E90Post
 


GTB Performance
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > AUDIO/VIDEO + BLUETOOTH + Electronics/Alarm/Software > Grom aux/Bluetooth



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      09-04-2013, 03:16 PM   #1
MWildPOWPOW
Private First Class
 
Drives: 2006 325I sport 6mt
Join Date: Jan 2013
Location: New Albany, IN/Louisville, KY

Posts: 147
iTrader: (0)

Grom aux/Bluetooth

http://www.gromaudio.com/store/aux_a...connector.html

Anyone using this? If so do you like it and what can you say good or bad about it?
MWildPOWPOW is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-05-2013, 11:56 AM   #2
johnspr
Enlisted Member
 
Drives: 320D E90
Join Date: Jan 2013
Location: Holland

Posts: 36
iTrader: (0)

I've once bought the Grom MST-3 (most)

After some coding everything was ready to go and this unit did nothing. Hours later still nothing, so I've send it back to the retailer. I will NEVER buy grom (mostbus) again but I can't say anything about this product though.

Why not a Dension??
johnspr is offline   Netherlands
0
Reply With Quote
      09-05-2013, 12:25 PM   #3
Castle
Second Lieutenant
 
Castle's Avatar
 
Drives: 2007 BMW 320i
Join Date: Apr 2012
Location: -

Posts: 276
iTrader: (0)

I'm very insterested in this solution, too. My car has the CD magazine (which plays MP3 CDs) collecting dust in the trunk, so I guess I don't need to code anything. For less than $150, I think this will be a great solution if it does all it says it does.
Castle is offline  
0
Reply With Quote
      09-06-2013, 01:55 PM   #4
johnspr
Enlisted Member
 
Drives: 320D E90
Join Date: Jan 2013
Location: Holland

Posts: 36
iTrader: (0)

You need 2 things:

1 HU coded that it can play mp3 in the dash CD!
2 And a HU coded for a cd changer.

So you'll still have to code no. 1

Did it myself once and it's not that hard
johnspr is offline   Netherlands
0
Reply With Quote
      09-06-2013, 03:13 PM   #5
Castle
Second Lieutenant
 
Castle's Avatar
 
Drives: 2007 BMW 320i
Join Date: Apr 2012
Location: -

Posts: 276
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by johnspr View Post
You need 2 things:

1 HU coded that it can play mp3 in the dash CD!
2 And a HU coded for a cd changer.

So you'll still have to code no. 1

Did it myself once and it's not that hard
Oh Thanks!. I'm lucky, I guess, because my dash CD plays mp3, too.
So I need no coding, then?
Castle is offline  
0
Reply With Quote
      09-06-2013, 07:30 PM   #6
ctuna
Brigadier General
 
Drives: 325xi 06 wagon MT
Join Date: Jan 2010
Location: Santa Cruz, Ca

Posts: 4,224
iTrader: (0)

He said 2 things

That leaves Head Unit coded for the cd changer not to be confused with
the cd player in the radio.
ctuna is offline  
0
Reply With Quote
      09-07-2013, 11:08 AM   #7
Castle
Second Lieutenant
 
Castle's Avatar
 
Drives: 2007 BMW 320i
Join Date: Apr 2012
Location: -

Posts: 276
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ctuna View Post
That leaves Head Unit coded for the cd changer not to be confused with
the cd player in the radio.
Ok. My car has a CD changer in the trunk that plays mp3. It also has a CD player in the head unit that plays mp3 too. So I must conclude I don't need coding, according to what I read here.
Castle is offline  
0
Reply With Quote
      09-07-2013, 02:23 PM   #8
ctuna
Brigadier General
 
Drives: 325xi 06 wagon MT
Join Date: Jan 2010
Location: Santa Cruz, Ca

Posts: 4,224
iTrader: (0)

You are good to go with hardware only

You are good to go with hardware only
I think you will use the use of the CD changer though.
Dension has some units that allow you to retain he CD changer and have
A2DP to.
ctuna is offline  
0
Reply With Quote
      09-07-2013, 02:49 PM   #9
Castle
Second Lieutenant
 
Castle's Avatar
 
Drives: 2007 BMW 320i
Join Date: Apr 2012
Location: -

Posts: 276
iTrader: (0)

That's ok. Last time I played an actual music CD was I think in the late 90s. I don't own a music CD today, let alone 5 to fill the CD changer. :-)

Thanks a lot guys, for the info.
Castle is offline  
0
Reply With Quote
      09-07-2013, 03:12 PM   #10
johnspr
Enlisted Member
 
Drives: 320D E90
Join Date: Jan 2013
Location: Holland

Posts: 36
iTrader: (0)

Ctuna is right.
There are 2 options:
1 keep your CDC and add an unit like dension
2 add for example a dension instead of the CDC
johnspr is offline   Netherlands
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:54 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST