E90Post
 


ECS BMW
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > Disable LED dimming via coding



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      03-10-2011, 01:26 PM   #1
SilverII
Colonel
 
Drives: '11 335IS
Join Date: Jun 2010
Location: DFW

Posts: 2,335
iTrader: (0)

Garage List
2011 BMW 335IS  [4.83]
Disable LED dimming via coding

Does anyone know if we can disable the DRL LED on LCI e92 from dimming when turning on the headlights? I'd think it would look hot at night with the LED at full power around the projectors.
SilverII is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-10-2011, 03:19 PM   #2
dryicerx
First Lieutenant
 
Drives: 335is
Join Date: Jun 2010
Location: Austin, TX

Posts: 382
iTrader: (1)

I was actually wondering the same thing, would be awesome if possible.

Doesn't appear to be an option on Neutrino45's spreadsheet, it just may have not been stumbled upon yet...
dryicerx is offline  
0
Reply With Quote
      03-11-2011, 07:01 AM   #3
tldoxmf87
Captain
 
tldoxmf87's Avatar
 
Drives: e92 TiAg
Join Date: Mar 2010
Location: Bellevue

Posts: 723
iTrader: (14)

we need to figure this out..
__________________
E92 TiAg
tldoxmf87 is offline   South Korea
0
Reply With Quote
      03-13-2011, 08:39 AM   #4
Toad335
Private First Class
 
Drives: LCI 335i 6MT
Join Date: Mar 2011
Location: Cincinnati

Posts: 135
iTrader: (1)

I searched through NFRM and found all of the following references to SL (the angel eyes?). A lot of them are also related to corner delete mod, so SL might be the turn signals...A couple sound promising, but I'm going to need someone with more coding experience/german to translate. The first two seem the most promising to me, as they refer to SL with high (FL) and low (AL) beams, and there are a number of options to choose = brightness??

The other one that sounds cool, though unrelated, is SIGNALBILD_SL. Has options for one or both lights. Wondering if this is like the Audi's that it turns off the AE when you are using your turn signal on one or both sides...

PWM_SL_V_BEI_AKTIVEN_AL
wert_01 value 01
wert_02 value 02
* wert_03 value 03
wert_04 value 04
wert_05 value 05
wert_06 value 06

PWM_SL_V_BEI_AKTIVEN_FL
wert_01 value 01
wert_02 value 02
* wert_03 value 03
wert_04 value 04
wert_05 value 05
wert_06 value 06

IGR_MIT_SL_AL
* nicht_aktiv not active
aktiv active

SL_PARKL_ABSCH_12H
nicht_aktiv not active
* aktiv active

SL_ABSCH_OHNE_ECE
nicht_aktiv not active
* aktiv active

OPTIONEN_SL_ABSCH_TFL_FLC
nicht_aktiv not active
* aktiv active

PWM_SL_V
wert_01 value 01
wert_02 value 02
* wert_03 value 03
wert_04 value 04
wert_05 value 05

NSW_FKT_SL
aktiv active
* nicht_aktiv not active

HECKKL_SL_LOGIK
aktiv active
* nicht_aktiv not active

PARKLICHT_MIT_SL_V
aktiv active
* nicht_aktiv not active

PO_RL_FKT_MIT_SL_V
* aktiv active
nicht_aktiv not active

SIGNALBILD_SL
* nicht_aktiv not active
sl_1
sl_2
sl_1_und_sl_2

SL_SCHALT_UMSCHALT_OPT
wert_00 value 00
wert_01 value 01
* wert_02 value 02
wert_03 value 03

Last edited by Toad335; 03-13-2011 at 08:50 AM.
Toad335 is offline  
0
Reply With Quote
      03-19-2011, 09:36 AM   #5
tldoxmf87
Captain
 
tldoxmf87's Avatar
 
Drives: e92 TiAg
Join Date: Mar 2010
Location: Bellevue

Posts: 723
iTrader: (14)

Found a solution (not a coding solution though) in the forum..!
http://www.n54tech.com/forums/showthread.php?t=11714
__________________
E92 TiAg
tldoxmf87 is offline   South Korea
0
Reply With Quote
      03-19-2011, 11:08 AM   #6
Toad335
Private First Class
 
Drives: LCI 335i 6MT
Join Date: Mar 2011
Location: Cincinnati

Posts: 135
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by tldoxmf87 View Post
Found a solution (not a coding solution though) in the forum..!
http://www.n54tech.com/forums/showthread.php?t=11714
I'm not into shorting wires on my harnesses. Would rather do it via coding. Must be possible, given the number of things that are...
Toad335 is offline  
0
Reply With Quote
      04-05-2011, 09:31 AM   #7
Toad335
Private First Class
 
Drives: LCI 335i 6MT
Join Date: Mar 2011
Location: Cincinnati

Posts: 135
iTrader: (1)

Anyone do any more playing around with this? I haven't had time.
Toad335 is offline  
0
Reply With Quote
      05-27-2011, 08:25 AM   #8
Toad335
Private First Class
 
Drives: LCI 335i 6MT
Join Date: Mar 2011
Location: Cincinnati

Posts: 135
iTrader: (1)

Wondering if anyone has found a solution yet.
Toad335 is offline  
0
Reply With Quote
      05-28-2011, 12:13 PM   #9
Elliott@DetailAddict
Brigadier General
 
Drives: E90
Join Date: May 2011
Location: Santa Clara, CA

Posts: 4,448
iTrader: (0)

The answer is in recoding using non-standard variables. (NETTODAT)
Elliott@DetailAddict is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-28-2011, 02:18 PM   #10
matrix76
Major
 
matrix76's Avatar
 
Drives: 2011 E90 328i xDrive Ex/Ps
Join Date: Sep 2009
Location: The West Coast, BC

Posts: 1,300
iTrader: (1)

I believe the reference to the AE's is RL (ringlight)

Information provide to me via another member,

Quote:
Originally Posted by Knob View Post
You should look for something like PWM_AN_SL_V_AL_1 or
PWM_ANSTEUERUNG_RL_BL_1 (RL = ringlight), itīs probably wert_02 or something, change it to wert_01... I donīt know if that works..
__________________
Brian
Black Sapphire, Black w/Burrwood Trim & Shifter, 162's, Mtec H8 AE's, DS1 HID 6000K

matrix76 is offline   Canada
0
Reply With Quote
      05-29-2011, 09:03 AM   #11
Toad335
Private First Class
 
Drives: LCI 335i 6MT
Join Date: Mar 2011
Location: Cincinnati

Posts: 135
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Grant@DetailAddict View Post
The answer is in recoding using non-standard variables. (NETTODAT)
Do you have the detailed answer, or just know that it can be done using this method but don't actually know how?
Toad335 is offline  
0
Reply With Quote
      05-29-2011, 01:01 PM   #12
Elliott@DetailAddict
Brigadier General
 
Drives: E90
Join Date: May 2011
Location: Santa Clara, CA

Posts: 4,448
iTrader: (0)

Yes I do actually know how
Basically read your NFRM/FRM. Then take the NETTODAT file and make a copy to compare from.
Now change the AE wert_06 or whatever it is and change it to wert_01 and recode the car.
Now read the module again and compare this NETTODAT file to the last.
You'll find 2 bytes (values) that changed.
Then you change them:
00 10 --> [0,0V]
55 05 --> [5,95V]
DD 05 --> [6,6V]
21 06 --> [6,9V]
10 09 --> [10,2V]
F4 09 --> [11,2V]
D7 0A --> [12,2V]
49 0B --> [12,7V]
8D 0B --> [13,0V]
BB 0B --> [13,2V]
FF 0B --> [13,5V]
2C 0C --> [13,7V]
38 0E --> [16,0V]
Save this NETTODAT and recode using the NETTODAT instead of the normal MAN file.
PM me if you'd like more help.
Be VERY careful upping the voltages.
Cheers

Last edited by Elliott@DetailAddict; 05-29-2011 at 01:14 PM.
Elliott@DetailAddict is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-29-2011, 03:49 PM   #13
matrix76
Major
 
matrix76's Avatar
 
Drives: 2011 E90 328i xDrive Ex/Ps
Join Date: Sep 2009
Location: The West Coast, BC

Posts: 1,300
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Grant@DetailAddict View Post
Yes I do actually know how
Basically read your NFRM/FRM. Then take the NETTODAT file and make a copy to compare from.
Now change the AE wert_06 or whatever it is and change it to wert_01 and recode the car.
Now read the module again and compare this NETTODAT file to the last.
You'll find 2 bytes (values) that changed.
Then you change them:
00 10 --> [0,0V]
55 05 --> [5,95V]
DD 05 --> [6,6V]
21 06 --> [6,9V]
10 09 --> [10,2V]
F4 09 --> [11,2V]
D7 0A --> [12,2V]
49 0B --> [12,7V]
8D 0B --> [13,0V]
BB 0B --> [13,2V]
FF 0B --> [13,5V]
2C 0C --> [13,7V]
38 0E --> [16,0V]
Save this NETTODAT and recode using the NETTODAT instead of the normal MAN file.
PM me if you'd like more help.
Be VERY careful upping the voltages.
Cheers
Can you confirm that this" PWM_ANSTEUERUNG_RL_BL_1" is the actaul file in question that the "wert" is changed or do you know the specific file in question?
__________________
Brian
Black Sapphire, Black w/Burrwood Trim & Shifter, 162's, Mtec H8 AE's, DS1 HID 6000K

matrix76 is offline   Canada
0
Reply With Quote
      05-29-2011, 04:07 PM   #14
Elliott@DetailAddict
Brigadier General
 
Drives: E90
Join Date: May 2011
Location: Santa Clara, CA

Posts: 4,448
iTrader: (0)

Yes those are the angel eyes.
Elliott@DetailAddict is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-30-2011, 10:51 AM   #15
Toad335
Private First Class
 
Drives: LCI 335i 6MT
Join Date: Mar 2011
Location: Cincinnati

Posts: 135
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Grant@DetailAddict View Post
Yes I do actually know how
Basically read your NFRM/FRM. Then take the NETTODAT file and make a copy to compare from.
Now change the AE wert_06 or whatever it is and change it to wert_01 and recode the car.
Now read the module again and compare this NETTODAT file to the last.
You'll find 2 bytes (values) that changed.
Then you change them:
00 10 --> [0,0V]
55 05 --> [5,95V]
DD 05 --> [6,6V]
21 06 --> [6,9V]
10 09 --> [10,2V]
F4 09 --> [11,2V]
D7 0A --> [12,2V]
49 0B --> [12,7V]
8D 0B --> [13,0V]
BB 0B --> [13,2V]
FF 0B --> [13,5V]
2C 0C --> [13,7V]
38 0E --> [16,0V]
Save this NETTODAT and recode using the NETTODAT instead of the normal MAN file.
PM me if you'd like more help.
Be VERY careful upping the voltages.
Cheers
Very interesting! Thanks for sharing the detailed response. Now off to do a little comparing to see if I can figure this out.
Toad335 is offline  
0
Reply With Quote
      05-31-2011, 12:01 AM   #16
tldoxmf87
Captain
 
tldoxmf87's Avatar
 
Drives: e92 TiAg
Join Date: Mar 2010
Location: Bellevue

Posts: 723
iTrader: (14)

This looks promising.
If someone can post if it really worked and a step by step guide, that would be great.
I get everything but am a little confused on 'Then you can change them: ... ... '.
Do we use the exact values listed on the post and ignore the 2 bytes that changed? Or is this something that would differ depending on values changed?

Also not really sure how to 'recode using the NETTODAT instead of the normal MAN file.'
__________________
E92 TiAg
tldoxmf87 is offline   South Korea
0
Reply With Quote
      05-31-2011, 01:08 PM   #17
Elliott@DetailAddict
Brigadier General
 
Drives: E90
Join Date: May 2011
Location: Santa Clara, CA

Posts: 4,448
iTrader: (0)

The 2 bytes that change are just used to identify the string of numbers that show you it corresponds to the AE's.

Then replace the bytes that changed with the ones listed.

Then rather than using the FSW use "coapiCodeSqByNettoData".
Elliott@DetailAddict is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-01-2011, 02:22 AM   #18
tldoxmf87
Captain
 
tldoxmf87's Avatar
 
Drives: e92 TiAg
Join Date: Mar 2010
Location: Bellevue

Posts: 723
iTrader: (14)

Quote:
Originally Posted by Grant@DetailAddict View Post
The 2 bytes that change are just used to identify the string of numbers that show you it corresponds to the AE's.

Then replace the bytes that changed with the ones listed.

Then rather than using the FSW use "coapiCodeSqByNettoData".
Thanks! I'll try it later this week when I have time!
__________________
E92 TiAg
tldoxmf87 is offline   South Korea
0
Reply With Quote
      06-17-2011, 02:17 PM   #19
Rotary Rasp
Lieutenant Colonel
 
Rotary Rasp's Avatar
 
Drives: 2009 E92 335i 6MT
Join Date: Aug 2008
Location: SoCal - Torrance

Posts: 1,603
iTrader: (6)

Quote:
Originally Posted by tldoxmf87 View Post
Thanks! I'll try it later this week when I have time!
did you get it to work?
__________________
Rotary Rasp is offline  
0
Reply With Quote
      06-18-2011, 10:23 PM   #20
tldoxmf87
Captain
 
tldoxmf87's Avatar
 
Drives: e92 TiAg
Join Date: Mar 2010
Location: Bellevue

Posts: 723
iTrader: (14)

No I tried but failed.. because I don't know how to compare the NETTODAT.
The NETTODAT has hundreds of values so I'm not sure if I have to be looking at everything one by one to compare them..
I might try later again.
tldoxmf87 is offline   South Korea
0
Reply With Quote
      06-23-2011, 11:39 AM   #21
Rotary Rasp
Lieutenant Colonel
 
Rotary Rasp's Avatar
 
Drives: 2009 E92 335i 6MT
Join Date: Aug 2008
Location: SoCal - Torrance

Posts: 1,603
iTrader: (6)

bummer
__________________
Rotary Rasp is offline  
0
Reply With Quote
      06-24-2011, 05:38 PM   #22
GtiGyver
First Lieutenant
 
GtiGyver's Avatar
 
Drives: AW E82 135i MT
Join Date: Jun 2009
Location: Montreal

Posts: 301
iTrader: (3)

Dude, use "beyond compare".

Quote:
Originally Posted by tldoxmf87 View Post
No I tried but failed.. because I don't know how to compare the NETTODAT.
The NETTODAT has hundreds of values so I'm not sure if I have to be looking at everything one by one to compare them..
I might try later again.
GtiGyver is offline   Canada
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:38 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST