E90Post
 


TNT Racewerks
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BMW E90/E92/E93 3-series General Forums > Photo/Video/Media Gallery > CPS Front lip install



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      09-29-2012, 08:57 PM   #1
eccarlino
Private
 
Drives: 2009 335i M-Sport
Join Date: Jul 2012
Location: North, New Jersey

Posts: 56
iTrader: (0)

CPS Front lip install

there should be pics here but something went wrong...

installed my lip, drove it and at 85-100mph, part detached and scratched, i fixs it with some epoxy, luckily it was just the bottom and it's not noticeable unless you look underneath...

anyone ever install one these? it sounds simply but something but be wrong... anyone use any screws in particular? adhesive anywhere? help please.thanks
eccarlino is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-29-2012, 10:57 PM   #2
bimmerwar51
First Lieutenant
 
bimmerwar51's Avatar
 
Drives: e92 335i sold, e92 335is
Join Date: Jun 2009
Location: SoCal 562

Posts: 359
iTrader: (6)

Got mine installed at ltmw. They used 3m tape and screws.
bimmerwar51 is offline  
0
Reply With Quote
      09-29-2012, 10:59 PM   #3
khaye1
Colonel
 
khaye1's Avatar
 
Drives: '12 MW 335i
Join Date: Feb 2009
Location: San Diego

Posts: 2,688
iTrader: (7)

If you're talking about the Arkym rep...then yes, kinda... I have the real Arkym, but I would assume it installs the same way.

I hope you didn't use the OEM bolts, they're too short to keep both the lip and the bumper in place. I also used double sided tape for the front.

I bought the screws from Home Depot. They're #8 1 inch screws and I paired them with 1 inch washers also bought from Home Depot.
__________________

Last edited by khaye1; 09-30-2012 at 12:07 AM.
khaye1 is offline   Philippines
0
Reply With Quote
      09-30-2012, 02:59 PM   #4
TurboAL47
Captain
 
TurboAL47's Avatar
 
Drives: 335xi coupe
Join Date: Jun 2008
Location: Queens, NYC

Posts: 882
iTrader: (20)

Garage List
Send a message via AIM to TurboAL47
Quote:
Originally Posted by khaye1 View Post
If you're talking about the Arkym rep...then yes, kinda... I have the real Arkym, but I would assume it installs the same way.

I hope you didn't use the OEM bolts, they're too short to keep both the lip and the bumper in place. I also used double sided tape for the front.

I bought the screws from Home Depot. They're #8 1 inch screws and I paired them with 1 inch washers also bought from Home Depot.
+1. i bought 8 x #8, 1" screws. tried to get hex head but couldn't find them. also used 1" washers as well plus 3m tape in the front. brought these plus the lip to a shop to have this installed and now it's flush. hope this helps and best of luck.

Last edited by TurboAL47; 09-30-2012 at 10:13 PM.
TurboAL47 is offline   Philippines
0
Reply With Quote
      09-30-2012, 03:52 PM   #5
eccarlino
Private
 
Drives: 2009 335i M-Sport
Join Date: Jul 2012
Location: North, New Jersey

Posts: 56
iTrader: (0)

thanks guys, just cant get the front to stick with the adhesive, using 3m outdoor mounting adhesive, great adhesive ive used for spoilers and all but it just wont sit
eccarlino is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-30-2012, 06:34 PM   #6
chap_2j_70
Padawan Learner
 
Drives: E92 335
Join Date: Jun 2011
Location: 905

Posts: 37
iTrader: (0)

Make sure to clean the surface well (IPA) and use painter's tape to hold it in place.
chap_2j_70 is offline   Canada
0
Reply With Quote
      09-30-2012, 10:14 PM   #7
TurboAL47
Captain
 
TurboAL47's Avatar
 
Drives: 335xi coupe
Join Date: Jun 2008
Location: Queens, NYC

Posts: 882
iTrader: (20)

Garage List
Send a message via AIM to TurboAL47
Quote:
Originally Posted by eccarlino View Post
thanks guys, just cant get the front to stick with the adhesive, using 3m outdoor mounting adhesive, great adhesive ive used for spoilers and all but it just wont sit
that's the tape we used as well.
__________________

'14 SG F15 - MSport / '08 AW E92 | Mods and Photoshoot |
TurboAL47 is offline   Philippines
0
Reply With Quote
      09-30-2012, 10:22 PM   #8
khaye1
Colonel
 
khaye1's Avatar
 
Drives: '12 MW 335i
Join Date: Feb 2009
Location: San Diego

Posts: 2,688
iTrader: (7)

Quote:
Originally Posted by eccarlino View Post
thanks guys, just cant get the front to stick with the adhesive, using 3m outdoor mounting adhesive, great adhesive ive used for spoilers and all but it just wont sit
Clay the bumper and clean both bumper and lip with IPA then heat it up. Let it sit for awhile with painters tape for support and do not drive or wash it.
__________________
khaye1 is offline   Philippines
0
Reply With Quote
      10-06-2012, 07:42 PM   #9
eccarlino
Private
 
Drives: 2009 335i M-Sport
Join Date: Jul 2012
Location: North, New Jersey

Posts: 56
iTrader: (0)

thanks guys
eccarlino is offline   United_States
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:12 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST