Tirerack
Use the following links to go directly to useful tirerack winter items: Tirerack Winter Tires. Gary's Winter Tire FAQ.
Using the links directly supports E90Post with tirerack sales commision!

  E90Post
 


TireRack

   PLEASE HELP SUPPORT E90POST BY DOING YOUR TIRERACK SHOPPING FROM THIS BANNER, THANKS!
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > Wheels and Tires Forum Sponsored by The Tire Rack > Viewing measured tire pressure



Wheels and Tires forum Sponsored by The Tire Rack
Please help to directly support e90post by doing your tirerack shopping from the above link. For every sale made through the link, e90post gets sponsor support to keep the site alive. Disclaimer

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-19-2012, 04:19 PM   #1
alexwhittemore
Lieutenant Colonel
24
Rep
1,697
Posts

 
Drives: 2009 Crimson 328i
Join Date: Oct 2012
Location: Los Angeles

iTrader: (0)

Viewing measured tire pressure

So I'm PRETTY SURE my car (e90 LCI 328i) has active tire pressure monitoring. In the BC menus, I can set the pressure units to either PSI or kPa, suggesting that somewhere, actual pressure values will be displayed. The question is, where? Is there anywhere to actively look at the tire pressures? Does the measured pressure pop up if the TPMS flags it as low?
Appreciate 0
      11-19-2012, 07:54 PM   #2
Tom K.
Major General
Tom K.'s Avatar
United_States
55
Rep
5,412
Posts

 
Drives: '07 328iT, '13 Boxster
Join Date: Mar 2008
Location: Maryland

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by alexwhittemore View Post
So I'm PRETTY SURE my car (e90 LCI 328i) has active tire pressure monitoring. In the BC menus, I can set the pressure units to either PSI or kPa, suggesting that somewhere, actual pressure values will be displayed. The question is, where? Is there anywhere to actively look at the tire pressures? Does the measured pressure pop up if the TPMS flags it as low?
Unlike some other manufacturers, BMW does not chose to display actual individual tire pressures. I have no idea why there is a iDrive setting for pressure units - it's not available on non iDrive equipped one series models - but it is apparently a dummy setting for the US. So if you discover some way of getting a psi display, let us know!

Depending on the year and software reflash, the TPMS error message will indicate which tire is low. It generally comes on when the pressure has dropped about 25% below the baseline setting.

Tom
Appreciate 0
      11-19-2012, 08:00 PM   #3
alexwhittemore
Lieutenant Colonel
24
Rep
1,697
Posts

 
Drives: 2009 Crimson 328i
Join Date: Oct 2012
Location: Los Angeles

iTrader: (0)

Hmm. Sounds like I'll have to break out the compressor/gauge/can cable and fiddle+pray.

EDIT: So there's this, in KOMBI

K4116_C_TEMPERATUR_1
wert_02
K4116_C_TEMPERATUR_2
wert_02
K4116_C_TEMPERATUR_3
wert_02
K4116_C_TEMPERATUR_4
wert_02
K4116_D_TEMPERATUR
wert_02
K4119_C_DRUCK_1
wert_03
K4119_C_DRUCK_2
wert_03
K4119_C_DRUCK_3
wert_03
K4119_C_DRUCK_4
wert_03
K4119_D_DRUCK
wert_03

Druck=pressure, and temperatur is interesting since, in some iDrive models, tire temperature is displayed as well. Of course, I have no idea what the wert_03 setting corresponds to.

Hmm. There's also

AUSWERTUNG_B_DRUCK

in CAS, default nicht_aktiv. Setting active doesn't seem to change anything.

Last edited by alexwhittemore; 11-19-2012 at 09:30 PM.
Appreciate 0
      11-21-2012, 02:51 AM   #4
alexwhittemore
Lieutenant Colonel
24
Rep
1,697
Posts

 
Drives: 2009 Crimson 328i
Join Date: Oct 2012
Location: Los Angeles

iTrader: (0)

Anybody else have any input?
Appreciate 0
      11-23-2012, 08:01 AM   #5
rorkor
Second Lieutenant
rorkor's Avatar
United_States
3
Rep
278
Posts

 
Drives: '11 E90 N52 6MT
Join Date: Feb 2012
Location: here

iTrader: (0)

Garage List
2010 E70 X5 35d  [5.00]
2011 E90 328i  [5.00]
I have been told that the e90 M3 was supposed to have active tire monitoring but was not implemented. This may be junk coding left behind because it was cheaper than going in to remove it. I am going to look into it though because I would love the feature for track use.
__________________
Appreciate 0
      11-23-2012, 10:24 AM   #6
SubzeroVR4
Second Lieutenant
SubzeroVR4's Avatar
5
Rep
208
Posts

 
Drives: Infiniti FX35
Join Date: Jun 2012
Location: Dayton, Ohio

iTrader: (0)

I would like to know as well. I have this feature on my FX35 and it's nice to be able to see the cold and hot pressures real time.
__________________
'10 Mercedes C63 AMG
'09 E90 335i Fully Loaded-Sold
Appreciate 0
      11-23-2012, 10:54 AM   #7
NiVeDh
Major General
NiVeDh's Avatar
United_States
158
Rep
8,014
Posts

 
Drives: '08 E90 335i, '99 E36 M3
Join Date: Apr 2009
Location: Houston, TX & Atlanta, GA

iTrader: (132)

Garage List
It's available on the F-series (coding).

Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:08 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST