E90Post
 


Horizon LED
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > e93 'alarm not found', dealer charged for trying



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-29-2012, 07:07 AM   #1
wolfe
Lieutenant
wolfe's Avatar
15
Rep
491
Posts

 
Drives: 128i M-Sport / 944 Turbo S
Join Date: Apr 2010
Location: USA

iTrader: (1)

e93 'alarm not found', dealer charged for trying

I recently helped a friend install the OEM alarm into an '08 335i convertible (april 08 build date I believe). We did the install by the book, as per the BMW retrofit instructions.

When he took the car to the dealer to be coded, they said the alarm couldn't be found to be activated. They tried unplugging it and plugging it back in which didn't help.

I saw a thread on the 1 series board where someone had a similar problem, and it required a PUMA case to be opened and BMW NA remotely updated the car so the alarm could be activated.

As of now I believe the dealer has charged about $250 for trying to activate it, even though they didn't succeed.

Any suggestions on what we might try? Either asking the dealer to do something specific, or any possible recourse with BMW NA?

Thanks for any help.
Appreciate 0
      05-29-2012, 01:12 PM   #2
cn555ic
BimmerPost Supporting Vendor
cn555ic's Avatar
United_States
246
Rep
18,287
Posts


 
Drives: Bimmerscoding.com
Join Date: Jun 2007
Location: New York

iTrader: (5)

Send a message via Yahoo to cn555ic
I have an 07 with alarm from factory and its weird because I cannot locate the DWAI DWAS modules when i use NCSexpert.. I have no clue but the alarm works. This is strange and I made a post about it and no one has replied..
__________________
917-939-4980 CODING E and F Series New York Area

Appreciate 0
      06-06-2012, 12:06 PM   #3
wolfe
Lieutenant
wolfe's Avatar
15
Rep
491
Posts

 
Drives: 128i M-Sport / 944 Turbo S
Join Date: Apr 2010
Location: USA

iTrader: (1)

figured I'd share the update - the dealer swapped the alarm for a new unit, and were able to code it. Then they swapped it back to the first alarm unit and were able to code that too.
Appreciate 0
      06-06-2012, 12:18 PM   #4
Elliott@DetailAddict
Brigadier General
United_States
81
Rep
4,448
Posts

 
Drives: E90
Join Date: May 2011
Location: Santa Clara, CA

iTrader: (0)

Did they tell you why it didn't work? Seems to be happening with E93's.
We had a customer with the same issue. Luckily we got everything except the panic button functioning perfectly.
Appreciate 0
      06-06-2012, 01:04 PM   #5
cn555ic
BimmerPost Supporting Vendor
cn555ic's Avatar
United_States
246
Rep
18,287
Posts


 
Drives: Bimmerscoding.com
Join Date: Jun 2007
Location: New York

iTrader: (5)

Send a message via Yahoo to cn555ic
I have alarm but NCS does not see these two modules when I read the VO. DWAI and DWAS, Yet my alarm functions as it suppose to! I am clueless as to why these two modules cannot be seen with NCSexpert
__________________
917-939-4980 CODING E and F Series New York Area

Appreciate 0
      06-06-2012, 01:48 PM   #6
wolfe
Lieutenant
wolfe's Avatar
15
Rep
491
Posts

 
Drives: 128i M-Sport / 944 Turbo S
Join Date: Apr 2010
Location: USA

iTrader: (1)

Nope, no explanation, I'm getting this information second hand but I think they were as confused as we were by it.

Interestingly, the panic feature DID work before it was properly coded, that and the clown nose blinking were the only signs of the alarm. Now it beeps on lock/unlock and the alarm options have showed up in idrive.
Appreciate 0
      06-07-2012, 06:42 AM   #7
cn555ic
BimmerPost Supporting Vendor
cn555ic's Avatar
United_States
246
Rep
18,287
Posts


 
Drives: Bimmerscoding.com
Join Date: Jun 2007
Location: New York

iTrader: (5)

Send a message via Yahoo to cn555ic
Quote:
Originally Posted by wolfe View Post
Nope, no explanation, I'm getting this information second hand but I think they were as confused as we were by it.

Interestingly, the panic feature DID work before it was properly coded, that and the clown nose blinking were the only signs of the alarm. Now it beeps on lock/unlock and the alarm options have showed up in idrive.
Yeah now your alarm functions like it suppose to but Modules are not read in VO. I have no explanation and it's very strange.
__________________
917-939-4980 CODING E and F Series New York Area

Appreciate 0
      06-07-2012, 02:15 PM   #8
Bloody_diamond
Banned
No_Country
0
Rep
16
Posts

 
Drives: E9x
Join Date: Jun 2012
Location: Europe

iTrader: (0)

Its possible when module have newest firmware and ncs are not updated withvnewest files, thats only my guess but try to update ncs and ediabas with 46.3 daten lite
Appreciate 0
      06-07-2012, 02:57 PM   #9
Elliott@DetailAddict
Brigadier General
United_States
81
Rep
4,448
Posts

 
Drives: E90
Join Date: May 2011
Location: Santa Clara, CA

iTrader: (0)

It happens even with the newest daten.
Appreciate 0
      06-07-2012, 03:00 PM   #10
darkw1sh
Lieutenant
Ukraine
9
Rep
509
Posts

 
Drives: 2002 E46 ///M3
Join Date: Jan 2012
Location: Los Angeles/Woodland Hills/Thousand Oaks/ ***Santa Cruz***

iTrader: (9)

is this common with E92's too I am planning on buying one very soon... Grant I might be coming to you to program it... I am currently in LA but moving to Santa Cruz so...
Appreciate 0
      06-07-2012, 04:09 PM   #11
Elliott@DetailAddict
Brigadier General
United_States
81
Rep
4,448
Posts

 
Drives: E90
Join Date: May 2011
Location: Santa Clara, CA

iTrader: (0)

Hey darkw1sh.
No it's not an issue with E90 or E92's... just those damned E93's
We can take care of you no problem.
PM me for more info on pricing/appointments. We can install too.
Appreciate 0
      06-07-2012, 04:39 PM   #12
cn555ic
BimmerPost Supporting Vendor
cn555ic's Avatar
United_States
246
Rep
18,287
Posts


 
Drives: Bimmerscoding.com
Join Date: Jun 2007
Location: New York

iTrader: (5)

Send a message via Yahoo to cn555ic
Yeah it seems isolated to E93s for some strange and twisted way...Almost like an imaginery module! lol
__________________
917-939-4980 CODING E and F Series New York Area

Appreciate 0
      07-25-2012, 10:24 AM   #13
andrey_gta
Brigadier General
andrey_gta's Avatar
Canada
54
Rep
3,376
Posts

 
Drives: 130i coupé ;)
Join Date: Nov 2011
Location: Bimmerpost

iTrader: (1)

Garage List
2008 BMW 128i  [0.00]
Delaer must do a PUMA case and have BMW office overwrite any issues. I had this issue with e82
__________________
128i Sport 6MT converted to Euro 130i spec, tuned by evolve ~220 whp 207 wtq(ft-lb) SAE
In-progress: e36M lip Wishlist: //M front arm, coils, n55 eng mnt, headers, LSD, e60 finn diff


"The 1-series is the last car that BMW engineered before the Germans, as a car-making culture, fell out of love with driving." - R&T 2013 135is
Appreciate 0
      07-25-2012, 01:14 PM   #14
Elliott@DetailAddict
Brigadier General
United_States
81
Rep
4,448
Posts

 
Drives: E90
Join Date: May 2011
Location: Santa Clara, CA

iTrader: (0)

There has to be a solution for us though.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:38 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST