E90Post
 


GTB Performance
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > BMW X6 Coding?



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-16-2012, 11:11 PM   #1
jayx6
Enlisted Member
0
Rep
32
Posts

 
Drives: X6 50i
Join Date: Nov 2012
Location: Toronto

iTrader: (0)

BMW X6 Coding?

Has anyone coded an X6, and where can i find instructions on how to..

Ive coded my E92.. but I have no idea how to do my x6, wrong forum but theres no instructons on the x6 forum
Appreciate 0
      11-16-2012, 11:37 PM   #2
onebadmofo
Banned
Russian Federation
54
Rep
2,394
Posts

 
Drives: 2007 E92 335i
Join Date: Aug 2010
Location: Central NJ

iTrader: (14)

Same thing, just choose E70 instead of E89.
Appreciate 0
      11-17-2012, 12:59 PM   #3
cn555ic
BimmerPost Supporting Vendor
cn555ic's Avatar
United_States
246
Rep
18,287
Posts


 
Drives: Bimmerscoding.com
Join Date: Jun 2007
Location: New York

iTrader: (5)

Send a message via Yahoo to cn555ic
Just make sure you have the latest spdaten files and you should be okay if the x6 just came out of production.
__________________
917-939-4980 CODING E and F Series New York Area

Appreciate 0
      11-19-2012, 03:33 PM   #4
jayx6
Enlisted Member
0
Rep
32
Posts

 
Drives: X6 50i
Join Date: Nov 2012
Location: Toronto

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by cn555ic View Post
Just make sure you have the latest spdaten files and you should be okay if the x6 just came out of production.
where do i get the latest daten files?
Appreciate 0
      11-19-2012, 04:08 PM   #5
cn555ic
BimmerPost Supporting Vendor
cn555ic's Avatar
United_States
246
Rep
18,287
Posts


 
Drives: Bimmerscoding.com
Join Date: Jun 2007
Location: New York

iTrader: (5)

Send a message via Yahoo to cn555ic
look for torrents downloads...The ones from Rapidshare and other files sharing sites all have been taken down because of copyright infringment from what I hear..
__________________
917-939-4980 CODING E and F Series New York Area

Appreciate 0
      11-21-2012, 03:53 AM   #6
jayx6
Enlisted Member
0
Rep
32
Posts

 
Drives: X6 50i
Join Date: Nov 2012
Location: Toronto

iTrader: (0)

successfully coded all the modules.. one problem. cant seem to get into the KPL module.. i get a error when trying to read it..

i need to get in there to activate the gatelift with the keyfob, and from the cabin
Appreciate 0
      11-21-2012, 10:32 PM   #7
patrickkc
Private First Class
Canada
4
Rep
182
Posts

 
Drives: x5
Join Date: Dec 2011
Location: Richmond Hill + Waterloo

iTrader: (2)

if you have latest daten, I don't know why you can't access the HKL module. I've coded 2012 x6 trunk close and it was just like any other X.

Last edited by patrickkc; 11-21-2012 at 11:21 PM.
Appreciate 0
      11-21-2012, 11:03 PM   #8
cn555ic
BimmerPost Supporting Vendor
cn555ic's Avatar
United_States
246
Rep
18,287
Posts


 
Drives: Bimmerscoding.com
Join Date: Jun 2007
Location: New York

iTrader: (5)

Send a message via Yahoo to cn555ic
Quote:
Originally Posted by patrickkc View Post
if you have latest daten, I don't know why you can't access the HKPL module. I've coded 2012 x6 trunk close and it was just like any other X.
He definitely doesnt have them as this was one thing that the older ones couldnt read..
__________________
917-939-4980 CODING E and F Series New York Area

Appreciate 0
      11-21-2012, 11:04 PM   #9
jayx6
Enlisted Member
0
Rep
32
Posts

 
Drives: X6 50i
Join Date: Nov 2012
Location: Toronto

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by cn555ic View Post
He definitely doesnt have them as this was one thing that the older ones couldnt read..
which datens do i need.. i tried the v46, still cant get into the module?
Appreciate 0
      11-21-2012, 11:13 PM   #10
patrickkc
Private First Class
Canada
4
Rep
182
Posts

 
Drives: x5
Join Date: Dec 2011
Location: Richmond Hill + Waterloo

iTrader: (2)

make sure you have V46 for E70 and not for other chassis. Also, what year x6 are you trying to code? (doesn't matter which year for coding, but am just curious)

also, you should be trying to access your HKL module, not KPL

Last edited by patrickkc; 11-21-2012 at 11:22 PM.
Appreciate 0
      11-22-2012, 11:38 AM   #11
jayx6
Enlisted Member
0
Rep
32
Posts

 
Drives: X6 50i
Join Date: Nov 2012
Location: Toronto

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by patrickkc View Post
make sure you have V46 for E70 and not for other chassis. Also, what year x6 are you trying to code? (doesn't matter which year for coding, but am just curious)

also, you should be trying to access your HKL module, not KPL
Ya sorry i meant HKL model.. typo.. lol. my x6 is 2009.. i put the datens in the e70 folder... doesnt work still i can access all the modules except for HKL
Appreciate 0
      11-22-2012, 03:28 PM   #12
patrickkc
Private First Class
Canada
4
Rep
182
Posts

 
Drives: x5
Join Date: Dec 2011
Location: Richmond Hill + Waterloo

iTrader: (2)

What exactly is the error that you are given when you try to access the HKL module?
Appreciate 0
      11-23-2012, 12:14 AM   #13
jayx6
Enlisted Member
0
Rep
32
Posts

 
Drives: X6 50i
Join Date: Nov 2012
Location: Toronto

iTrader: (0)

COAPI-2000 or something like that?
Appreciate 0
      11-27-2012, 08:19 PM   #14
patrickkc
Private First Class
Canada
4
Rep
182
Posts

 
Drives: x5
Join Date: Dec 2011
Location: Richmond Hill + Waterloo

iTrader: (2)

If you still haven't gotten the coding to work yet, I can help you this weekend if you're around town
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:30 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST