E90Post
 


E92 Lighting
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > AUDIO/VIDEO + BLUETOOTH + Electronics/Alarm/Software > Rear right turn signal not working



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-19-2012, 07:43 AM   #1
kavadarci
Lieutenant
10
Rep
568
Posts

Drives: 335xi
Join Date: Apr 2012
Location: canada

iTrader: (0)

Rear right turn signal not working

All of sudden the blinker started to flash faster and I could see few of the led's in the back for the turn signal don't lid.
Checked all the connections, reseat all the cables, all looks nice and clean.
The turn signal might work sometimes but most of the time doesn't.

SOOOOO

I bought new rear light enclosure and boom, same problem with the second which points me to believe it is not the light enclosure.

I would appreciate any thoughts, suggestions.
Thank you.
Appreciate 0
      06-19-2012, 10:21 AM   #2
upstatedoc
Drone Expert
upstatedoc's Avatar
82
Rep
1,678
Posts

Drives: '09 BMW 328ix
Join Date: Dec 2009
Location: Crisp, Baconia

iTrader: (1)

Same xact thing happened to my right rear blinker and there must be a thread about it somewhere because my tech told me he's seen quite a few of these. It should be covered under warranty.
__________________
2014 S.S. P938 Nightmare
2014 Dodge Durango R/T //Diablosports Tuning
2009 E90 N51 /Active Autowerke Stage 2 tune/BMW Performance Exhaust/
1993 Honda Nighthawk 750
Countermeasure enthusiast.
Appreciate 0
      06-19-2012, 10:55 AM   #3
kavadarci
Lieutenant
10
Rep
568
Posts

Drives: 335xi
Join Date: Apr 2012
Location: canada

iTrader: (0)

no warranty here, can you tell me what was replaced on your car under warranty?
Thank you.
Appreciate 0
      07-02-2012, 07:53 PM   #4
vrejii
New Member
0
Rep
19
Posts

Drives: 08 335 e92
Join Date: Jun 2012
Location: socal

iTrader: (0)

Same problem here. Did you figure out what the problem was?
Appreciate 0
      07-02-2012, 07:55 PM   #5
kavadarci
Lieutenant
10
Rep
568
Posts

Drives: 335xi
Join Date: Apr 2012
Location: canada

iTrader: (0)

so far no luck, had to be the most annoying problems ever. it might be the footwell module which costs a lot of money and requires recoding. let me know if you figure out.
Appreciate 0
      07-02-2012, 08:25 PM   #6
JustinGTP
Lieutenant
JustinGTP's Avatar
Canada
6
Rep
505
Posts

Drives: 2009 335i Sedan
Join Date: Dec 2011
Location: Calgary, Alberta

iTrader: (0)

I can't find it after searching for some reason. Anyway, the solution is to replace both rear outer lights. Was under warranty with BMW (not sure if all markets).

There was faulty batch of LEDs apparently.
__________________
Appreciate 0
      07-03-2012, 10:52 AM   #7
kavadarci
Lieutenant
10
Rep
568
Posts

Drives: 335xi
Join Date: Apr 2012
Location: canada

iTrader: (0)

Interesting, is there specific way to find out what part numbers\date of manufacturing was faulty? I don't want to buy new set (expensive) and end up with the same problem.

Thank you.
Appreciate 0
      07-04-2012, 02:12 AM   #8
snoozee
Second Lieutenant
2
Rep
213
Posts

Drives: 318i
Join Date: Mar 2012
Location: Singapore

iTrader: (0)

have you checked if any other blinker bulbs (front, side) are blown? i had the same problem (dead leds) with my LCI and had both tail lights replaced by my local dealer and that solved the problem.
Appreciate 0
      07-04-2012, 07:34 AM   #9
kavadarci
Lieutenant
10
Rep
568
Posts

Drives: 335xi
Join Date: Apr 2012
Location: canada

iTrader: (0)

No other bulbs blown (everything else works fine). I have leds at the front turn signal and all are lid plus the side light comes on fine. I am out of warranty and bmw dealer wants $400 plus for one but if I replace on my own I have to find out which batch was bad. or it might be another hit and miss, as the HPFP, waste gate rattle, water pump, audio, etc etc.
Appreciate 0
      07-21-2012, 10:50 PM   #10
vrejii
New Member
0
Rep
19
Posts

Drives: 08 335 e92
Join Date: Jun 2012
Location: socal

iTrader: (0)

hey guys i had my brother play around with it with a power surge on the bulb tray and at first it wasnt getting power but after playing around with it for 15 mins it was working perfectly. very strange...but havnt had a problem since and ive driven it 500+ miles. sorry if this isnt helpful but it's really all he did
Appreciate 0
      07-22-2012, 05:02 AM   #11
cdgatti
Lieutenant Colonel
cdgatti's Avatar
26
Rep
1,677
Posts

Drives: e90 328i
Join Date: May 2011
Location: KY

iTrader: (4)

He exorcised a German Gremlin!
Appreciate 0
      07-22-2012, 07:35 AM   #12
kavadarci
Lieutenant
10
Rep
568
Posts

Drives: 335xi
Join Date: Apr 2012
Location: canada

iTrader: (0)

that's how i fixed the master door switch, it didn't have proper connection somewhere which seems to be regular occurrence with these cars.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:21 AM.




e90post
e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST