E90Post
 


GTB Performance
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > AUDIO/VIDEO + BLUETOOTH + Electronics/Alarm/Software > interesting issue after install, but semi success!



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-20-2012, 05:10 PM   #1
djbordie
Private
 
Drives: 2011 bmw 323i
Join Date: Oct 2012
Location: Ontario, Canada!

Posts: 85
iTrader: (0)

interesting issue after install, but semi success!

god why did i even start this thread....gun jumper!

so I had the LP filter on ch1&2....no wonder there was no sound.

well i can confidently say I amplified a shit signal, and now it sounds like amplified shit.

so exciting!

thanks again technic, you are a champ.

Last edited by djbordie; 11-20-2012 at 07:49 PM.
djbordie is offline  
0
Reply With Quote
      11-20-2012, 05:46 PM   #2
djbordie
Private
 
Drives: 2011 bmw 323i
Join Date: Oct 2012
Location: Ontario, Canada!

Posts: 85
iTrader: (0)

Lr balance is fine nevermind. But seems stronger slightly on the right
djbordie is offline  
0
Reply With Quote
      11-20-2012, 07:02 PM   #3
Technic
Lieutenant General
 
Technic's Avatar
 
Drives: 2012 E92 M3, 2014 528i
Join Date: Apr 2005
Location: Ft Lauderdale, Florida

Posts: 10,852
iTrader: (16)

Garage List
2004 M3  [0.00]
Quote:
Originally Posted by djbordie View Post
So im finally finished (or not...)

XD 600 with technic harness, OEM speakers until the goods arrive.

Went very slow and careful, lots of patience.

-Amp lights up, and shuts off after a few seconds as usual (so i guess power instal = ok!)
-gong is not too loud or anything
-(locked my trunk with the battery off, that was fun)


ISSUES:

1. no sound coming from the front speakers
2. fade 100% front, all i hear is muffled sound from the 6.5" under seats
3. balance L&R - R seems stronger..maybe cause of the headrest. lets re visit that when the fronts work again.

* jumped the connectors 1&2 and 3&4 on both sides, as per stereo.pdf
* separate lines to the under seats. connected/soldered to the OEM + and - points on the speakers.

Really im stumped, this is no brainer work for the most part. specially with technics harness.

RCA's
ch 1 front left
ch 2 front right

ch3 rear left
ch4 rear right

amp to input mode 4

5&6 connected direct to subs (as per the xd 600 L and R)
-which makes sense

so what did i miss here?

all in all pretty happy, first ever instal of an amp/harness.
(lots of electrical experience in motorcycling though)

Please help! thank you
I would assume that you coded this unit for HiFi, correct?

The front OEM HU outputs somehow are not getting into your XD600/6 front inputs. Check the extension cable and the RCA connections. Each wire has its speaker assignment printed on the wire itself.
__________________
-2015 F30 320i, Imperial/Oyster, 8AT: August 2014 ED
-2012 E92 M3 Jerez Black/Rust Brown, M-DCT: September 2011 ED
-2008 E90 M3 Melbourne Red/Bamboo, 6MT: Gone
-2007 MK5 GTI United Grey/Grey, DSG: Gone
-2004 E46 M3 Carbon Black/Cinnamon, 6MT: Gone
Technic is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-20-2012, 07:24 PM   #4
djbordie
Private
 
Drives: 2011 bmw 323i
Join Date: Oct 2012
Location: Ontario, Canada!

Posts: 85
iTrader: (0)

NOT coded yet, but problem solved.

and finally and i mean finally, local coder vs dealer
dealer wants 3-4 hours labout, claims its a full re-code of evertying (i smell bs)
loca coder wants $100 and 20-30 mins...
im guessing a local coder is probably best?

thank you

Last edited by djbordie; 11-20-2012 at 07:54 PM.
djbordie is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:27 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST