E90Post
 


TNT Racewerks
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > Procede logs inside - very lean please help



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-11-2012, 04:59 PM   #1
DallasBoosted
Captain
 
DallasBoosted's Avatar
 
Drives: '08 E92 335i
Join Date: Apr 2012
Location: Dallas

Posts: 864
iTrader: (3)

Garage List
2008 BMW 335i  [5.00]
Procede logs inside - very lean please help

Need a little help, got FMIC/downpipes/exhaust installed and updated to the 9-10 stage 2 (6MT) maps on my procede.

Seems like it is very lean... misfires a lot at part throttle also anytime it gets on boost, and there's obviously something wrong at full throttle.

Map 0 runs "okay" although I think its slower than it should be (could be just I'm used to a tune). Map 0 I can do full throttle pulls and it seems to run normally.

Here's a pic of the log, any help?

More info:
Have had the procede installed and working since May, no issues there. Has run flawlessly with no limp modes since that time.

FMIC/Downpipes/Exhaust all installed at the same time. No codes other than misfire codes.
Attached Images
 

Last edited by DallasBoosted; 11-11-2012 at 05:42 PM.
DallasBoosted is offline  
0
Reply With Quote
      11-11-2012, 10:21 PM   #2
The Ghost
Reborn
 
The Ghost's Avatar
 
Drives: 335i
Join Date: Jun 2011
Location: USA

Posts: 1,067
iTrader: (1)

Please adjust your scaling for the AFR chart (you can press P after clicking the column you want).

Also, you only need to log AFR 1/2, CAN actual advance, RPM, boost, and CAN Fuel trim 1/2. You don't need the fuel correction channel.
The Ghost is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-11-2012, 11:01 PM   #3
DallasBoosted
Captain
 
DallasBoosted's Avatar
 
Drives: '08 E92 335i
Join Date: Apr 2012
Location: Dallas

Posts: 864
iTrader: (3)

Garage List
2008 BMW 335i  [5.00]
Looks like my o2 sensors in the downpipes are reversed. !)(*!@&)*
Attached Images
 
DallasBoosted is offline  
0
Reply With Quote
      11-11-2012, 11:16 PM   #4
DallasBoosted
Captain
 
DallasBoosted's Avatar
 
Drives: '08 E92 335i
Join Date: Apr 2012
Location: Dallas

Posts: 864
iTrader: (3)

Garage List
2008 BMW 335i  [5.00]
Here's the log re-scaled:
Attached Images
 
DallasBoosted is offline  
0
Reply With Quote
      11-12-2012, 01:54 AM   #5
DallasBoosted
Captain
 
DallasBoosted's Avatar
 
Drives: '08 E92 335i
Join Date: Apr 2012
Location: Dallas

Posts: 864
iTrader: (3)

Garage List
2008 BMW 335i  [5.00]
This looks better! After reversing my o2 sensors and resetting everything and loading 9-10 maps stg2...

What do I do about my fuel trims being maxed out? Particularly around 4500-5000rpm, looks like.
Attached Images
 
DallasBoosted is offline  
0
Reply With Quote
      11-12-2012, 02:17 AM   #6
Ænema
Captain
 
Drives: BMW
Join Date: Aug 2012
Location: Arizona Bay

Posts: 961
iTrader: (0)

Try setting the OL fuel setting to 100. If that doesn't fix it you'll probably have to dial the boost back a touch. Of coarse, you could always get the PROcede flash.
__________________
"I'm not surprised you get along well with all the other neighbours. If you put fifty children with Down's syndrome in a room there is going to be a lot of hugging." David Thorne
Ænema is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:35 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST