E90Post
 


European Auto Source
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BMW E90/E92/E93 3-series General Forums > General E90 Sedan / E91 Wagon / E92 Coupe / E93 Cabrio > Alignment problem...



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-15-2012, 10:05 PM   #1
Bingobimmer
4
Lieutenant
 
Bingobimmer's Avatar
 
Drives: e90 n54
Join Date: Dec 2011
Location: On the road...

Posts: 493
iTrader: (1)

Garage List
Alignment problem...

So I got a re-alignment about a month ago but now I am noticing significant wear on the outside of my passenger side front wheel. Does anyone have any experience with a problem like this. I think it just got aligned incorrectly. I am taking it back to the dealership next Wednesday. Does this sound like something else besides the alignment. Thanks
__________________
2009 E90 335i AW... Black grills/jb4/lux angel eyes/clear side reflectors/and a few more small mods
Bingobimmer is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
      11-15-2012, 10:22 PM   #2
Verbatim
25
Colonel
 
Verbatim's Avatar
 
Drives: 2008 335i
Join Date: Sep 2010
Location: at the repair shop

Posts: 2,555
iTrader: (0)

Garage List
2008 BMW 335i  [5.00]
You can see the difference in tire wear over the period of a month? I highly doubt it!
Search for a free alignment check coupon/offer.
__________________

2008 BMW 335i Sedan | Sparkling Graphite | Sport | Premium | Navigation | Comfort Access | Logic7
Golf Tee | M3 Spoiler | LED Angel Eyes | 5000k Fogs | Resonator Delete | Black Kidney Grills | Black Finisher Rods | 35%/18% Tint |12mm/20mm (F/R) Spacers | Black Lines


Verbatim is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      11-16-2012, 02:44 AM   #3
1QuikWS6
47
No 55mph
 
1QuikWS6's Avatar
 
Drives: 09 E92 328iX N51 3-Stage
Join Date: Jul 2009
Location: Blitzburgh, PA

Posts: 4,747
iTrader: (83)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Bingobimmer View Post
So I got a re-alignment about a month ago but now I am noticing significant wear on the outside of my passenger side front wheel. Does anyone have any experience with a problem like this. I think it just got aligned incorrectly. I am taking it back to the dealership next Wednesday. Does this sound like something else besides the alignment. Thanks
When you had the car aligned, did you ask for the printout showing required factory spec values/before values/after values?

Always good to have this as proof to the quality of the alignment.

Had my car aligned by dealer in May, just was in for regular service, & they stated both my front tires are worn on inside edge only. Sure enough, outer tread block & next one in, on inside, are worn more than rest of tire on my Conti DW's. From the report, all alignment specs were well within the factory specs and tight - was told by dealer that this is 'normal' for these cars - don't know if this is bullshit or not, but the alignment specs don't lie...

On top of that I got 1/2 the mileage out of my rear tires vs. the fronts on a staggered setup. TireRack stated this is also 'normal' on these cars - so I've had (2) sets of rear tires to (1) fronts.

In your case, having unusual wear on only one side lends for me to believe that either the alignment was done incorrectly, or you have a problem in the suspension...
__________________
2009 328ix E92//SGM//ACS Roof Spoiler//MTech Aero Lip+Trunk Spoiler//M3 Side Skirts//CF Roundels+Grilles//M3 Novillo Interior//Perf Shift Lever+Boot//MPerf DCT Wheel//M3 GT3 eBrake Handle+Boot//ACS Pedals//M3 Mirrors//LCI Tails w/LUX Rev//DTEC V7 AE+MTec 6000K D1S+HPB HID 6000K Fogs//HPB LED Interior//RPI Scoops//CF Euro Airbox+Underhood Hsgs//K&N//BMW PE//MTech Rear Bumper-iS Sport Diffuser//CF Strut Brace//Vishnu OFT//BMW 193M's+Kumho 4X
1QuikWS6 is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      11-16-2012, 04:17 AM   #4
Joe-
5
Lieutenant
 
Drives: 07 E92 335i
Join Date: Jun 2011
Location: Greenwich CT

Posts: 520
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by 1QuikWS6
Quote:
Originally Posted by Bingobimmer View Post
So I got a re-alignment about a month ago but now I am noticing significant wear on the outside of my passenger side front wheel. Does anyone have any experience with a problem like this. I think it just got aligned incorrectly. I am taking it back to the dealership next Wednesday. Does this sound like something else besides the alignment. Thanks
When you had the car aligned, did you ask for the printout showing required factory spec values/before values/after values?

Always good to have this as proof to the quality of the alignment.

Had my car aligned by dealer in May, just was in for regular service, & they stated both my front tires are worn on inside edge only. Sure enough, outer tread block & next one in, on inside, are worn more than rest of tire on my Conti DW's. From the report, all alignment specs were well within the factory specs and tight - was told by dealer that this is 'normal' for these cars - don't know if this is bullshit or not, but the alignment specs don't lie...

On top of that I got 1/2 the mileage out of my rear tires vs. the fronts on a staggered setup. TireRack stated this is also 'normal' on these cars - so I've had (2) sets of rear tires to (1) fronts.

In your case, having unusual wear on only one side lends for me to believe that either the alignment was done incorrectly, or you have a problem in the suspension...
Yes its normal. The bmw alignment is more geared for corner driving and better road grip. The problem with this is excessive inner tire wear.

What they told you is correct that its normal. Indy shops can give you different types of alignments should you request it.
Joe- is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
      11-16-2012, 02:07 PM   #5
335BBS
36
Brigadier General
 
Drives: 2009 335 coupe.
Join Date: Jan 2010
Location: Toronto, Ontario

Posts: 3,607
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by 1QuikWS6 View Post
When you had the car aligned, did you ask for the printout showing required factory spec values/before values/after values?

Always good to have this as proof to the quality of the alignment.

Had my car aligned by dealer in May, just was in for regular service, & they stated both my front tires are worn on inside edge only. Sure enough, outer tread block & next one in, on inside, are worn more than rest of tire on my Conti DW's. From the report, all alignment specs were well within the factory specs and tight - was told by dealer that this is 'normal' for these cars - don't know if this is bullshit or not, but the alignment specs don't lie...

On top of that I got 1/2 the mileage out of my rear tires vs. the fronts on a staggered setup. TireRack stated this is also 'normal' on these cars - so I've had (2) sets of rear tires to (1) fronts.

In your case, having unusual wear on only one side lends for me to believe that either the alignment was done incorrectly, or you have a problem in the suspension...
When I picked up my new car the rear alignment was whacked and after about 15,000 kms my rears were worn on the inside. Ridiculous . Alignment was wrong from factory I guess. How is the consumer to know that until its too late?
335BBS is offline   Canada
Appreciate 0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:05 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST