E90Post
 


TNT Racewerks
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > ConnectedDrive / I-Drive / Navigation Related Discussion > 2013 Map updates - USB Stick



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      12-04-2012, 05:56 PM   #133
OKstate11
New Member
0
Rep
13
Posts

 
Drives: 2009 328 xDrive
Join Date: Dec 2012
Location: St. Louis, MO

iTrader: (0)

I've tried finding the contact info to PM Sergej with no luck. Can anyone help?
Appreciate 0
      12-04-2012, 06:20 PM   #134
realazy
Enlisted Member
0
Rep
36
Posts

 
Drives: 335i LCI
Join Date: Mar 2012
Location: Calgary

iTrader: (0)

Sergej is reachable by email.

*******@inbox.it
Appreciate 0
      12-04-2012, 07:08 PM   #135
OKstate11
New Member
0
Rep
13
Posts

 
Drives: 2009 328 xDrive
Join Date: Dec 2012
Location: St. Louis, MO

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by realazy View Post
Sergej is reachable by email.

*******@inbox.it
Thank you so much......
Appreciate 0
      12-04-2012, 08:43 PM   #136
boman993
Private
boman993's Avatar
Canada
0
Rep
72
Posts

 
Drives: 993 C4S, E91 328ix, E36 323ic
Join Date: Nov 2012
Location: Toronto, Canada

iTrader: (0)

Ok so I tried to do this update but so far no dice! The car doesn't seem to see
the USB key. At first I thought that maybe the key itself wasn't formatted
correctly. So I reformatted it to MSDos(FAT) and again copied the files from
the torrent download to it. I followed the rest of the instructions; insert key
into glovebox, start car, but after the navi boots nothing happens ~ no FSC
message.

Am I doing something wrong?

My car: 09 E91, build date July/09.

Appreciate 0
      12-04-2012, 08:55 PM   #137
boman993
Private
boman993's Avatar
Canada
0
Rep
72
Posts

 
Drives: 993 C4S, E91 328ix, E36 323ic
Join Date: Nov 2012
Location: Toronto, Canada

iTrader: (0)

I'm stumped.

First plan of action: find a PC machine and reformat the key again to FAT32.
Disk Utility in OSX formats to MSDos(FAT), maybe there is a variation and
that's the problem...

I'll report back..

Appreciate 0
      12-04-2012, 09:17 PM   #138
babyblue
New Member
0
Rep
11
Posts

 
Drives: BMW x5
Join Date: Nov 2012
Location: Mississauga

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by boman993 View Post
I'm stumped.

First plan of action: find a PC machine and reformat the key again to FAT32.
Disk Utility in OSX formats to MSDos(FAT), maybe there is a variation and
that's the problem...

I'll report back..

It must be FAT32, no other file systems are recognized.
Appreciate 0
      12-05-2012, 01:11 AM   #139
boman993
Private
boman993's Avatar
Canada
0
Rep
72
Posts

 
Drives: 993 C4S, E91 328ix, E36 323ic
Join Date: Nov 2012
Location: Toronto, Canada

iTrader: (0)

Thanks Babyblue.

Well, still no go.. Here is my experience step by step:

1. I reformatted the key to FAT32 and copied over the files from the download. (config.nfm + pkgdb folder)
2. Plugged key into glovebox usb slot. The LED on the usb key flashes for about 5 seconds and then stops ~ I guess it's getting power or trying to read.
3. Turned car to accessory mode. (start, start)
4. Idrive fired up and I got the nav disclaimer, 10 secs later it loaded up.

..And that's it, no FSC code prompt....So the only thing I can think of is:

1. USB drive I bought is crap.
2. Currently the car has the original maps from 2009 and won't take an update jump to 2013?



...Kinda bummed ..haha..If anyone has any suggestions I'm all ears!

Appreciate 0
      12-05-2012, 03:53 AM   #140
N8N
Lieutenant Colonel
N8N's Avatar
United_States
23
Rep
1,565
Posts

 
Drives: 2009 E92 335i 6MT
Join Date: Sep 2012
Location: Sterling, VA

iTrader: (1)

Send a message via AIM to N8N Send a message via MSN to N8N Send a message via Yahoo to N8N
How long did you wait? It was at least a good minute or two maybe more before the prompt came up for me.
Appreciate 0
      12-05-2012, 05:04 AM   #141
harry$
Private First Class
Canada
2
Rep
148
Posts

 
Drives: 2015 M4
Join Date: May 2006
Location: Burnaby,BC,Canada

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by boman993 View Post
Thanks Babyblue.

Well, still no go.. Here is my experience step by step:

1. I reformatted the key to FAT32 and copied over the files from the download. (config.nfm + pkgdb folder)
2. Plugged key into glovebox usb slot. The LED on the usb key flashes for about 5 seconds and then stops ~ I guess it's getting power or trying to read.
3. Turned car to accessory mode. (start, start)
4. Idrive fired up and I got the nav disclaimer, 10 secs later it loaded up.

..And that's it, no FSC code prompt....So the only thing I can think of is:

1. USB drive I bought is crap.
2. Currently the car has the original maps from 2009 and won't take an update jump to 2013?



...Kinda bummed ..haha..If anyone has any suggestions I'm all ears!


Its a trip to the dealer for you,the firmware of your cic unit is probably to old and is not playing nice with your new maps or you may have to start with 2010 then 2011,2012 and finally 2013 try an older map and see if it will take,if not then the dealer it is.
Appreciate 0
      12-05-2012, 05:05 AM   #142
harry$
Private First Class
Canada
2
Rep
148
Posts

 
Drives: 2015 M4
Join Date: May 2006
Location: Burnaby,BC,Canada

iTrader: (0)

Does the 3D feature work only in some areas?

Are we able to see were the speed traps and read light cameras are with this usb update?

Is this only available with the dvd version and were to find it?
Appreciate 0
      12-05-2012, 07:21 AM   #143
Thunder Dump
That tickles
Thunder Dump's Avatar
5
Rep
457
Posts

 
Drives: '09 328i E93 SGM/CR
Join Date: Jul 2009
Location: Western MA

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by harry$ View Post
Does the 3D feature work only in some areas?

Are we able to see were the speed traps and read light cameras are with this usb update?

Is this only available with the dvd version and were to find it?
3D *maps* work everywhere (terrain). 3D *skyline* views (buildings) only work in certain major cities. This update is maps only, so there are no additional features, including red light cameras or speed traps.
Appreciate 0
      12-05-2012, 07:23 AM   #144
Thunder Dump
That tickles
Thunder Dump's Avatar
5
Rep
457
Posts

 
Drives: '09 328i E93 SGM/CR
Join Date: Jul 2009
Location: Western MA

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by boman993 View Post
Thanks Babyblue.

Well, still no go.. Here is my experience step by step:

1. I reformatted the key to FAT32 and copied over the files from the download. (config.nfm + pkgdb folder)
2. Plugged key into glovebox usb slot. The LED on the usb key flashes for about 5 seconds and then stops ~ I guess it's getting power or trying to read.
3. Turned car to accessory mode. (start, start)
4. Idrive fired up and I got the nav disclaimer, 10 secs later it loaded up.

..And that's it, no FSC code prompt....So the only thing I can think of is:

1. USB drive I bought is crap.
2. Currently the car has the original maps from 2009 and won't take an update jump to 2013?



...Kinda bummed ..haha..If anyone has any suggestions I'm all ears!

It sounds like you're doing all the right steps.

Quote:
Originally Posted by N8N View Post
How long did you wait? It was at least a good minute or two maybe more before the prompt came up for me.
This could be it. The prompt to start the navigation update does take a bit after iDrive is fully booted. You might not be waiting long enough. Alternately, you can try starting the car first, waiting until everything is fully up and running for a bit, and *then* insert the USB drive. It's still not instantaneous though. Make sure you wait a full minute before declaring a failure.
Appreciate 0
      12-05-2012, 07:25 AM   #145
gpb
First Lieutenant
3
Rep
393
Posts

 
Drives: 335i Cabrio
Join Date: Sep 2012
Location: Atlanta

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by gpb View Post
I highly recommend going through Sergej (*****************), he's been great both times I've worked with him.
Quote:
Originally Posted by OKstate11 View Post
I've tried finding the contact info to PM Sergej with no luck. Can anyone help?
His email has been posted many times, including in this thread. See above.

Cheers.
Appreciate 0
      12-05-2012, 07:28 AM   #146
gpb
First Lieutenant
3
Rep
393
Posts

 
Drives: 335i Cabrio
Join Date: Sep 2012
Location: Atlanta

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by realazy View Post
*******@inbox.it
Careful, the correct email is *******@inbox.Lt not inbox.It
Appreciate 0
      12-05-2012, 08:52 AM   #147
wdeerfield
A family of bimmers
United_States
37
Rep
3,370
Posts

 
Drives: 2009 e90 2011 f10
Join Date: Jan 2012
Location: Clifton Park, NY

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by boman993 View Post
Thanks Babyblue.

Well, still no go.. Here is my experience step by step:

1. I reformatted the key to FAT32 and copied over the files from the download. (config.nfm + pkgdb folder)
2. Plugged key into glovebox usb slot. The LED on the usb key flashes for about 5 seconds and then stops ~ I guess it's getting power or trying to read.
3. Turned car to accessory mode. (start, start)
4. Idrive fired up and I got the nav disclaimer, 10 secs later it loaded up.

..And that's it, no FSC code prompt....So the only thing I can think of is:

1. USB drive I bought is crap.
2. Currently the car has the original maps from 2009 and won't take an update jump to 2013?



...Kinda bummed ..haha..If anyone has any suggestions I'm all ears!

im in the same boat at the moment. I copied everything over from my mac, plugged it into the glovebox USB and nothing happened at all.

Going to transfer the files to a pc, reformat the drive on the pc and copy them over again. See how that works out.
__________________

2009 MBM 328| ZPP | ZSP | ZCW | CA | 6FL | NAV | XENONS | 18x8.5 VB3s ET30/25
2011 Jet Black 535i xdrive | ZPP | ZSP | ZCW | 6FL | NAV | 331s Square
Appreciate 0
      12-05-2012, 09:45 AM   #148
boman993
Private
boman993's Avatar
Canada
0
Rep
72
Posts

 
Drives: 993 C4S, E91 328ix, E36 323ic
Join Date: Nov 2012
Location: Toronto, Canada

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by wdeerfield View Post
im in the same boat at the moment. I copied everything over from my mac, plugged it into the glovebox USB and nothing happened at all.

Going to transfer the files to a pc, reformat the drive on the pc and copy them over again. See how that works out.
Yeah, everything I tried I get the same result. I'm now thinking it has
everything to do with the fact that I torrented onto a Mac, and transfered
the files from the Mac onto the FAT32 key.. Next attempt will be to put the
torrented files onto a PC, reformat the key again on the PC and then transfer
them back on. I bet something happens to the files (especially the .nfm) on
OSX and makes them unexecutable when plugging into the CIC usb port..

The saga continues! It's a bit frustrating, but kind of fun too!

Last edited by boman993; 12-05-2012 at 10:11 AM.
Appreciate 0
      12-05-2012, 10:38 AM   #149
wdeerfield
A family of bimmers
United_States
37
Rep
3,370
Posts

 
Drives: 2009 e90 2011 f10
Join Date: Jan 2012
Location: Clifton Park, NY

iTrader: (0)

Im trying that now. already dumped the files onto a pc from my flashdrive, i reformatted the drive and now im copying over to it again. if that doesnt work, ill copy to the flash drive directly from my nas via a pc instead of my mac.
__________________

2009 MBM 328| ZPP | ZSP | ZCW | CA | 6FL | NAV | XENONS | 18x8.5 VB3s ET30/25
2011 Jet Black 535i xdrive | ZPP | ZSP | ZCW | 6FL | NAV | 331s Square
Appreciate 0
      12-05-2012, 11:39 AM   #150
Thrash
Private First Class
Thrash's Avatar
No_Country
1
Rep
182
Posts

 
Drives: 2011 335i
Join Date: Mar 2012
Location: Vancouver

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by boman993 View Post
Yeah, everything I tried I get the same result. I'm now thinking it has
everything to do with the fact that I torrented onto a Mac, and transfered
the files from the Mac onto the FAT32 key.. Next attempt will be to put the
torrented files onto a PC, reformat the key again on the PC and then transfer
them back on. I bet something happens to the files (especially the .nfm) on
OSX and makes them unexecutable when plugging into the CIC usb port..

The saga continues! It's a bit frustrating, but kind of fun too!
I downloaded on a mac, copied to a 64GB drive on my mac, formatted by a mac to fat32, no issues at all, I don't think that is your problem here, if you haven't already try another flash drive, i've heard that it can be a bit fussy
Appreciate 0
      12-05-2012, 11:49 AM   #151
Thrash
Private First Class
Thrash's Avatar
No_Country
1
Rep
182
Posts

 
Drives: 2011 335i
Join Date: Mar 2012
Location: Vancouver

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by fauxdog View Post
I downloaded on a mac, copied to a 64GB drive on my mac, formatted by a mac to fat32, no issues at all, I don't think that is your problem here, if you haven't already try another flash drive, i've heard that it can be a bit fussy
**Also be sure to strip out any proprietary product on the flash itself, if it has any encryption tools etc.., a Mac or any other OS will not arbitrarily change a file while transferring, or downloading, it is simply carrying out instruction to copy to your HD then to transfer it
Appreciate 0
      12-05-2012, 01:29 PM   #152
boman993
Private
boman993's Avatar
Canada
0
Rep
72
Posts

 
Drives: 993 C4S, E91 328ix, E36 323ic
Join Date: Nov 2012
Location: Toronto, Canada

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by fauxdog View Post
I downloaded on a mac, copied to a 64GB drive on my mac, formatted by a mac to fat32, no issues at all, I don't think that is your problem here, if you haven't already try another flash drive, i've heard that it can be a bit fussy
Good call, going to try another flash drive tonight. Thanks!!
Appreciate 0
      12-05-2012, 05:51 PM   #153
scanepa
Private First Class
scanepa's Avatar
7
Rep
120
Posts

 
Drives: 2009 BMW 335i Coupe
Join Date: Nov 2011
Location: Dallas, TX

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by boman993 View Post
Thanks Babyblue.

Well, still no go.. Here is my experience step by step:

1. I reformatted the key to FAT32 and copied over the files from the download. (config.nfm + pkgdb folder)
2. Plugged key into glovebox usb slot. The LED on the usb key flashes for about 5 seconds and then stops ~ I guess it's getting power or trying to read.
3. Turned car to accessory mode. (start, start)
4. Idrive fired up and I got the nav disclaimer, 10 secs later it loaded up.

..And that's it, no FSC code prompt....So the only thing I can think of is:

1. USB drive I bought is crap.
2. Currently the car has the original maps from 2009 and won't take an update jump to 2013?



...Kinda bummed ..haha..If anyone has any suggestions I'm all ears!

Hey, did you copy the two files:
config.nfm
pkgdb (folder)

Directly into the root of the USB?

They have to be copied that way, otherwise it wont ready it. Those two files cannot be inside a folder, just in the root...

Last edited by scanepa; 12-05-2012 at 05:56 PM.
Appreciate 0
      12-05-2012, 05:53 PM   #154
scanepa
Private First Class
scanepa's Avatar
7
Rep
120
Posts

 
Drives: 2009 BMW 335i Coupe
Join Date: Nov 2011
Location: Dallas, TX

iTrader: (0)

Hi Guys, I updated the maps with an FSC code form Sergej and and USB drive (data downloaded from a torrent provided by Sergej also), everything went well but now, every time i start the car (iDrive in Navi screen) i get this message:

"Error!
Address not in navigation data"



They i press ok and everything works just fine... But it is very annoying to the this message there every time.

Has anybody experience this? I don't know what must be going on...

Thx
Attached Images
 
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:31 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST