E90Post
 


GTB Performance
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > Who got their DP Fix to work??



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-29-2012, 03:11 PM   #1
kingofqueenz
Matt
 
Drives: M3
Join Date: Aug 2005
Location: Tri-state

Posts: 84
iTrader: (0)

Who got their DP Fix to work??

I can't get this dam BMS DP Fix to work. I keep getting code 2C76.

Anyone experience the same issue?
kingofqueenz is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-29-2012, 03:55 PM   #2
kingofqueenz
Matt
 
Drives: M3
Join Date: Aug 2005
Location: Tri-state

Posts: 84
iTrader: (0)

Can someone atleast tell me what exactly does 2C76 mean besides being associated with the cats
kingofqueenz is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-29-2012, 04:10 PM   #3
Manny_World
Colonel
 
Manny_World's Avatar
 
Drives: e92 335i, e34 525i & e60 530i
Join Date: Aug 2011
Location: N Las Vegas

Posts: 2,252
iTrader: (12)

Garage List
2007 BMW 335i  [4.00]
2007 BMW 530i  [4.33]
1994 BMW 525i  [0.00]
Wait a minute, you installed a dp fix on a M3?
__________________
Cobb|ER FMIC & CP|MS DP & Stud Kit|aFe DCI|Spec Stage 2+| Recaro Profi XL| Bilstein PSS9|HRE 840r|CF GTR Vented Hood|OSS Design|Walbro 255|BMW Perf. Spoiler|Muteki Anodized Blue Lugs|HID Fog Conv.|Cusco Strut Bar|StopTech Power Slot Rotors, Street Pads & SS Brake Lines|Michelin PSS|Muffler Delete|RB PVC Valve|BMW SSK
Manny_World is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-29-2012, 04:10 PM   #4
BobS
Lieutenant Colonel
 
BobS's Avatar
 
Drives: M3
Join Date: Feb 2009
Location: Jersey City, NJ

Posts: 1,502
iTrader: (0)

I got it to work, there are some various settings on it so it works for all cars, when a shop installed mine thats what they told me. Call bms and ask
__________________

Evolve Supercharged E92 M3
BobS is offline  
0
Reply With Quote
      06-29-2012, 04:33 PM   #5
kingofqueenz
Matt
 
Drives: M3
Join Date: Aug 2005
Location: Tri-state

Posts: 84
iTrader: (0)

It's for my 335. I've been back and forth with Terry for days. He has been really good with answering all my questions. I think I might just have a messed up DP Fix simulator. I am not getting the required codes that you get once you install it.
kingofqueenz is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-29-2012, 04:40 PM   #6
kingofqueenz
Matt
 
Drives: M3
Join Date: Aug 2005
Location: Tri-state

Posts: 84
iTrader: (0)

If someone can tell me the exact process on how they did it and what worked for them.

For example. You put your JB4 on map 0 with autoclear off. Installed the DP Fix. Drove for 200 miles had no codes and then it worked.

My situation was like this: Map 0 autoclear off. Installed DP Fix into proper position into JB4. Kept dial at 5-6. Drove 50 miles. NO CEL but Kept getting codes once I checked it with the JB4 software. Terry said to make it weaker and reset adaptations. Drove 50 miles NO CEL but still getting codes.

Finally up to dial 10. NO CEL but STILL GETTING CODES 2C7E, 2C6A. Terry said to remove DP Fix until I get codes 29F4/5. I remove DP Fix 2 days ago CEL comes on right away. Over 100 miles and only code I get is "2C76 Lambda probe behind catalytic converter 2, signal"

So many hours, tanks of gas, and miles and still can't get this to work.
kingofqueenz is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-29-2012, 04:45 PM   #7
hemi to e90
Lieutenant Colonel
 
hemi to e90's Avatar
 
Drives: 10 335i, 08 s550
Join Date: Aug 2005
Location: staten island

Posts: 1,545
iTrader: (1)

u getting lamba codes?

are you o2 sensors in the correct slots?
__________________
hemi to e90 is offline   Poland
0
Reply With Quote
      06-29-2012, 04:46 PM   #8
sickem
Freude am fahren
 
sickem's Avatar
 
Drives: in the fast lane
Join Date: Mar 2010
Location: People's Republic of New Jersey

Posts: 1,935
iTrader: (4)

Garage List
Why not just install it directly into the DME?
__________________
Cobb E40 PROtune by Jake@PTF/RR catless DPs/aFe DCI/ETS 5" FMIC/Alpina B3 TCU flash/BMW Perf. Exhaust./BMW Performance Style 313s/M-Tech Rear
sickem is offline  
0
Reply With Quote
      06-29-2012, 04:49 PM   #9
gzim335
Lieutenant
 
gzim335's Avatar
 
Drives: 07 e90n54-08 zx10r-lci328ix
Join Date: Feb 2011
Location: staten island ny

Posts: 513
iTrader: (2)

Garage List
2007 e90 335i  [1.00]
Quote:
Originally Posted by sickem
Why not just install it directly into the DME?
+1 that's what I did
__________________
2007/1 e90 335i jet black

jb4 g5 iso/bb flash--afe s2 sealed/scoops--cpe dp's sec cat delete dimisa 4"--cpe ic--aa cp/bov--ww meth--fsb-koni yellow h&r sport/lightweight wheels
gzim335 is offline   Montenegro
0
Reply With Quote
      06-29-2012, 05:06 PM   #10
kingofqueenz
Matt
 
Drives: M3
Join Date: Aug 2005
Location: Tri-state

Posts: 84
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by sickem View Post
Why not just install it directly into the DME?
Instructions say if you have JB4 you can installed it right into that. That's how my friend did it on his 335 with no issues.

As far as I know the 02 sensors are in the correct slots. Is there a picture of diagram that I can reference to double check?
kingofqueenz is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-29-2012, 05:09 PM   #11
sickem
Freude am fahren
 
sickem's Avatar
 
Drives: in the fast lane
Join Date: Mar 2010
Location: People's Republic of New Jersey

Posts: 1,935
iTrader: (4)

Garage List
Quote:
Originally Posted by kingofqueenz View Post
Instructions say if you have JB4 you can installed it right into that. That's how my friend did it on his 335 with no issues.

As far as I know the 02 sensors are in the correct slots. Is there a picture of diagram that I can reference to double check?
You can install it into a piggy like jb4 or procede definitely...just thinking you might've installed it wrong. But yeah maybe O2 sensors are narfed up. I didn't install my DPs so i can't help there.
__________________
Cobb E40 PROtune by Jake@PTF/RR catless DPs/aFe DCI/ETS 5" FMIC/Alpina B3 TCU flash/BMW Perf. Exhaust./BMW Performance Style 313s/M-Tech Rear
sickem is offline  
0
Reply With Quote
      06-29-2012, 08:41 PM   #12
kingofqueenz
Matt
 
Drives: M3
Join Date: Aug 2005
Location: Tri-state

Posts: 84
iTrader: (0)

Anyone else? Haven't been able to park the car anywhere or I will get a ticket.
kingofqueenz is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-29-2012, 10:14 PM   #13
e92ben
Lieutenant Colonel
 
e92ben's Avatar
 
Drives: BMW M3
Join Date: Jul 2011
Location: Kenosha Wi

Posts: 1,851
iTrader: (4)

Mine worked better and better gradually, in the beginning it was he same. Cel's and stuff. Then it started coming on less and less after a month or so. I went on a 800 mile drive, came on once. And it went away by its self. Lol. Good luck. Check your connections !
__________________

e92 ///M3
e92ben is offline  
0
Reply With Quote
      06-29-2012, 11:21 PM   #14
supahdave
Lieutenant
 
Drives: 09 AW 335i Sedan
Join Date: Feb 2009
Location: San Diego, CA

Posts: 563
iTrader: (4)

if you have a jb4, why waste time with the dp fix?
supahdave is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-30-2012, 01:19 AM   #15
5soko
Brigadier General
 
5soko's Avatar
 
Drives: M5
Join Date: Aug 2007
Location: Brooklyn, NY

Posts: 4,204
iTrader: (4)

OP i installed mine directly to the OEM harness and i never had a problem with it.. Never had to adjust etc.

Quote:
Originally Posted by supahdave View Post
if you have a jb4, why waste time with the dp fix?
Even though the JB4 has a built in DP code surpresser, you need the DP FIX to get cat readiness to pass inspection.
__________________
Current: ///M5 LCI with Evolve and RPi mods
Previous: E92 335i ||| FBO Heavy modded E90 LCI M-Sport 335i
5soko is offline   Montenegro
0
Reply With Quote
      10-02-2012, 11:47 AM   #16
robertm
Captain
 
Drives: BSM 1M
Join Date: Oct 2007
Location: dfw

Posts: 874
iTrader: (0)

I installed catless DPs and DP fix on Sunday and now on Tuesday I've got the service engine soon light on.

If you are running the DP fix and no piggyback software how do you clear the code? Will the little code reader up at Autozone clear the code or just suppress it?

If I'm reading the tutorial correctly you need to clear the code before adjusting the DP fix unit.

Also will the motor continue to run at full tilt until I get this resolved or will the ecu alter parameters to compensate for a perceived problem?
robertm is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:04 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST