E90Post
 


European Auto Source
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > ConnectedDrive / I-Drive / Navigation Related Discussion > IDrive screen off at startup but normal after reset



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-29-2014, 02:23 PM   #1
ironviet
New Member
0
Rep
18
Posts

 
Drives: 2007 e92 335i
Join Date: Apr 2014
Location: Louisville

iTrader: (0)

IDrive screen off at startup but normal after reset

I have the iDrive L7 with the wide split screen on my 07 e92 335i. My screen will not startup when the car turns on. The only way for me to turn it on is by resetting it by pressing the eject buttons and mute button. It will launch after reset every time. Is this something that needs to be reprogrammed or could it be a loose connection ?
Appreciate 0
      06-29-2014, 10:44 PM   #2
ironviet
New Member
0
Rep
18
Posts

 
Drives: 2007 e92 335i
Join Date: Apr 2014
Location: Louisville

iTrader: (0)

Are there any suggestions on what steps I should take to troubleshoot it?
Appreciate 0
      07-18-2014, 11:27 PM   #3
ironviet
New Member
0
Rep
18
Posts

 
Drives: 2007 e92 335i
Join Date: Apr 2014
Location: Louisville

iTrader: (0)

So I just removed the screen and unplugged the 2 wire bunches into the screen and reconnected them and it would turn on that initial time. Turn the car off for a bit and restarted it and it goes fails to launch again. If I hit the reset again, it would then initialize itself and turn on. I still don't have a solution
Appreciate 0
      07-19-2014, 12:11 AM   #4
VTECaddict
Where'd my VTEC go?
VTECaddict's Avatar
47
Rep
4,625
Posts

 
Drives: 06 330i 6MT
Join Date: Mar 2009
Location: Bakersfield, CA

iTrader: (4)

If you leave it alone for like 5 minutes will it turn on? Is it just the screen that won't turn on? Do you still gear the gongs and your radio? Any errors?

When mine does that it usually pops up an SOS malfunction error and I get no sound. Either that or it boots up with --- --- --- for time and date and I get an SOS error with no sound. It's not consistent though and it works fine after resetting it.
__________________
AW/Terra | ZSP | ZPP | ZCW | iDrive | CA
Mods: BC BR | OEM Blacklines | M-tech rear | custom dual exhaust | M3 steering wheel | BMW SSK | ZHP shift knob | BMW Performance rep spoiler
Varrstoen ES1 19x9.5+20 Front, 19x11+25 rear
Appreciate 0
      07-21-2014, 11:44 AM   #5
tturbolife
Captain
tturbolife's Avatar
United_States
6
Rep
695
Posts

 
Drives: 07 335i e92 Jet Black
Join Date: May 2013
Location: Houston, Texas

iTrader: (1)

Garage List
Unless you have advanced diagnostic tools your best bet is the dealer. They will probably perform a system update through the most-bus
__________________
2007 335i E92:
Jet Black on Black | JZW Tune | Alpina B3 Flash | Orion V2.5 | BMW Performance Spoiler High Kick | Aero Lip | 6000K HID Headlights/Fogs | Painted Reflectors | BMS Intake | CSL Style Wheels | CIC iDrive | M3 Steering Wheel/Alcantara Trim | V1 | Combox/6NR | Aluminum Trim
Appreciate 0
      07-22-2014, 11:51 AM   #6
ironviet
New Member
0
Rep
18
Posts

 
Drives: 2007 e92 335i
Join Date: Apr 2014
Location: Louisville

iTrader: (0)

no the idrive screen just wont turn on, radio works fine and nav works normal. once i reset it, the system boots up like normal. if i pull the fuse and reinsert it it works as well. when i removed the screen and unplugged the two cables to check for a loose connection, it fired up once plugged back in. just awkward to hold the volume knob and both eject buttons everytime i drive. im guessing the dealer might be my last option.

knowing them, they would say the unit needs to be replaced. i appreciate the responses though, thanks
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:40 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST