E90Post
 


 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > Coding error - Please help!



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      08-16-2012, 08:06 AM   #1
FlashMonkey929
BMW Noob
 
FlashMonkey929's Avatar
 
Drives: 2011 AW E90 335i PPK
Join Date: Jan 2011
Location: Honolulu

Posts: 75
iTrader: (0)

Coding error - Please help!

I'm hoping one of you can help me, I've tried and tried but I can't get this damn error to go away. I've googled, searched, prayed, and no matter which thread I reference I still can't get my cluster to function normally.

I'm running Ediabas v6.4.7, though I have downloaded 7.0.x. I'm on a Netbook running Windows XP 32 bit, and I'm running v46 of the daten files, and when I do a check the in INPA, the Kombi module checks out okay but the error still remains on the cluster.

I originally coded the car using the files in the sticky DIY above, first the FRM module for the roll up windows with FOB and LED Corner delete. I then moved on to the Kombi to do the digital speedo and that's when I got the error.

The RED "car on lift" icon popped up and checking the code, it is CC-ID 60 (Speedometer failure). The tach, fuel, and temp gauges do not work.

I then did more research and figured I had outdated daten files and proceded to update via the many threads. I'm hesitant to update EDIABAS because I've read there may be compatibility problems with NCS Expert. I've reflashed it back to the original settings via Expert Mode in NCS and this still won't go away.

Someone please help me! Am I missing something?
FlashMonkey929 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      08-17-2012, 08:32 AM   #2
cn555ic
BimmerPost Supporting Vendor

 
cn555ic's Avatar
 
Drives: Bimmerscoding.com
Join Date: Jun 2007
Location: New York

Posts: 18,267
iTrader: (5)

Send a message via Yahoo to cn555ic
Load profile expertmode then

F1 f3 , choose E89, choose Cas, Back. F4. Then read ecu and choose Kombi, Then job sg_coderien and then execute job. It should write back default and cluster should work. If it still doesn't work then your spdaten is for sure not updated correctly.
__________________

Coding E and F New York 917-939-4980
cn555ic is offline   United_States
0
Reply With Quote
      08-17-2012, 11:48 AM   #3
Elliott@DetailAddict
Brigadier General
 
Drives: E90
Join Date: May 2011
Location: Santa Clara, CA

Posts: 4,448
iTrader: (0)

^Spot on.
Elliott@DetailAddict is offline   United_States
0
Reply With Quote
      08-17-2012, 05:55 PM   #4
FlashMonkey929
BMW Noob
 
FlashMonkey929's Avatar
 
Drives: 2011 AW E90 335i PPK
Join Date: Jan 2011
Location: Honolulu

Posts: 75
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by cn555ic View Post
Load profile expertmode then

F1 f3 , choose E89, choose Cas, Back. F4. Then read ecu and choose Kombi, Then job sg_coderien and then execute job. It should write back default and cluster should work. If it still doesn't work then your spdaten is for sure not updated correctly.
Thanks, I got that from another thread though. Didn't work at all. My sp daten is v46, and I updated Ediabas to 7.2. As long as the DIY and FAQ's I read on them were correct, I'm positive they are installed correctly. Ended up taking my car in to the dealership, and even they were having trouble recoding it. They said the coding wasn't "sticking" and they had to do it a few times before the Kombi module took. At this point the tech and I both think that while my cluster functions normally, there may be something slightly defective with it. It's just too bad they can't replace it unless something goes irreparably wrong.

Thanks for the help guys! From now on though, I'm not going near the Kombi module, since there isn't anything in there I really need coded.
FlashMonkey929 is offline   United_States
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:14 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST