E90Post
 


E92 Lighting
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > JB4 and TPMS



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-10-2012, 01:34 AM   #1
GTstunna612
Lieutenant
 
GTstunna612's Avatar
 
Drives: BMW
Join Date: Feb 2008
Location: Tampa, FL

Posts: 404
iTrader: (0)

Garage List
E90 335i  [0.00]
Exclamation JB4 and TPMS

Been using the TPMS disable function on my JB4 and sometimes I notice the TPMS alert will come on once after 1 mile of driving then it will come completely off. But lately it has been coming off and on multiple times when driving not sure whats going on..?
__________________
E90 335i Alpine White, Cyba Scoops, JB4 G5, BMS DCI, Alpina AT Flash, New OEM Turbos
E90 328i Titanium Silver
GTstunna612 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-10-2012, 01:35 AM   #2
rooringhusky
Objects in the mirror are losing
 
rooringhusky's Avatar
 
Drives: 2007 BMW 335i E92 AW/CR 6MT
Join Date: Mar 2011
Location: Socal (OC/Riverside)

Posts: 979
iTrader: (12)

Garage List
2007 BMW 335i  [5.00]
Quote:
Originally Posted by GTstunna612
Been using the TPMS disable function on my JB4 and sometimes I notice the TPMS alert will come on once after 1 mile of driving then it will come completely off. But lately it has been coming off and on multiple times when driving not sure whats going on..?
Mine does this too...will come on while driving then the jb4 will delete it and it goes away...comes back flashes a bit later and same cycle...I thougt it was normal...if there is a fix around this it would be nice
__________________
PERFORMANCE: JB4 G5 \ Backend Flash \ DCI \ BMS Downpipes \ CX FMIC \ ER Chargepipe \ Synapse BOV \ KW V2 \ Muffler Delete \ CDV \ ZHP Shifter \ Cyba Scoops
FUN: M3 Front \ Mtech Rear \ JL 10W6 \ ModMyNav \ V1 Hardwired \ LUX H8 \ Gloss Black Trim \ Gloss Black Roof \ Cyba Quads \ Cyba Mtech Diffuser
rooringhusky is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-10-2012, 01:38 AM   #3
GTstunna612
Lieutenant
 
GTstunna612's Avatar
 
Drives: BMW
Join Date: Feb 2008
Location: Tampa, FL

Posts: 404
iTrader: (0)

Garage List
E90 335i  [0.00]
does it happen when you add air to the tires? or have you tried resetting it at all ?
__________________
E90 335i Alpine White, Cyba Scoops, JB4 G5, BMS DCI, Alpina AT Flash, New OEM Turbos
E90 328i Titanium Silver
GTstunna612 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-10-2012, 01:44 AM   #4
psmitty95
Brigadier General
 
psmitty95's Avatar
 
Drives: 2009 E90 335i xDrive
Join Date: Jan 2012
Location: Greenwich, CT/ Dallas, TX

Posts: 3,594
iTrader: (8)

Quote:
Originally Posted by GTstunna612
does it happen when you add air to the tires? or have you tried resetting it at all ?
They're talking about the TPMS disable function on JB4. You do this when you dont have tpms installed in the wheels

Edit: whoops didn't realize you were the OP. I hate this phone app...
__________________
< Click picture for photoshoot
E90 335i xDrive 6spd, Nav, Prem, Cold Weather, & Sports package - Msport Conversion
Mods: FBO + Meth JB4 ISO, BB flash, VRSF DP/FMIC, ER CP, Stett, SteveAZ LPFP & more
More Pictures: Build Thread /// Shop I use: Aci Dynamix 408AWHP/ 483AWTQ Uncorrected Mustang Dyno
psmitty95 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-10-2012, 01:52 AM   #5
5soko
Brigadier General
 
5soko's Avatar
 
Drives: M5
Join Date: Aug 2007
Location: Brooklyn, NY

Posts: 4,216
iTrader: (4)

Probably get be better feedback Emailing Terry, or posting on the other forum.
__________________
Current: ///M5 LCI with Evolve and RPi mods
Previous: E92 335i ||| FBO Heavy modded E90 LCI M-Sport 335i
5soko is offline   Montenegro
0
Reply With Quote
      11-10-2012, 07:42 AM   #6
GTstunna612
Lieutenant
 
GTstunna612's Avatar
 
Drives: BMW
Join Date: Feb 2008
Location: Tampa, FL

Posts: 404
iTrader: (0)

Garage List
E90 335i  [0.00]
ok i will try to post it there....but for me it works sometimes and sometimes it doesn't
__________________
E90 335i Alpine White, Cyba Scoops, JB4 G5, BMS DCI, Alpina AT Flash, New OEM Turbos
E90 328i Titanium Silver
GTstunna612 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-10-2012, 09:04 AM   #7
Mike@N54Tuning.com
BimmerPost Supporting Vendor

 
Drives: 07335i
Join Date: Dec 2008
Location: Earth

Posts: 14,589
iTrader: (86)

Quote:
Originally Posted by GTstunna612 View Post
ok i will try to post it there....but for me it works sometimes and sometimes it doesn't
For me it goes on after 1-2 miles and then goes off and doesn't come back. I would email Terry if it is going on and off randomly as that doesn't sound right.

Mike
Mike@N54Tuning.com is offline   Canada
0
Reply With Quote
      11-10-2012, 09:31 AM   #8
GTstunna612
Lieutenant
 
GTstunna612's Avatar
 
Drives: BMW
Join Date: Feb 2008
Location: Tampa, FL

Posts: 404
iTrader: (0)

Garage List
E90 335i  [0.00]
Thanks all I will contact him
__________________
E90 335i Alpine White, Cyba Scoops, JB4 G5, BMS DCI, Alpina AT Flash, New OEM Turbos
E90 328i Titanium Silver
GTstunna612 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-10-2012, 06:59 PM   #9
JYohay
Banned
 
Drives: 2011 X5
Join Date: Mar 2012
Location: NY

Posts: 2,011
iTrader: (3)

I was running the tmps suppression through the jb4 for months with no issues as my forgestars do not have the tmps.
I got a new front bumper and then started to have issues......it would go offnon stop every minute instead of only 1x after a few miles.
Turned out they forgot to plug one of the connectors back in when fitting the bumper.
So if any of you had bumper work I'd start there, it's on the front side of the front fender lines for the front, not sure where the rears as the front were my problem.
Hope this Helps someone
JYohay is offline  
0
Reply With Quote
      11-10-2012, 11:47 PM   #10
GTstunna612
Lieutenant
 
GTstunna612's Avatar
 
Drives: BMW
Join Date: Feb 2008
Location: Tampa, FL

Posts: 404
iTrader: (0)

Garage List
E90 335i  [0.00]
Quote:
Originally Posted by JYohay
I was running the tmps suppression through the jb4 for months with no issues as my forgestars do not have the tmps.
I got a new front bumper and then started to have issues......it would go offnon stop every minute instead of only 1x after a few miles.
Turned out they forgot to plug one of the connectors back in when fitting the bumper.
So if any of you had bumper work I'd start there, it's on the front side of the front fender lines for the front, not sure where the rears as the front were my problem.
Hope this Helps someone
never had any body work done on the car, or never had the front bumper removed. I know the sensors are probably done and need to b replaced $$$. not really sure why it does this has me puzzled. I will double check any lines or connectors in the front. Maybe when i have time i will just remove all 4 sensors at local tire shop.
__________________
E90 335i Alpine White, Cyba Scoops, JB4 G5, BMS DCI, Alpina AT Flash, New OEM Turbos
E90 328i Titanium Silver
GTstunna612 is offline   United_States
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:39 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST