E90Post
 


E92 Lighting
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BMW E90/E92/E93 3-series General Forums > General E90 Sedan / E91 Wagon / E92 Coupe / E93 Cabrio > No Washer Fluid coming out??



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-10-2013, 08:17 PM   #1
reconandrevelry
Private
reconandrevelry's Avatar
1
Rep
73
Posts

 
Drives: 2006 BMW E90
Join Date: Jan 2013
Location: Austin, Texas

iTrader: (0)

No Washer Fluid coming out??

I have 2006 325i that I recently purchased. The wipers work fine, no problem with the rain sensor but when I try to use the fluid to wash my windshield, nothing? I know there is fluid in there I can see it. I hear the motor but nothing?? Any suggestions?? thanks for replies in advance.

Rick
__________________
2006 325i
Twitter: @reconandrevelry
Instagram: reconandrevelry
Appreciate 0
      02-10-2013, 08:26 PM   #2
spec1234
Private
spec1234's Avatar
0
Rep
61
Posts

 
Drives: 2008 e90 335i
Join Date: Dec 2012
Location: Greenville, SC

iTrader: (1)

Garage List
2008 335i  [5.00]
I'm actually having this same issue. I have a '08 e90 335i. Fluid is topped off, you can hear it trying to do something, but still no fluid comes out. I also don't see any signs of leakage anywhere either.
Appreciate 0
      02-10-2013, 08:35 PM   #3
reconandrevelry
Private
reconandrevelry's Avatar
1
Rep
73
Posts

 
Drives: 2006 BMW E90
Join Date: Jan 2013
Location: Austin, Texas

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by spec1234 View Post
I'm actually having this same issue. I have a '08 e90 335i. Fluid is topped off, you can hear it trying to do something, but still no fluid comes out. I also don't see any signs of leakage anywhere either.
Me either, I have checked the lines and had someone try to run it well I observed under the hood nothing. I googled the question as well and some people say it could be a filter under the reservior but I am checking hoping someone can confirm before I take my wheel off and wheel well liner.
__________________
2006 325i
Twitter: @reconandrevelry
Instagram: reconandrevelry
Appreciate 0
      02-10-2013, 08:39 PM   #4
Meeni
Gateropode
Meeni's Avatar
24
Rep
1,869
Posts

 
Drives: BMW 330i 06
Join Date: Apr 2012
Location: TN

iTrader: (0)

Its not frozen, with current weather ? Obvious, but sometimes it's that simple...
Appreciate 0
      02-10-2013, 08:42 PM   #5
reconandrevelry
Private
reconandrevelry's Avatar
1
Rep
73
Posts

 
Drives: 2006 BMW E90
Join Date: Jan 2013
Location: Austin, Texas

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Meeni View Post
Its not frozen, with current weather ? Obvious, but sometimes it's that simple...
No, I live in Texas, it has been in the 50-75 degree weather the whole time.
__________________
2006 325i
Twitter: @reconandrevelry
Instagram: reconandrevelry
Appreciate 0
      02-10-2013, 08:59 PM   #6
ZipperSuitedSunGod
New Member
United_States
1
Rep
14
Posts

 
Drives: 2008-E90-328i-6MT
Join Date: Jan 2013
Location: Delaware

iTrader: (0)

I have the same problem with my 08 328i.
When i bought it last Nov. it would try to spray...like an old man blowing his load, it was hella weak. Now it doesnt squirt at all. Haven't really looked into it yet though, sorry i cant be of any help. But you're not alone.
Appreciate 0
      02-10-2013, 10:06 PM   #7
spec1234
Private
spec1234's Avatar
0
Rep
61
Posts

 
Drives: 2008 e90 335i
Join Date: Dec 2012
Location: Greenville, SC

iTrader: (1)

Garage List
2008 335i  [5.00]
Quote:
Originally Posted by Meeni View Post
Its not frozen, with current weather ? Obvious, but sometimes it's that simple...
Yeah, would be great if it were that simple, but I'm in SC. It's only been below freezing like 5 times so far this year.
Appreciate 0
      02-10-2013, 10:08 PM   #8
Braumin
First Lieutenant
6
Rep
321
Posts

 
Drives: 2009 335i xDrive Sedan
Join Date: Oct 2012
Location: Regina, SK, CAN

iTrader: (0)

Maybe the paper gasket on a bottle of washer fluid fell in during a refilling. Sometimes that happens and it plugs the motor - at least I've seen it on other models.

If you can hear the motor, it's likely something stuck at the pump screen. Pull the motor out and clean it up.
Appreciate 0
      02-11-2013, 12:20 AM   #9
reconandrevelry
Private
reconandrevelry's Avatar
1
Rep
73
Posts

 
Drives: 2006 BMW E90
Join Date: Jan 2013
Location: Austin, Texas

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Braumin View Post
Maybe the paper gasket on a bottle of washer fluid fell in during a refilling. Sometimes that happens and it plugs the motor - at least I've seen it on other models.

If you can hear the motor, it's likely something stuck at the pump screen. Pull the motor out and clean it up.
thanks for the suggestion. So I do need to take the wheel off and wheel well cover to do this or is there a DYI on the forum?
__________________
2006 325i
Twitter: @reconandrevelry
Instagram: reconandrevelry
Appreciate 0
      02-11-2013, 05:55 AM   #10
M0.92
Second Lieutenant
2
Rep
216
Posts

 
Drives: 2007 335i e92
Join Date: Oct 2012
Location: North Dallas

iTrader: (1)

Checked the filter up by the right front wheel well? Well known issue, in fact I'm about to have mine cleaned soon.

http://www.e90post.com/forums/showth...sher+reservoir
Appreciate 0
      02-11-2013, 10:18 AM   #11
reconandrevelry
Private
reconandrevelry's Avatar
1
Rep
73
Posts

 
Drives: 2006 BMW E90
Join Date: Jan 2013
Location: Austin, Texas

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by M0.92 View Post
Checked the filter up by the right front wheel well? Well known issue, in fact I'm about to have mine cleaned soon.

http://www.e90post.com/forums/showth...sher+reservoir
Thanks for the info! I may need to head over to a friends house and do this. I dont want to be that guy tearing his car apart in my apartment complex parking lot
__________________
2006 325i
Twitter: @reconandrevelry
Instagram: reconandrevelry
Appreciate 0
      02-11-2013, 08:05 PM   #12
SpeedBuggy
Comfortably Numb
SpeedBuggy's Avatar
United_States
6
Rep
424
Posts

 
Drives: 06 e90 330i & 06 e90 325i
Join Date: Mar 2009
Location: Cortland, Ohio

iTrader: (0)

Same symptoms with my son's 2007 328xi, cleaned the filter as it was completely plugged. Wasn't to big a deal, biggest pain was getting the tire off. Do watch the filter as it is rather small as I recall.

You may have to remove the side marker light to aid in removal of the pump, if so make sure to tie a length of string or twine to the wire in case it falls down into the fender, you can pull it back out. Make sure to wash the reservoir out with clean water (I poured hot water down the filler tube and let it run out the pump opening) before you assemble the pump back into the reservoir. All in all took about 30-40 minutes. Make sure to fill with quality washer fluid and test before completely putting the car back together. G/L
__________________
06 e90 330i /Alpine White/Terra Dakota Leather/Steptronic/Cold Weather Package/Premium Package/Sport Package/CA/PDC/Xenon/Logic 7/Style 162's

06 e90 325i /Jet Black/Black Leatherette/Steptronic/Cold Weather Package/Style 197's

Last edited by SpeedBuggy; 02-11-2013 at 08:13 PM.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:09 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST