E90Post
 


Bimmer Retrofit
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > Suspension | Brakes | Chassis > How to reset TPM?



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-30-2008, 09:52 AM   #1
SteelTorque
Captain
 
Drives: 08 E92 335xi
Join Date: Feb 2008
Location: Seattle, WA

Posts: 849
iTrader: (0)

How to reset TPM?

After I got my springs installed, everytime I start the car there is a message on iDrive saying: "Please set tire pressure and then reset TPM" or something like that.

What do I do?
__________________
08 E92 335xi Space Gray 6AT - PROcede V2 12.8 @ 111 mph
SteelTorque is offline  
0
Reply With Quote
      04-30-2008, 09:58 AM   #2
335viaSTi
Colonel
 
335viaSTi's Avatar
 
Drives: LeMans Blue E90 ///M3
Join Date: Mar 2007
Location: WPAFB, OH

Posts: 2,364
iTrader: (3)

im assuming you have idrive. if so, click on the menu button (so you are on the main screen) then click on the i in the middle, scroll down to tires, then it will show the car and there will be a button that says "Reset", click on that. It takes a little bit, but that is all you do.
__________________
E90 ///M3 [LeMans / Silver Novillo Extended / Carbon Leather Trim / DCT / Everything] I picked DCT because I want to be more involved in my un-involvement.
335viaSTi is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-30-2008, 03:11 PM   #3
SteelTorque
Captain
 
Drives: 08 E92 335xi
Join Date: Feb 2008
Location: Seattle, WA

Posts: 849
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by 335viaSTi View Post
im assuming you have idrive. if so, click on the menu button (so you are on the main screen) then click on the i in the middle, scroll down to tires, then it will show the car and there will be a button that says "Reset", click on that. It takes a little bit, but that is all you do.
Thanks. Did it. Works.
__________________
08 E92 335xi Space Gray 6AT - PROcede V2 12.8 @ 111 mph
SteelTorque is offline  
0
Reply With Quote
      04-30-2008, 03:33 PM   #4
335viaSTi
Colonel
 
335viaSTi's Avatar
 
Drives: LeMans Blue E90 ///M3
Join Date: Mar 2007
Location: WPAFB, OH

Posts: 2,364
iTrader: (3)

Quote:
Originally Posted by SteelTorque View Post
Thanks. Did it. Works.
No problem.
__________________
E90 ///M3 [LeMans / Silver Novillo Extended / Carbon Leather Trim / DCT / Everything] I picked DCT because I want to be more involved in my un-involvement.
335viaSTi is offline   United_States
0
Reply With Quote
      08-19-2009, 04:56 PM   #5
carlton
Registered
 
Drives: '03 330XI
Join Date: Aug 2009
Location: WA

Posts: 2
iTrader: (0)

Longstanding problem with TPM on my '03 (!) 330XI. Used to stay on for 15 seconds after start. Two dealers couldn't resolve problem under 4 year warranty. Ok, I'll have to live with it. Now, indicator turns red and remains on, despite having appropriate air pressure in all 4 tires.
Any suggestions?
carlton is offline  
0
Reply With Quote
      08-19-2009, 10:39 PM   #6
SoCalTech
Captain
 
Drives: Not a BMW yet...
Join Date: Oct 2008
Location: Redondo Beach, Ca

Posts: 649
iTrader: (0)

I had an E46 M3 that had the FTM light keep coming on even though the tire pressures were perfect, and the tire tread were all even. Turned out to be a faulty DSC module.
SoCalTech is offline   United_States
0
Reply With Quote
      08-20-2009, 11:54 AM   #7
carlton
Registered
 
Drives: '03 330XI
Join Date: Aug 2009
Location: WA

Posts: 2
iTrader: (0)

Yeah, they changed that out earlier. No luck. But thanks.
carlton is offline  
0
Reply With Quote
      01-05-2010, 07:05 PM   #8
Robben@ltbmw
 
Drives: E90 Space Grey
Join Date: Dec 2009
Location: ROSEMEAD, CA

Posts: 2,215
iTrader: (4)

Garage List
2007 328i  [0.00]
Send a message via AIM to Robben@ltbmw
i have the same screen on my idrive, except it freezes and clicking on anything wont work. i can't even turn the knob
Robben@ltbmw is offline   United_States
0
Reply With Quote
      08-20-2012, 04:03 PM   #9
byoung8
Legendary
 
byoung8's Avatar
 
Drives: 2007 335i E90 TiAg
Join Date: Sep 2010
Location: San Deigo

Posts: 227
iTrader: (1)

Sorry to bring this thread back, but I just got new tires. The guys said to purchase the TPMS kit that will use my existing TPMS. When I started the car, the message says to set tire pressure then reset TPM. I go to the TPMS in the iDrive and all tires are green and it says active, but I can not press reset. It's grayed out.

Anyone know why the message is not going away?
__________________

'07 335i E90 Titanium Silver
byoung8 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      08-21-2012, 01:05 PM   #10
reddemon73
Major
 
reddemon73's Avatar
 
Drives: 2014 BMW 435
Join Date: Jan 2008
Location: Seattle

Posts: 1,086
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by byoung8 View Post
Sorry to bring this thread back, but I just got new tires. The guys said to purchase the TPMS kit that will use my existing TPMS. When I started the car, the message says to set tire pressure then reset TPM. I go to the TPMS in the iDrive and all tires are green and it says active, but I can not press reset. It's grayed out.

Anyone know why the message is not going away?
Make sure you are at a complete stop with your engine running.
__________________
2014 435i M Sport //AW, CR//premium, tech, lightening pkgs//20% tint//full clear bra//ppk//blk grills....more to come
reddemon73 is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:33 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST