E90Post
 


N54Tuning.com
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BMW E90/E92/E93 3-series General Forums > Regional Forums > UK > Loud exhaust pop and engine light



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-14-2016, 03:42 AM   #1
lukepitt86
Enlisted Member
1
Rep
32
Posts

Drives: bmw 335i 2007
Join Date: Feb 2015
Location: Bristol UK

iTrader: (0)

Loud exhaust pop and engine light

Hi all, yesterday evening I accelerated quite hard and at about 6000rpm in 3rd I heard a loud pop come from the exhaust, the engine light came on and I had no boost, I read the codes after and had a big list! These are what I got: 30fc, 2f9e, 29f4, 29f5, 2abc, and 3100. Bit worrying really! Anyone know what may have cause this? I know a couple are probably because of my downpipes but there's a few I'm unsure of! I'm fbo with jb4 ran in map 5 btw.
Appreciate 0
      05-14-2016, 04:17 AM   #2
imy
Captain
34
Rep
663
Posts

Drives: 335i
Join Date: Jul 2015
Location: London

iTrader: (1)

You shouldn't get any codes for dp with a jb4. Have you cleared the codes and see if it replicates?
Appreciate 0
      05-14-2016, 04:20 AM   #3
lukepitt86
Enlisted Member
1
Rep
32
Posts

Drives: bmw 335i 2007
Join Date: Feb 2015
Location: Bristol UK

iTrader: (0)

Oh right, I assumed the catalytic converter codes would have been from this, yea I cleared them last week because of the same issue, but they've reappeared. It's booked in but he can't look at it until June 1st so just wondered if anyone has thrown the same bunch and maybe knew a common issue that causes them?
Appreciate 0
      05-14-2016, 08:21 AM   #4
lukepitt86
Enlisted Member
1
Rep
32
Posts

Drives: bmw 335i 2007
Join Date: Feb 2015
Location: Bristol UK

iTrader: (0)

Ok so I cleared the fault codes took for another driver and got the pop and engine light on again with the 2abc and the 3100, the other codes have gone and stayed gone, any ideas what this could be? I'm reading possible tmap sensor?
Appreciate 0
      05-14-2016, 08:46 AM   #5
imy
Captain
34
Rep
663
Posts

Drives: 335i
Join Date: Jul 2015
Location: London

iTrader: (1)

I would check the connections to the map sensor in the first instance. Make sure the connection is as it should be and clean.
Appreciate 0
      05-14-2016, 10:28 AM   #6
Chappers 71
Lieutenant
Chappers 71's Avatar
United Kingdom
41
Rep
516
Posts

Drives: E92 335i SE
Join Date: Feb 2016
Location: Kent

iTrader: (0)

Garage List
There is a n54 fault code list on bimmer bost with explanations & fixes
__________________
E92 335i SE
E36 328i sport coupe
E39 540i 6SP manual
E34 M5. E34 525i sport.
VW Jetta Mk2 GTI 16v. 1679cc '67 VW Beetle
Appreciate 0
      05-15-2016, 03:06 AM   #7
lukepitt86
Enlisted Member
1
Rep
32
Posts

Drives: bmw 335i 2007
Join Date: Feb 2015
Location: Bristol UK

iTrader: (0)

Thanks guys, shall check connection and I'll have a look on ***********. I haven't touched anything under the hood so maybe oil or something has worked it's way into the connection.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:40 AM.




e90post
e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST