E90Post
 


GTB Performance
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > New OEM turbos w/ weird whistle. HELP



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      07-29-2013, 10:59 PM   #1
TTurbo335
Second Lieutenant
United_States
2

 
TTurbo335's Avatar
 
Drives: BMW 335i
Join Date: Nov 2012
Location: So Cal


Posts: 204
iTrader: (2)

New OEM turbos w/ weird whistle. HELP

Hey guys,

I got new OEM turbos about a month ago, and have been trying to figure out what this awful noise is that happens with cold start or when randomly driving. I heard of turbo siren / whistle but that doesn't sound like my problem. Does anyone have any suggestions on how I could fix this?

Appreciate 0
      07-29-2013, 11:04 PM   #2
Wedge1967
Banned
United_States
25

 
Drives: '07 e92 AT Sport Montego Blue
Join Date: Sep 2011
Location: Portland, OR


Posts: 2,172
iTrader: (3)

Welcome to the wonderful world of SPOOLING... I just got new turbos and my car now spools at such low RPM that I can actually hear my turbos spool even when I'm driving at low RPM.
Appreciate 0
      07-29-2013, 11:05 PM   #3
TTurbo335
Second Lieutenant
United_States
2

 
TTurbo335's Avatar
 
Drives: BMW 335i
Join Date: Nov 2012
Location: So Cal


Posts: 204
iTrader: (2)

LOL so this is normal for new turbos?
Appreciate 0
      07-29-2013, 11:06 PM   #4
TTurbo335
Second Lieutenant
United_States
2

 
TTurbo335's Avatar
 
Drives: BMW 335i
Join Date: Nov 2012
Location: So Cal


Posts: 204
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by Wedge1967 View Post
Welcome to the wonderful world of SPOOLING... I just got new turbos and my car now spools at such low RPM that I can actually hear my turbos spool even when I'm driving at low RPM.
If this is normal. What a relief
Appreciate 0
      07-29-2013, 11:26 PM   #5
Wedge1967
Banned
United_States
25

 
Drives: '07 e92 AT Sport Montego Blue
Join Date: Sep 2011
Location: Portland, OR


Posts: 2,172
iTrader: (3)

You know, my WGs rattled so bad I had to have them open as far as possible, so I never had spool on my car until 4k. Now with the new turbos I can hear the turbos spool when I start the car or as I'm driving. Trust me it's loud. I almost feel like getting under my car tomorrow to make sure the dealer actually hooked up the intake on the turbos they are that loud spooling.
Appreciate 0
      07-29-2013, 11:29 PM   #6
TTurbo335
Second Lieutenant
United_States
2

 
TTurbo335's Avatar
 
Drives: BMW 335i
Join Date: Nov 2012
Location: So Cal


Posts: 204
iTrader: (2)



Heres another video after cold start
Appreciate 0
      07-29-2013, 11:32 PM   #7
TTurbo335
Second Lieutenant
United_States
2

 
TTurbo335's Avatar
 
Drives: BMW 335i
Join Date: Nov 2012
Location: So Cal


Posts: 204
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by Wedge1967 View Post
You know, my WGs rattled so bad I had to have them open as far as possible, so I never had spool on my car until 4k. Now with the new turbos I can hear the turbos spool when I start the car or as I'm driving. Trust me it's loud. I almost feel like getting under my car tomorrow to make sure the dealer actually hooked up the intake on the turbos they are that loud spooling.
Think we're in the same boat lol.. damn dealer and their techs
I just want to make sure everything is ok.. The car makes boost and holds boost no problem. That's why I tried to ignore it.
Appreciate 0
      07-29-2013, 11:33 PM   #8
Wedge1967
Banned
United_States
25

 
Drives: '07 e92 AT Sport Montego Blue
Join Date: Sep 2011
Location: Portland, OR


Posts: 2,172
iTrader: (3)

Quote:
Originally Posted by Marz11 View Post


Heres another video after cold start

It's late and the kids are in bed so I can't go out and make a video, but I'll drop one online tomorrow for you. I think the fact our turbos sucked so bad, we didn't realize the actually made noise when they spool.
Appreciate 0
      07-29-2013, 11:38 PM   #9
TTurbo335
Second Lieutenant
United_States
2

 
TTurbo335's Avatar
 
Drives: BMW 335i
Join Date: Nov 2012
Location: So Cal


Posts: 204
iTrader: (2)

HAHA yea man 72k miles on the old ones. barely even spooled and I was still pushing high boost lol. I'll keep an eye out for the video you post up!
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:25 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST