E90Post
 


TNT Racewerks
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BMW E90/E92/E93 3-series General Forums > Regional Forums > UK > UK Technical Forum > bmw 320d rapid indicators



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      07-31-2012, 05:00 PM   #1
Mar.600
Registered
 
Drives: BMW 320d msport
Join Date: Jul 2012
Location: Glasgow Scotland

Posts: 4
iTrader: (0)

bmw 320d rapid indicators

hi guys

just new to the forum ,bmw 320d e90

problem with the indicators lights are going nuts faster than normal ??

hazard lights are fine and working normally no problems.

lock the car and alarm activated side lights no probs.

all the lights are working .

Can anyone point me out to check relays etc

thanks

martin

Last edited by Mar.600; 07-31-2012 at 05:22 PM. Reason: model no.
Mar.600 is offline  
0
Reply With Quote
      08-01-2012, 10:24 AM   #2
CarAbuser
Captain
 
CarAbuser's Avatar
 
Drives: E89 Z4 35i
Join Date: Jul 2010
Location: Worcestershire

Posts: 744
iTrader: (0)

Check all your indicator bulbs, fast blinking indicators usually indicate a bulb is out.
CarAbuser is offline   United Kingdom
0
Reply With Quote
      08-01-2012, 11:30 AM   #3
makkan00
Major General
 
makkan00's Avatar
 
Drives: E91 330D
Join Date: Dec 2011
Location: Essex

Posts: 7,075
iTrader: (48)

Quote:
Originally Posted by CarAbuser View Post
Check all your indicator bulbs, fast blinking indicators usually indicate a bulb is out.
Bulb is out or you are using LED inidicator.
__________________
makkan00 is offline   United Kingdom
0
Reply With Quote
      08-01-2012, 11:41 AM   #4
John320d
First Lieutenant
 
John320d's Avatar
 
Drives: BMW 320d E93
Join Date: Dec 2009
Location: Manchester UK

Posts: 337
iTrader: (0)

My daughter recently had this problem, hazards working ok means it is not the bulb. She had to have a new control box of some sort. It cost her 400.
John320d is offline  
0
Reply With Quote
      08-01-2012, 04:38 PM   #5
Mar.600
Registered
 
Drives: BMW 320d msport
Join Date: Jul 2012
Location: Glasgow Scotland

Posts: 4
iTrader: (0)

indicators

hi guys


ALL THE BULBS ARE WORKING FINE, THE LIGHTS ARE NOT LED'S

IT SEEMS TO LOOK LIKE A INTERNAL PROBLEM WITH THE ECU ???

CHEERS
Mar.600 is offline  
0
Reply With Quote
      08-01-2012, 04:56 PM   #6
makkan00
Major General
 
makkan00's Avatar
 
Drives: E91 330D
Join Date: Dec 2011
Location: Essex

Posts: 7,075
iTrader: (48)

Quote:
Originally Posted by Mar.600 View Post
hi guys


ALL THE BULBS ARE WORKING FINE, THE LIGHTS ARE NOT LED'S

IT SEEMS TO LOOK LIKE A INTERNAL PROBLEM WITH THE ECU ???

CHEERS
Possible light module of your car.
First thing, you should update your lighting module.
If it does not work, you will require new module.
__________________
makkan00 is offline   United Kingdom
0
Reply With Quote
      08-03-2012, 10:05 AM   #7
Mar.600
Registered
 
Drives: BMW 320d msport
Join Date: Jul 2012
Location: Glasgow Scotland

Posts: 4
iTrader: (0)

Hi you said , that I can update the light module
Would I require any special equipment etc ?
To carry this out
Cheers
Mar.600 is offline  
0
Reply With Quote
      08-03-2012, 11:42 AM   #8
makkan00
Major General
 
makkan00's Avatar
 
Drives: E91 330D
Join Date: Dec 2011
Location: Essex

Posts: 7,075
iTrader: (48)

Quote:
Originally Posted by Mar.600 View Post
Hi you said , that I can update the light module
Would I require any special equipment etc ?
To carry this out
Cheers
Few tips:
1- Take all the bulbs out and have a good look at them. Sometimes filament is dying and although it works, but it increases resistance in the circuit, therefore car behaving with fast blink.
You will require only 6 bulbs to change. Easiest and cheapest thing to rule out. It can be as simple as it is.

2- If no luck after following step 1, look at coding section for further details, as what sort of equipment and knowledge you would require to update / reset your lighting module.

3- If you are not confident coding yourself, then look for coders in your region. Easiest way is to disable bulb check, and it should restore normal function of indicators.
If it does not, then updating / resetting of light module should help you.

All the best.
__________________
makkan00 is offline   United Kingdom
0
Reply With Quote
      08-07-2012, 04:11 PM   #9
Mar.600
Registered
 
Drives: BMW 320d msport
Join Date: Jul 2012
Location: Glasgow Scotland

Posts: 4
iTrader: (0)

hi guys .

tryed everything i could with my limited knowledge.

disconnect battery , check all the bulbs etc.

finally spoke to my friend who has his own garage,

he contacted one of his friends (another garage),spoke to his mate who

works an auto elect. for bmw,said the light module was a common

problem. told me to disconnect the light module

under the fuse box.done that for a couple of mins. reconnect ,nothing still

the same,left the car for a couple of hours drove the car round the corner

indicators are working fine . still working great no probs fingers crossed

thanks for all the replys boys
Mar.600 is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:57 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST