E90Post
 


GT Haus
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > AUDIO/VIDEO + BLUETOOTH + Electronics/Alarm/Software > audio issues please advise



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      09-18-2012, 08:53 AM   #1
335(EX)(EYE)
Banned
United_States
18

 
Drives: e90 n54 & n55 / e46 330ci DD
Join Date: Oct 2011
Location: Harrisburg PA


Posts: 1,499
iTrader: (14)

Question audio issues please advise

2008 335xi sedan with logic 7,

idrive system and all is working but i have no audio, it was raining today while i was driving and it just stopped working (no sound), i checked if the amp got wet but its all OK. i am a NOOB to electronics and could use the help,

NOTE- when i hit my steering wheel shortcut for bluetooth it doesnt make any noise like it used to either,


anybody know the fuse numbers that i should look at?
any insight?

THANKS
Appreciate 0
      09-18-2012, 11:16 AM   #2
ctuna
Brigadier General
44

 
Drives: 325xi 06 wagon MT
Join Date: Jan 2010
Location: Santa Cruz, Ca


Posts: 4,293
iTrader: (0)

You need to dry things out and find/fix the leak

You need to dry things out and find/fix the leak.
The amp may need repair if drying it out doesn't work.
To dry it out it probably needs to be removed and disassembled
to the point where both circuit boards can dry .
Fuses are located behind the glovebox.

Since the bluetooth sound operates through the amp that won't work
either .

http://www.google.com/url?sa=t&rct=j...tNZEKJQaEtd4jw
Appreciate 0
      09-18-2012, 12:16 PM   #3
335(EX)(EYE)
Banned
United_States
18

 
Drives: e90 n54 & n55 / e46 330ci DD
Join Date: Oct 2011
Location: Harrisburg PA


Posts: 1,499
iTrader: (14)

Quote:
Originally Posted by ctuna View Post
You need to dry things out and find/fix the leak.
The amp may need repair if drying it out doesn't work.
To dry it out it probably needs to be removed and disassembled
to the point where both circuit boards can dry .
Fuses are located behind the glovebox.

Since the bluetooth sound operates through the amp that won't work
either .

http://www.google.com/url?sa=t&rct=j...tNZEKJQaEtd4jw
i just tried driving my car and the sound started to work a bit, (very very very quiet) and then all of a sudden the speakers started to rumble and crack, it was very very loud, they sounded like they wanted to self destruct, any ideas?

why do you think its water damage? it did rain today...but i checked and NOTHING is wet in the trunk, il have to tear out the amp and see whats going on, is it ok to unplug the amp and just let it unplugged for a week or so of driving? will i mess up the BUS loop and lose my lights/speedomater etc??

Thanks for your help,
Appreciate 0
      09-18-2012, 01:03 PM   #4
ctuna
Brigadier General
44

 
Drives: 325xi 06 wagon MT
Join Date: Jan 2010
Location: Santa Cruz, Ca


Posts: 4,293
iTrader: (0)

Sorry I didn't read closely

When you said no water damage.
There have been quite a few on here that have had water damage.
Wet amps. The bluetooth module is separate in years 06 to 2010 .
That is another module under the trunk floor kind of in the middle right behind the seats. You might check that to.

Also you might check your battery voltage to get that out of the way.
Appreciate 0
      09-21-2012, 10:13 PM   #5
Misterted
Maniac with a BMW
United_States
3

 
Misterted's Avatar
 
Drives: '12 135i Vert M-Sport 6mt
Join Date: Jul 2008
Location: Jersey Shore


Posts: 159
iTrader: (0)

I had a leak that bled into the trunk of my last car, '09 e92, and it fried the control module in the trunk.
Lost all audio, bt, radio, nav, sos...everything.
__________________
2012 135i Vert 6mt
Space Gray Metallic/Black/M-Sport
Harmon Kardon/Sirius/HD/iPod
Heated Power Seats
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:49 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST