E90Post
 


VIBE Motorsports
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > Disabling aftermarket halogen DRL on FRM1



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-20-2012, 08:44 AM   #23
makkan00
Major General
 
makkan00's Avatar
 
Drives: E91 330D
Join Date: Dec 2011
Location: Essex

Posts: 6,789
iTrader: (47)

Thanks Bendercle.

I have added $522 to my car's VO and activated DRLs from nicht_aktiv to aktiv, but it did not work.

I guess there is no way of adding DRLs on FRM1.

Thanks for your help mate.
__________________
makkan00 is offline   United Kingdom
0
Reply With Quote
      05-21-2012, 03:00 PM   #24
666devil
New Member
 
Drives: E90 330XD 2005 Sedan
Join Date: Feb 2012
Location: Luxembourg

Posts: 19
iTrader: (0)

Hi everybody, sorry for bad english.

I have a 2005 E90 and I have FRM 2005 and in it I have DRL. The thing I want to do is to leave just AE on daylights. Originaly it was white bulb whitch I changed with white LED Ebay angele eyes. Now they are not so bright as I would like to, can I add some more brightness.

And how to on daylights to turn off xenons on daylight option and leave just AE.

I tryed today to change two lines with DRL in FRM fist from wert_01 to 02 and secont to activ and I hot AE and Xenons when I start the car turned off but high beam was on but not in full power??

Any ideas.
666devil is offline  
0
Reply With Quote
      05-21-2012, 03:03 PM   #25
Bendercle
Banned
 
Drives: 2007 335xi 6MT
Join Date: Jan 2012
Location: North Shore MA

Posts: 264
iTrader: (3)

Send a message via AIM to Bendercle
Quote:
Originally Posted by 666devil View Post
Hi everybody, sorry for bad english.

I have a 2005 E90 and I have FRM 2005 and in it I have DRL. The thing I want to do is to leave just AE on daylights. Originaly it was white bulb whitch I changed with white LED Ebay angele eyes. Now they are not so bright as I would like to, can I add some more brightness.

And how to on daylights to turn off xenons on daylight option and leave just AE.

I tryed today to change two lines with DRL in FRM fist from wert_01 to 02 and secont to activ and I hot AE and Xenons when I start the car turned off but high beam was on but not in full power??

Any ideas.
This is exactly the thing that I accomplished in the first post... read the whole thing, you have to learn Nettodat coding.

Edit: I am feeling nice so if you do not want to learn it yourself send me these things:

1) FSW_PSW.trc and NETTODAT.trc of your FRM
- Then change DRL_WERT_DIMMUNG to whatever it wasn't before, ie wert_01 to wert_02 or vice versa
- Code this back to the car
- Read module again
2) Send me the resulting FSW_PSW.trc and NETTODAT.trc. Rename them to something else to indicate which ones were before the changes and which were after.

Send me these 4 things and I will make the changes for you. Only caveat is if you modify your FRM at any point in the future you will lose these changes, so make sure you're set with how your FRM is.

Last edited by Bendercle; 05-21-2012 at 04:13 PM.
Bendercle is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-23-2012, 04:00 PM   #26
666devil
New Member
 
Drives: E90 330XD 2005 Sedan
Join Date: Feb 2012
Location: Luxembourg

Posts: 19
iTrader: (0)

Thank you very much.

Normaly I dont want to somebody do my home work but for me to lear netodat would take some time so I will attach files, and u can do them and later I will try to learn from your changes.

I hope, I got you right files.

Thankyou in forwards.
Attached Files
File Type: zip FRM.zip (6.9 KB, 29 views)
666devil is offline  
0
Reply With Quote
      05-23-2012, 05:23 PM   #27
Bendercle
Banned
 
Drives: 2007 335xi 6MT
Join Date: Jan 2012
Location: North Shore MA

Posts: 264
iTrader: (3)

Send a message via AIM to Bendercle
Quote:
Originally Posted by 666devil View Post
Thank you very much.

Normaly I dont want to somebody do my home work but for me to lear netodat would take some time so I will attach files, and u can do them and later I will try to learn from your changes.

I hope, I got you right files.

Thankyou in forwards.
That is one set of trace and nettodat files. Read my post, I need you to change the one line I specified, code it to the car, reread it and send me another set of files.
Bendercle is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-24-2012, 12:08 PM   #28
666devil
New Member
 
Drives: E90 330XD 2005 Sedan
Join Date: Feb 2012
Location: Luxembourg

Posts: 19
iTrader: (0)

Thanks man will do it this weekend.
666devil is offline  
0
Reply With Quote
      05-27-2012, 07:15 AM   #29
666devil
New Member
 
Drives: E90 330XD 2005 Sedan
Join Date: Feb 2012
Location: Luxembourg

Posts: 19
iTrader: (0)

Ok I did it I have changed the
01 from
DRL_WERT_DIMMUNG
wert_01
to
DRL_WERT_DIMMUNG
wert_02

and
from
DRL_V_GEDIMMT
nicht_aktiv
to
DRL_V_GEDIMMT
aktiv

Now light switch on possision day lights I get
Xenon + norma AE

Light switch "0"

Hiht beam dimed stays on until I turn off car

Light Switch "Posision"

I get AE normal light and Hight beam dimmed

Light Switch "Lights ON"

I get Xenon normal, AE normal Hight beam dimmed.

Any time when I push high beam switch they work normal

I will attach the files so u can give me advise what to do

Thanks in forwards
Attached Files
File Type: zip FRM_wert02.zip (10.9 KB, 27 views)
666devil is offline  
0
Reply With Quote
      06-01-2012, 01:23 PM   #30
Bendercle
Banned
 
Drives: 2007 335xi 6MT
Join Date: Jan 2012
Location: North Shore MA

Posts: 264
iTrader: (3)

Send a message via AIM to Bendercle
Quote:
Originally Posted by 666devil View Post
Ok I did it I have changed the
01 from
DRL_WERT_DIMMUNG
wert_01
to
DRL_WERT_DIMMUNG
wert_02

and
from
DRL_V_GEDIMMT
nicht_aktiv
to
DRL_V_GEDIMMT
aktiv

Now light switch on possision day lights I get
Xenon + norma AE

Light switch "0"

Hiht beam dimed stays on until I turn off car

Light Switch "Posision"

I get AE normal light and Hight beam dimmed

Light Switch "Lights ON"

I get Xenon normal, AE normal Hight beam dimmed.

Any time when I push high beam switch they work normal

I will attach the files so u can give me advise what to do

Thanks in forwards
1. Inside attached zip file you will find NETTODAT.man
2. Copy to your WORK folder
3. From NCS do everything like normal, read your FRM and proceed to when you pick from Basic Functions as if you were going to load in a FSW_PSW.man
4. Pick instead of getFSWwhatever, SGCodebyNETTODAT or however it's spelled it's like the second line or something
5. Type in NETTODAT.man to point it to the file I just gave you and press OK
6. Done

Please report back with results
Attached Files
File Type: zip NETTODAT.zip (1.0 KB, 40 views)
Bendercle is offline   United_States
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:57 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST