E90Post
 


Lux Angel Eyes
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > ConnectedDrive / I-Drive / Navigation Related Discussion > Iphone 4 / IOS 5.1.1 / Personal Hotspot - USB Connection Issues



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-27-2012, 08:01 PM   #1
kevinsf1
New Member
 
Drives: 2008 335i Coupe (E92)
Join Date: Oct 2011
Location: San Francisco, CA

Posts: 21
iTrader: (0)

Iphone 4 / IOS 5.1.1 / Personal Hotspot - USB Connection Issues

Hi,

I seem to have an issue with my iPhone 4 in that I cannot get it to connect to my (CIC) iDrive System over USB to play audio and control my iPhone. When I connect my phone to the USB in the armrest, I get the iPhone charging sound (played over the car stereo), the iDrive then says "Reading..." (when I go to the CD Menu and Select External Devices). The iDrive then stays stuck on this message, and I hear a faint sound from the stereo that almost resembles the sound you get when you connect the Aux cable while the stereo is on. The "Reading..." message continue and eventually after several minutes tells me "Not Connected".

Below is a summary of everything I've tried to-date:

-Restore iPhone (from Backup)
-Restore iPhone (to factory settings)
-Getting a new (refurb) iPhone 4
-Removed corporate MDM profiles and VPN settings
-Connecting my Fiance's phone (same phone, same SW - works!)
-Connecting an iPhone 3 (works!)
-Connecting my iPad with the corporate MDM settings (works!)
-Turning off iCloud services and iTunes Match
-Going setting by setting w/ my phone and my fiancÚs

The only possible conclusions I can draw on now are:
(1) Problem with my iPhone (again)
(2) Has something to do with Tethering on my ATT Package (I have a personal hotspot package enabled - have tried with the hotspot feature both on and off).

Any suggestions here?!?

-Kevin
kevinsf1 is offline  
0
Reply With Quote
      06-27-2012, 11:43 PM   #2
teege
Private First Class
 
Drives: 2009 335i/E90 LCI
Join Date: May 2012
Location: Vancouver

Posts: 106
iTrader: (0)

Garage List
2009 BMW 335i  [0.00]
doesn't sound like you're using the y-cable?

ex.

http://www.amazon.com/iDRIVE-ADAPTER.../dp/B003P6DGMK
teege is offline   Canada
0
Reply With Quote
      06-27-2012, 11:44 PM   #3
teege
Private First Class
 
Drives: 2009 335i/E90 LCI
Join Date: May 2012
Location: Vancouver

Posts: 106
iTrader: (0)

Garage List
2009 BMW 335i  [0.00]
Quote:
Originally Posted by teege View Post
doesn't sound like you're using the y-cable?
hmm maybe I didn't read your comments properly. not sure what the problem is.
teege is offline   Canada
0
Reply With Quote
      07-31-2012, 01:14 PM   #4
GSH
New Member
 
Drives: 118d Sport
Join Date: Jul 2012
Location: England

Posts: 16
iTrader: (0)

Garage List
I have exactly the same problem. Anybody find a solution to this?

I have a Genuine BMW Y cable bought from the dealer, but when I connect it to the armrest and the iPhone I get nothing, just the Reading message then "Not Connected" or "Not Supported".

Can't think of why it isn't working as my friends phone works fine.
GSH is offline  
0
Reply With Quote
      07-31-2012, 04:42 PM   #5
h3lpmedic
Enlisted Member
 
Drives: 2008 328xi Coupe
Join Date: Apr 2012
Location: Seattle

Posts: 35
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by GSH View Post
I have exactly the same problem. Anybody find a solution to this?

I have a Genuine BMW Y cable bought from the dealer, but when I connect it to the armrest and the iPhone I get nothing, just the Reading message then "Not Connected" or "Not Supported".

Can't think of why it isn't working as my friends phone works fine.
You need to have your combox updated. you should be able to download the update on the bmw site and load it into a usb stick. plug that usb stick into the usb port under the armrest, and you should be good to go once it finishes updating
h3lpmedic is offline  
0
Reply With Quote
      08-02-2012, 05:22 AM   #6
GSH
New Member
 
Drives: 118d Sport
Join Date: Jul 2012
Location: England

Posts: 16
iTrader: (0)

Garage List
Combox upgrade complete!

iPhone still not recognised by the USB port, and have now verified that two more of my friends phones work.

I am taking my phone into the Apple store at the weekend to see if they have a solution.
GSH is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:43 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST