E90Post
 


ECS BMW
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N55 Turbo Engine Tuning and Exhaust Modifications - 335i Tuning > engine malfunction every day!!



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-24-2012, 12:56 PM   #1
amanuuh
Lieutenant Colonel
United_States
46

 
amanuuh's Avatar
 
Drives: Slurpee Truck
Join Date: May 2011
Location: Loma Linda, CA


Posts: 1,580
iTrader: (2)

Send a message via AIM to amanuuh
engine malfunction every day!!

Every morning when i turn on my car i get the engine malfunction light. i turn the car off and then i turn it back on and its perfectly fine. its been happening everyday. its cold in the morning and my car isnt kept in the garage. i havnt updated my jb since i got it back in like november.


my mods are
jb3 stage 2 n55
berk catless dp
aa fmic
ets charge pipe
Injen intake

I'm thinking it could be the intake but im not sure.
Appreciate 0
      05-24-2012, 01:22 PM   #2
Andrew@ActiveAutowerke
BimmerPost Supporting Vendor
82


 
Andrew@ActiveAutowerke's Avatar
 
Drives: 2014 435I M-sport
Join Date: Dec 2011
Location: Miami Fl


Posts: 3,516
iTrader: (5)

In the same boat I get a Bov Stuck code every time I floor it to redline.

Whats your code?
__________________
Appreciate 0
      05-24-2012, 01:42 PM   #3
CPWINCH
Brigadier General
United_States
39

 
CPWINCH's Avatar
 
Drives: F32 4 Series
Join Date: May 2010
Location: Los Angeles


Posts: 3,557
iTrader: (5)

same
__________________
Follow my BMW instagram @Bmwmodification Let me know you are from bimmerpost and i'll follow back
Appreciate 0
      05-24-2012, 01:51 PM   #4
Andrew@ActiveAutowerke
BimmerPost Supporting Vendor
82


 
Andrew@ActiveAutowerke's Avatar
 
Drives: 2014 435I M-sport
Join Date: Dec 2011
Location: Miami Fl


Posts: 3,516
iTrader: (5)

Quote:
Originally Posted by CPWINCH View Post
same
What are you getting? I have found the internal bov for a little more than $100.
__________________
Appreciate 0
      05-24-2012, 01:57 PM   #5
amanuuh
Lieutenant Colonel
United_States
46

 
amanuuh's Avatar
 
Drives: Slurpee Truck
Join Date: May 2011
Location: Loma Linda, CA


Posts: 1,580
iTrader: (2)

Send a message via AIM to amanuuh
Quote:
Originally Posted by Andrew@ActiveAutowerke
In the same boat I get a Bov Stuck code every time I floor it to redline.

Whats your code?
I really don't know. I don't have the USB cable.

It's been happening more often since the intake. I also havnt updated my jb either.
Appreciate 0
      05-24-2012, 02:15 PM   #6
CPWINCH
Brigadier General
United_States
39

 
CPWINCH's Avatar
 
Drives: F32 4 Series
Join Date: May 2010
Location: Los Angeles


Posts: 3,557
iTrader: (5)

Quote:
Originally Posted by Andrew@ActiveAutowerke View Post
What are you getting? I have found the internal bov for a little more than $100.
transmission malfunctions. i dont own a pc so i havent read the codes
__________________
Follow my BMW instagram @Bmwmodification Let me know you are from bimmerpost and i'll follow back
Appreciate 0
      05-24-2012, 02:19 PM   #7
335 oClock
MOE
United_States
63

 
335 oClock's Avatar
 
Drives: 2011 e92 335i 6MT
Join Date: Jun 2011
Location: Los Angeles


Posts: 2,530
iTrader: (13)

Send a message via AIM to 335 oClock
update your JB you should be fine - I have no problems
Appreciate 0
      05-24-2012, 02:29 PM   #8
Andrew@ActiveAutowerke
BimmerPost Supporting Vendor
82


 
Andrew@ActiveAutowerke's Avatar
 
Drives: 2014 435I M-sport
Join Date: Dec 2011
Location: Miami Fl


Posts: 3,516
iTrader: (5)

Quote:
Originally Posted by Amans_e90 View Post
I really don't know. I don't have the USB cable.

It's been happening more often since the intake. I also havnt updated my jb either.
the jb4 checks codes. menu 1 option 1.

I changed intakes as well it did not help.
__________________
Appreciate 0
      05-24-2012, 03:10 PM   #9
FrankiE90
Major General
United_States
258

 
FrankiE90's Avatar
 
Drives: Krooked Sk8board
Join Date: Feb 2008
Location: Pasadena, Ca


Posts: 8,657
iTrader: (11)

Send a message via Skype™ to FrankiE90
Quote:
Originally Posted by Andrew@ActiveAutowerke View Post
In the same boat I get a Bov Stuck code every time I floor it to redline.

Whats your code?

andrew u've gotten the lastest dme update too?

redline must not be an option for our bimmers -
don't u drag her quiet a bit?

during track'n on long straight aways i'll get
half engine light going through the gears top of 3
around 6.5-6.7rpm.
__________________
FrankiE90 AKA:.[The TANK] *CLICK THE SIG
2011 335 E90 MTECH 6MT KW V3 INJEN Intake Berk 4" DP Vanguard V2 exhaust Procede V5 Stoptech BBK RPI Scoops Karbonwerk CSL Trunk LUX H8 19" BBS LM 18" BBS GT4
Appreciate 0
      05-24-2012, 03:14 PM   #10
Andrew@ActiveAutowerke
BimmerPost Supporting Vendor
82


 
Andrew@ActiveAutowerke's Avatar
 
Drives: 2014 435I M-sport
Join Date: Dec 2011
Location: Miami Fl


Posts: 3,516
iTrader: (5)

Quote:
Originally Posted by FrankiE90 View Post
andrew u've gotten the lastest dme update too?

redline must not be an option for our bimmers -
don't u drag her quiet a bit?

during track'n on long straight aways i'll get
half engine light going through the gears top of 3
around 6.5-6.7rpm.
I Do not have the latest update but I do have the big update where they changed the boost algorithm.
__________________
Appreciate 0
      05-24-2012, 03:30 PM   #11
FrankiE90
Major General
United_States
258

 
FrankiE90's Avatar
 
Drives: Krooked Sk8board
Join Date: Feb 2008
Location: Pasadena, Ca


Posts: 8,657
iTrader: (11)

Send a message via Skype™ to FrankiE90
Quote:
Originally Posted by Andrew@ActiveAutowerke View Post
I Do not have the latest update but I do have the big update where they changed the boost algorithm.
it is what it is - for now.
sounds bout right/ normal with the tune.
our little turbo is so temperamental - i can see why
people are get'n frustrated.

u gotta work to get that power.

wait did u do a bench flash on ur n55 with
the AA tune?
__________________
FrankiE90 AKA:.[The TANK] *CLICK THE SIG
2011 335 E90 MTECH 6MT KW V3 INJEN Intake Berk 4" DP Vanguard V2 exhaust Procede V5 Stoptech BBK RPI Scoops Karbonwerk CSL Trunk LUX H8 19" BBS LM 18" BBS GT4
Appreciate 0
      05-24-2012, 03:37 PM   #12
Andrew@ActiveAutowerke
BimmerPost Supporting Vendor
82


 
Andrew@ActiveAutowerke's Avatar
 
Drives: 2014 435I M-sport
Join Date: Dec 2011
Location: Miami Fl


Posts: 3,516
iTrader: (5)

Quote:
Originally Posted by FrankiE90 View Post
it is what it is - for now.
sounds bout right/ normal with the tune.
our little turbo is so temperamental - i can see why
people are get'n frustrated.

u gotta work to get that power.

wait did u do a bench flash on ur n55 with
the AA tune?
Yes I had our flash which ran perfect (Never a code) but I recently purchased meth and the jb4 is the only option for me at the moment .

Ill try turning down or off the lagfix and see if that helps at all.

Any meth guys have any logs that i can compare ?
__________________
Appreciate 0
      05-24-2012, 05:59 PM   #13
FrankiE90
Major General
United_States
258

 
FrankiE90's Avatar
 
Drives: Krooked Sk8board
Join Date: Feb 2008
Location: Pasadena, Ca


Posts: 8,657
iTrader: (11)

Send a message via Skype™ to FrankiE90
that would be pepe -
__________________
FrankiE90 AKA:.[The TANK] *CLICK THE SIG
2011 335 E90 MTECH 6MT KW V3 INJEN Intake Berk 4" DP Vanguard V2 exhaust Procede V5 Stoptech BBK RPI Scoops Karbonwerk CSL Trunk LUX H8 19" BBS LM 18" BBS GT4
Appreciate 0
      05-24-2012, 06:06 PM   #14
sA x sKy
Sameet
Bangladesh
36

 
sA x sKy's Avatar
 
Drives: 335xi '11 -> M4 '15
Join Date: Apr 2010
Location: Long Island, New York


Posts: 1,750
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by Andrew@ActiveAutowerke View Post
Yes I had our flash which ran perfect (Never a code) but I recently purchased meth and the jb4 is the only option for me at the moment .

Ill try turning down or off the lagfix and see if that helps at all.

Any meth guys have any logs that i can compare ?
I can send you some. PM me your email.
Appreciate 0
      05-24-2012, 06:35 PM   #15
Mike@N54Tuning.com
BimmerPost Supporting Vendor
Canada
461


 
Drives: 07335i
Join Date: Dec 2008
Location: Earth


Posts: 14,891
iTrader: (88)

Quote:
Originally Posted by Amans_e90 View Post
Every morning when i turn on my car i get the engine malfunction light. i turn the car off and then i turn it back on and its perfectly fine. its been happening everyday. its cold in the morning and my car isnt kept in the garage. i havnt updated my jb since i got it back in like november.


my mods are
jb3 stage 2 n55
berk catless dp
aa fmic
ets charge pipe
Injen intake

I'm thinking it could be the intake but im not sure.
Read the codes and email them in to BMS for professional advice.

Mike
__________________
LOWEST PRICE GURANTEE ON ALL PRODUCTS - www.n54tuning.com - Email; Mike@n54tuning.com
NEW PERFORMANCE LINE N54 DOWNPIPES & M3/M4 & F30 ER DOWNPIPES NOW IN STOCK - ER N54 CHARPE PIPE SPECIALS - NEW JB4 G5 ISO for N54 and F30 N55 ON SALE - NEW S55 M3/M4 JB4 NOW SHIPPING
Appreciate 0
      05-25-2012, 09:11 AM   #16
amanuuh
Lieutenant Colonel
United_States
46

 
amanuuh's Avatar
 
Drives: Slurpee Truck
Join Date: May 2011
Location: Loma Linda, CA


Posts: 1,580
iTrader: (2)

Send a message via AIM to amanuuh
Quote:
Originally Posted by Mike@N54Tuning.com
Quote:
Originally Posted by Amans_e90 View Post
Every morning when i turn on my car i get the engine malfunction light. i turn the car off and then i turn it back on and its perfectly fine. its been happening everyday. its cold in the morning and my car isnt kept in the garage. i havnt updated my jb since i got it back in like november.


my mods are
jb3 stage 2 n55
berk catless dp
aa fmic
ets charge pipe
Injen intake

I'm thinking it could be the intake but im not sure.
Read the codes and email them in to BMS for professional advice.

Mike
How do you read codes?
Appreciate 0
      05-25-2012, 09:22 AM   #17
sA x sKy
Sameet
Bangladesh
36

 
sA x sKy's Avatar
 
Drives: 335xi '11 -> M4 '15
Join Date: Apr 2010
Location: Long Island, New York


Posts: 1,750
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by Amans_e90 View Post
How do you read codes?
Speedometer 1

RPM 1
Appreciate 0
      05-31-2012, 06:03 PM   #18
amanuuh
Lieutenant Colonel
United_States
46

 
amanuuh's Avatar
 
Drives: Slurpee Truck
Join Date: May 2011
Location: Loma Linda, CA


Posts: 1,580
iTrader: (2)

Send a message via AIM to amanuuh
ok so i got that but now idk what code it is lol

the blinker came on went to 0 went to 20 then to 110 then to 140 then the blinkers went on again
Appreciate 0
      05-31-2012, 06:07 PM   #19
amanuuh
Lieutenant Colonel
United_States
46

 
amanuuh's Avatar
 
Drives: Slurpee Truck
Join Date: May 2011
Location: Loma Linda, CA


Posts: 1,580
iTrader: (2)

Send a message via AIM to amanuuh
Quote:
Originally Posted by Mike@N54Tuning.com View Post
Read the codes and email them in to BMS for professional advice.

Mike
how can i contact terry or bms?
Appreciate 0
      05-31-2012, 06:08 PM   #20
FrankiE90
Major General
United_States
258

 
FrankiE90's Avatar
 
Drives: Krooked Sk8board
Join Date: Feb 2008
Location: Pasadena, Ca


Posts: 8,657
iTrader: (11)

Send a message via Skype™ to FrankiE90
have u try to pull ur MAF sensor and reseed it.
could be sitting wrong and that could be the cause.
__________________
FrankiE90 AKA:.[The TANK] *CLICK THE SIG
2011 335 E90 MTECH 6MT KW V3 INJEN Intake Berk 4" DP Vanguard V2 exhaust Procede V5 Stoptech BBK RPI Scoops Karbonwerk CSL Trunk LUX H8 19" BBS LM 18" BBS GT4
Appreciate 0
      05-31-2012, 06:18 PM   #21
amanuuh
Lieutenant Colonel
United_States
46

 
amanuuh's Avatar
 
Drives: Slurpee Truck
Join Date: May 2011
Location: Loma Linda, CA


Posts: 1,580
iTrader: (2)

Send a message via AIM to amanuuh
Quote:
Originally Posted by FrankiE90 View Post
have u try to pull ur MAF sensor and reseed it.
could be sitting wrong and that could be the cause.
the maf sensor is on the intake?
Appreciate 0
      05-31-2012, 06:21 PM   #22
amanuuh
Lieutenant Colonel
United_States
46

 
amanuuh's Avatar
 
Drives: Slurpee Truck
Join Date: May 2011
Location: Loma Linda, CA


Posts: 1,580
iTrader: (2)

Send a message via AIM to amanuuh
Quote:
Originally Posted by FrankiE90 View Post
have u try to pull ur MAF sensor and reseed it.
could be sitting wrong and that could be the cause.
terry said it was 2BEE which is the fuel pump... so idk what to do about that...
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:36 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST