E90Post
 


Lux Angel Eyes
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > Suspension | Brakes | Chassis > How to reset TPM?



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-30-2008, 10:52 AM   #1
SteelTorque
Captain
19
Rep
849
Posts

Drives: 08 E92 335xi
Join Date: Feb 2008
Location: Seattle, WA

iTrader: (0)

How to reset TPM?

After I got my springs installed, everytime I start the car there is a message on iDrive saying: "Please set tire pressure and then reset TPM" or something like that.

What do I do?
__________________
08 E92 335xi Space Gray 6AT - PROcede V2 12.8 @ 111 mph
Appreciate 0
      04-30-2008, 10:58 AM   #2
335viaSTi
Colonel
335viaSTi's Avatar
United_States
25
Rep
2,365
Posts

Drives: LeMans Blue E90 ///M3
Join Date: Mar 2007
Location: WPAFB, OH

iTrader: (3)

im assuming you have idrive. if so, click on the menu button (so you are on the main screen) then click on the i in the middle, scroll down to tires, then it will show the car and there will be a button that says "Reset", click on that. It takes a little bit, but that is all you do.
__________________
E90 ///M3 [LeMans / Silver Novillo Extended / Carbon Leather Trim / DCT / Everything] I picked DCT because I want to be more involved in my un-involvement.
Appreciate 0
      04-30-2008, 04:11 PM   #3
SteelTorque
Captain
19
Rep
849
Posts

Drives: 08 E92 335xi
Join Date: Feb 2008
Location: Seattle, WA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by 335viaSTi View Post
im assuming you have idrive. if so, click on the menu button (so you are on the main screen) then click on the i in the middle, scroll down to tires, then it will show the car and there will be a button that says "Reset", click on that. It takes a little bit, but that is all you do.
Thanks. Did it. Works.
__________________
08 E92 335xi Space Gray 6AT - PROcede V2 12.8 @ 111 mph
Appreciate 0
      04-30-2008, 04:33 PM   #4
335viaSTi
Colonel
335viaSTi's Avatar
United_States
25
Rep
2,365
Posts

Drives: LeMans Blue E90 ///M3
Join Date: Mar 2007
Location: WPAFB, OH

iTrader: (3)

Quote:
Originally Posted by SteelTorque View Post
Thanks. Did it. Works.
No problem.
__________________
E90 ///M3 [LeMans / Silver Novillo Extended / Carbon Leather Trim / DCT / Everything] I picked DCT because I want to be more involved in my un-involvement.
Appreciate 0
      08-19-2009, 05:56 PM   #5
carlton
Registered
0
Rep
2
Posts

Drives: '03 330XI
Join Date: Aug 2009
Location: WA

iTrader: (0)

Longstanding problem with TPM on my '03 (!) 330XI. Used to stay on for 15 seconds after start. Two dealers couldn't resolve problem under 4 year warranty. Ok, I'll have to live with it. Now, indicator turns red and remains on, despite having appropriate air pressure in all 4 tires.
Any suggestions?
Appreciate 0
      08-19-2009, 11:39 PM   #6
SoCalTech
Captain
United_States
6
Rep
649
Posts

Drives: Not a BMW yet...
Join Date: Oct 2008
Location: Redondo Beach, Ca

iTrader: (0)

I had an E46 M3 that had the FTM light keep coming on even though the tire pressures were perfect, and the tire tread were all even. Turned out to be a faulty DSC module.
Appreciate 0
      08-20-2009, 12:54 PM   #7
carlton
Registered
0
Rep
2
Posts

Drives: '03 330XI
Join Date: Aug 2009
Location: WA

iTrader: (0)

Yeah, they changed that out earlier. No luck. But thanks.
Appreciate 0
      01-05-2010, 08:05 PM   #8
Robben@ltbmw
United_States
40
Rep
2,215
Posts

Drives: E90 Space Grey
Join Date: Dec 2009
Location: ROSEMEAD, CA

iTrader: (4)

Garage List
2007 328i  [0.00]
Send a message via AIM to Robben@ltbmw
i have the same screen on my idrive, except it freezes and clicking on anything wont work. i can't even turn the knob
Appreciate 0
      08-20-2012, 05:03 PM   #9
byoung8
Legendary
byoung8's Avatar
United_States
4
Rep
227
Posts

Drives: 2007 335i E90 TiAg
Join Date: Sep 2010
Location: San Deigo

iTrader: (1)

Sorry to bring this thread back, but I just got new tires. The guys said to purchase the TPMS kit that will use my existing TPMS. When I started the car, the message says to set tire pressure then reset TPM. I go to the TPMS in the iDrive and all tires are green and it says active, but I can not press reset. It's grayed out.

Anyone know why the message is not going away?
__________________

'07 335i E90 Titanium Silver
Appreciate 0
      08-21-2012, 02:05 PM   #10
reddemon73
Major
reddemon73's Avatar
21
Rep
1,138
Posts

Drives: 2014 BMW 435
Join Date: Jan 2008
Location: Seattle

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by byoung8 View Post
Sorry to bring this thread back, but I just got new tires. The guys said to purchase the TPMS kit that will use my existing TPMS. When I started the car, the message says to set tire pressure then reset TPM. I go to the TPMS in the iDrive and all tires are green and it says active, but I can not press reset. It's grayed out.

Anyone know why the message is not going away?
Make sure you are at a complete stop with your engine running.
__________________
2014 435i M Sport //AW, CR//premium, tech, lightening pkgs//20% tint//full clear bra//ppk//blk grills....more to come
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:32 AM.




e90post
e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST