E90Post
 


Lux Angel Eyes
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BMW E90/E92/E93 3-series General Forums > General E90 Sedan / E91 Wagon / E92 Coupe / E93 Cabrio > Possible Misfire??



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      07-15-2012, 05:10 PM   #1
racerg35335
Private First Class
4

 
Drives: Space gray 335i coupe
Join Date: Feb 2012
Location: Greenwood, SC


Posts: 101
iTrader: (0)

Possible Misfire??

Hello all. Thanks in advance for any responses that may help me diagnose my problem. My car is a 2007 e92 335i with 47k miles. Original plugs as I have recently purchased the car

Just before I was flying out of town last week my car picked up what I am assuming is a misfire (and the service engine light came on). I have not been home in order to have diagnostics run on it nor do I want to spend the money on a BT tool b/c I plan to pick up a JB4 soon. Currently my only mod is a jb+ only intsalled a few weeks ago.

I went WOT at about 3k and just as boost was building the car picked up a misfire. Almost a vibration. It continued to do this under normal driving and the CEL came on. I turned the car off and restarted with the same problem. Basically, it feels like I am on 5 cylinders. I went ahead and ordered plugs and a coilpack that should be on my doorstep when I get home. I am just hoping it is not an injector or worse. Has anyone experienced the same problem? Would a plug or coilpack go out all at once like that? I have had bad coilpacks on other vehicles and it felt like they would go on and off before they went bad completely. I am on vacation and just wanted to get an idea of what i will be dealing with when i get home. thanks again.
Appreciate 0
      07-15-2012, 06:45 PM   #2
Cisco661
Cisco661
United_States
13

 
Cisco661's Avatar
 
Drives: 2006 Monaco Blue 330I
Join Date: Jul 2011
Location: California


Posts: 921
iTrader: (17)

Garage List
2006 BMW 330i  [0.00]
Sounds likely the culprit is a bad ignition coil but I've heard few on here have issues after installing a JB. Good luck with the fix.
__________________
2006 330i/ Monaco Blue/ ZSP/ ZPP/ I Drive/ Burl Walnut Trim/ Steptronic/ Xenon Adaptives/ Logic7/ CF Mirror Caps/ Matte Black Grills
Appreciate 0
      07-15-2012, 09:43 PM   #3
shata
Captain
United_States
13

 
shata's Avatar
 
Drives: 06 330i 6MT-ZPP/ZSP/ZCW
Join Date: Apr 2012
Location: VB, VA


Posts: 824
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by racerg35335 View Post
Hello all. Thanks in advance for any responses that may help me diagnose my problem. My car is a 2007 e92 335i with 47k miles. Original plugs as I have recently purchased the car

Just before I was flying out of town last week my car picked up what I am assuming is a misfire (and the service engine light came on). I have not been home in order to have diagnostics run on it nor do I want to spend the money on a BT tool b/c I plan to pick up a JB4 soon. Currently my only mod is a jb+ only intsalled a few weeks ago.

I went WOT at about 3k and just as boost was building the car picked up a misfire. Almost a vibration. It continued to do this under normal driving and the CEL came on. I turned the car off and restarted with the same problem. Basically, it feels like I am on 5 cylinders. I went ahead and ordered plugs and a coilpack that should be on my doorstep when I get home. I am just hoping it is not an injector or worse. Has anyone experienced the same problem? Would a plug or coilpack go out all at once like that? I have had bad coilpacks on other vehicles and it felt like they would go on and off before they went bad completely. I am on vacation and just wanted to get an idea of what i will be dealing with when i get home. thanks again.
When you read the code out...Check cylinder that has misfire and move that coil to next cylinder and start it back up just to make sure the misfire moves to that one and you will know its the coil. Idk what they run for your 335 but I got mine from bapgeon locally for my 330i for 24$ (bosch).
__________________
/// OEM ///
Appreciate 0
      07-16-2012, 09:48 AM   #4
B.Corso
First Lieutenant
Germany
4

 
B.Corso's Avatar
 
Drives: e92
Join Date: Feb 2011
Location: Bamberg, Germany


Posts: 359
iTrader: (3)

I had a misfire code on my car about 8 months ago. As soon as I would get above 3000rpm, the car would go into limp mode and throw the misfire code. In my case, it was a bad injector.

If you aren't going into limp mode, you might get lucky and it could just be the spark plug/ coilpack.
__________________
Performance |Dinan Stage 3 Software|Dinan IC|Dinan OC|UUC/Corsa Exhaust|Koni FSD Shocks and Struts|Eibach Spings|Hotchkis Anti Sway Bars|6MT|Style |Aero Lip|Aero Rear|M3 Spoiler|BMW Gloss Black Kidney Grills|BMW Aluminum Pedals|BMW LCI Tail Lights|HID Fog Lights|25%Tint|Advan AVS Model F7 19" Rims|Lux V3 AEs|Premium|Sport|Comfort Access|

Last edited by B.Corso; 07-16-2012 at 11:32 AM.
Appreciate 0
      07-16-2012, 11:17 AM   #5
racerg35335
Private First Class
4

 
Drives: Space gray 335i coupe
Join Date: Feb 2012
Location: Greenwood, SC


Posts: 101
iTrader: (0)

It never went into limp mode so I hope you are correct. This car is getting awfully expensive quickly. I am starting to miss my G35. I will be home on Tuesday and will hopefully know on Wednesday.
Appreciate 0
      07-16-2012, 12:53 PM   #6
BMW_Belgier
Lieutenant Colonel
Switzerland
19

 
BMW_Belgier's Avatar
 
Drives: E92 335xi n55
Join Date: May 2012
Location: Switzerland


Posts: 1,522
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by B.Corso View Post
I had a misfire code on my car about 8 months ago. As soon as I would get above 3000rpm, the car would go into limp mode and throw the misfire code. In my case, it was a bad injector.

If you aren't going into limp mode, you might get lucky and it could just be the spark plug/ coilpack.
+1

This would be the probable cause...

Keep us posted and good luck!
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:36 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST