E90Post
 


GT Haus
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BMW E90/E92/E93 3-series General Forums > General E90 Sedan / E91 Wagon / E92 Coupe / E93 Cabrio > daytime running light problem



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-26-2011, 09:12 PM   #1
xtac
Alpine White Knight
 
xtac's Avatar
 
Drives: AW 335i M sport
Join Date: Jan 2009
Location: Long Island

Posts: 682
iTrader: (2)

daytime running light problem

Idrive said right one went out thought it was my h8 but it wasn't I swapped out the bulbs and it still doesnt work, im guessing its wiring?

Anyone see the issue before? I know bmw won't work on it with my h8 installed and i no longer have the oem's anyone know the part #?
__________________
xtac is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-26-2011, 09:17 PM   #2
smallseafishie
Lieutenant Colonel
 
Drives: AW 07 e92 335i + AW 11 X5 35d
Join Date: Jun 2007
Location: Atlanta GA

Posts: 1,699
iTrader: (12)

Garage List
2007 E92 335i  [0.00]
Quote:
Originally Posted by xtac View Post
Idrive said right one went out thought it was my h8 but it wasn't I swapped out the bulbs and it still doesnt work, im guessing its wiring?

Anyone see the issue before? I know bmw won't work on it with my h8 installed and i no longer have the oem's anyone know the part #?
Is it still under warranty? If it is, bring it to the dealership and let them replace the bulb.

If not, you're just going to have to get someone help you verify that all lights are good. I've had a bulb error and the bulb was still working, it was just on it's last leg and eventually gave out a few weeks later.

At worse, there might be an issue with your LCM. Did you do any lighting mods?
smallseafishie is offline  
0
Reply With Quote
      06-26-2011, 09:49 PM   #3
fdriller9
Banned
 
Drives: '06 AW 330xi
Join Date: Mar 2009
Location: North Jersey/Philly/NYC

Posts: 7,090
iTrader: (4)

Garage List
2006 330xi  [3.22]
Is the drl on your car the angel eyes or the halogen high beams? I can't remember. Try flashing your high beams and seeing if one side is out.
fdriller9 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-27-2011, 02:14 PM   #4
xtac
Alpine White Knight
 
xtac's Avatar
 
Drives: AW 335i M sport
Join Date: Jan 2009
Location: Long Island

Posts: 682
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by smallseafishie View Post
Is it still under warranty? If it is, bring it to the dealership and let them replace the bulb.

If not, you're just going to have to get someone help you verify that all lights are good. I've had a bulb error and the bulb was still working, it was just on it's last leg and eventually gave out a few weeks later.

At worse, there might be an issue with your LCM. Did you do any lighting mods?

Yeah its still under warranty, they will replace it even if its missing? It's def not the bulb I swapped lux h8's to test it. I never tried any lighting mods other than lux angel eyes.



Quote:
Originally Posted by ********* View Post
Is the drl on your car the angel eyes or the halogen high beams? I can't remember. Try flashing your high beams and seeing if one side is out.
I believe its the angel eyes, I'll try the high beam test
__________________
xtac is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-27-2011, 02:19 PM   #5
Jeff@TopGearSolutions
BimmerPost Supporting Vendor

 
Jeff@TopGearSolutions's Avatar
 
Drives: C6 Z06, GSXR-750, 09 335i
Join Date: Dec 2008
Location: TopGearSolutions.com

Posts: 16,471
iTrader: (31)

Send a message via AIM to Jeff@TopGearSolutions
The ground on top of the angel eye is secure? Sometimes the AE will illuminate but if the ground is weak it will throw a code.
Jeff@TopGearSolutions is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-16-2012, 07:18 AM   #6
shiori
Registered
 
Drives: E93 335
Join Date: Apr 2012
Location: Taiwan

Posts: 3
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Jeff@topgearsolutions View Post
The ground on top of the angel eye is secure? Sometimes the AE will illuminate but if the ground is weak it will throw a code.
Sir,

I have exactly the same problem with the white LED bulb on left hand side day time running light.

I check the voltage , it is out of voltage.

I am think if it is a wiring problem or some controller issue ?

any idea ?
shiori is offline  
0
Reply With Quote
      11-16-2012, 10:39 PM   #7
marinerd
Addicted
 
Drives: 2009 328i
Join Date: Sep 2012
Location: Where the roads are smooth

Posts: 40
iTrader: (0)

I'm in the same boat here. Both just stopped working, error and everything, after I swapped for another two H8 bulbs, twice. Nothing special, just different temp bulbs.
__________________
marinerd is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-22-2012, 03:18 AM   #8
duboss
Navy Guy
 
Drives: 2010 E90 328i
Join Date: Oct 2009
Location: San Diego, CA

Posts: 29
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by xtac View Post
Idrive said right one went out thought it was my h8 but it wasn't I swapped out the bulbs and it still doesnt work, im guessing its wiring?

Anyone see the issue before? I know bmw won't work on it with my h8 installed and i no longer have the oem's anyone know the part #?
I just recently had this problem fixed at the dealership. I had replaced my AE's with a set of LUX H8s and after a few weeks I lost power on the the passenger side AE. I swapped the LEDs and saw that they both were working on the driver's side. I took my car in and told them I had aftermarket AE's but the driver's side didnt work and I knew my LEDs were good. The technician told me there was a loose connection and they re-soldered and wrap a loose wire. I can only assume that it was I that caused the disconnect during installation of the LUX H8s. Now had I replaced the stock bulbs, I assume the fix would have been free, but it was a pain in the ass to get those LUX H8's in and I was willing to pay for them to fix it.
duboss is offline   United_States
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:10 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST