:54 PM   #8
hsleiman
First Lieutenant
 
hsleiman's Avatar
 
Drives: 11 e90 335xi PPK 6MT
Join Date: Apr 2009
Location: Morgantown, WV

Posts: 303
iTrader: (1)

dude youre fine with win 7 as long as its 32 bit
hsleiman is offline   Lebanon
0
Reply With Quote
      04-15-2012, 11:42 PM   #9
jdhart73
Private
 
jdhart73's Avatar
 
Drives: 2008 BMW 335i
Join Date: Mar 2012
Location: Kansas

Posts: 54
iTrader: (2)

Thats what I've got, 32bit
jdhart73 is offline  
0
Reply With Quote
      04-16-2012, 06:41 AM   #10
DESI4life10
Banned
 
DESI4life10's Avatar
 
Drives: Coding: Desi4life10@gmail.com
Join Date: Oct 2008
Location: West of Toronto, Canada

Posts: 3,365
iTrader: (18)

Yea 32 bit Windows 7 and your fine.
DESI4life10 is offline   Canada
0
Reply With Quote
      04-16-2012, 11:25 AM   #11
Dziqsek_
Banned
 
Drives: e91 320d
Join Date: Feb 2012
Location: Jelenia Gora ( Lower Silesia )

Posts: 413
iTrader: (0)

Yes win7 is enough but sometime it makes problems with connection between pc and interface thats why i always sugested winxp. Today we will try to do some magic to his car , as soon when i get back home
Dziqsek_ is offline   Poland
0
Reply With Quote
      04-16-2012, 11:52 AM   #12
x-ception
Captain
 
x-ception's Avatar
 
Drives: 335xi
Join Date: Jan 2011
Location: NY/NJ

Posts: 936
iTrader: (13)

Quote:
Originally Posted by jdhart73 View Post
Thats what I've got, 32bit
Im running win 7 32bit on a macbook air via bootcamp and no problems coding so far, I use bmw coding tool, INPA and ncs expert.
__________________
COBB |DINAN CAI|AA FMIC|VK|OSS| Arkym

COTM Pics Here
x-ception is offline  
0
Reply With Quote
      04-16-2012, 12:40 PM   #13
Elliott@DetailAddict
Brigadier General
 
Drives: E90
Join Date: May 2011
Location: Santa Clara, CA

Posts: 4,448
iTrader: (0)

Windows 7 and never an issue. PM me if you need assistance.

Pat... I feel you.
Elliott@DetailAddict is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-16-2012, 02:38 PM   #14
Dziqsek_
Banned
 
Drives: e91 320d
Join Date: Feb 2012
Location: Jelenia Gora ( Lower Silesia )

Posts: 413
iTrader: (0)

Guys did you ever try to update modules via winkfp using win7 ?? two of my clients using win7 destroys their modules due to connection disturbing
Dziqsek_ is offline   Poland
0
Reply With Quote
      04-16-2012, 03:04 PM   #15
DESI4life10
Banned
 
DESI4life10's Avatar
 
Drives: Coding: Desi4life10@gmail.com
Join Date: Oct 2008
Location: West of Toronto, Canada

Posts: 3,365
iTrader: (18)

Quote:
Originally Posted by *******_ View Post
Guys did you ever try to update modules via winkfp using win7 ?? two of my clients using win7 destroys their modules due to connection disturbing

Yep. I have done it on my e90 and now am updating all the modules on my Mini R56. No problem soo far.

Modules I have updated include, FRM/NFRM/CAS/KOMBI/SPEG/FZD/MRS/SZL

Once I can grab a power supply, going to try dme.
DESI4life10 is offline   Canada
0
Reply With Quote
      04-16-2012, 03:34 PM   #16
Dziqsek_
Banned
 
Drives: e91 320d
Join Date: Feb 2012
Location: Jelenia Gora ( Lower Silesia )

Posts: 413
iTrader: (0)

i did dme usually without powersuply but here most of cars are diesels and their batteries are much stronger tnan in petrols.
If something goes wrong you can always use NFS to repair it, didnt have to use it ever but few friends on\f mine have to and it helps
Dziqsek_ is offline   Poland
0
Reply With Quote
      04-16-2012, 07:00 PM   #17
cn555ic
BimmerPost Supporting Vendor

 
cn555ic's Avatar
 
Drives: Bimmerscoding.com
Join Date: Jun 2007
Location: New York

Posts: 18,274
iTrader: (5)

Send a message via Yahoo to cn555ic
Window 7 32 bit here also. I think if it Vista 32 then there might be issues. That's why Bill Gates ditched the Vista OS so god damn fast because it sucked.
__________________
917-939-4980 CODING E and F Series New York Area

cn555ic is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-17-2012, 08:00 PM   #18
eddunn
Private
 
eddunn's Avatar
 
Drives: 2006 330i
Join Date: Feb 2012
Location: Indy

Posts: 90
iTrader: (0)

Garage List
06 330i  [0.00]
What cable are you guys using?
eddunn is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-18-2012, 04:27 AM   #19
Dziqsek_
Banned
 
Drives: e91 320d
Join Date: Feb 2012
Location: Jelenia Gora ( Lower Silesia )

Posts: 413
iTrader: (0)

I think different that you need, most of us have DCAN cable cause we have 2007+
Dziqsek_ is offline   Poland
0
Reply With Quote
      04-18-2012, 06:43 PM   #20
cn555ic
BimmerPost Supporting Vendor

 
cn555ic's Avatar
 
Drives: Bimmerscoding.com
Join Date: Jun 2007
Location: New York

Posts: 18,274
iTrader: (5)

Send a message via Yahoo to cn555ic
So whats up with this? Is the laptop finallys setup for him?
__________________
917-939-4980 CODING E and F Series New York Area

cn555ic is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-18-2012, 06:45 PM   #21
jdhart73
Private
 
jdhart73's Avatar
 
Drives: 2008 BMW 335i
Join Date: Mar 2012
Location: Kansas

Posts: 54
iTrader: (2)

******* did it for me in about 20 minutes remotely from Poland.

Genius yo!

I of course compensated him for his time. We will do some remote coding as soon as my cable comes in.
jdhart73 is offline  
0
Reply With Quote
      04-18-2012, 06:50 PM   #22
cn555ic
BimmerPost Supporting Vendor

 
cn555ic's Avatar
 
Drives: Bimmerscoding.com
Join Date: Jun 2007
Location: New York

Posts: 18,274
iTrader: (5)

Send a message via Yahoo to cn555ic
Quote:
Originally Posted by jdhart73 View Post
******* did it for me in about 20 minutes remotely from Poland.

Genius yo!

I of course compensated him for his time. We will do some remote coding as soon as my cable comes in.
That awesome! Also sounds made crazy that he worked on your computer from POLAND!
__________________
917-939-4980 CODING E and F Series New York Area

cn555ic is offline   United_States
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:21 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST