E90Post
 


TNT Racewerks
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > Issue Coding Injectors



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-26-2012, 05:36 PM   #1
jwalker87
Second Lieutenant
 
Drives: 2008 e90 335i, 2011 e90 335xi
Join Date: Jul 2010
Location: Charleston, SC

Posts: 248
iTrader: (0)

Issue Coding Injectors

I've searched this and N54tech.com without finding a good answer, so hopefully this thread is warranted ... and I can get this resolved!

I installed new injectors and need to code the new flow values. I've read the DIY and watched the video and followed all the instructions, however 2 problems are happening.

1) The "ignition" dot is white. However, once I try to access the "Injector" menu, and back out to the main menu, it turns black. This has no apparent affect on the next (bigger) problem.

2) I get the following error as soon as I press "Shift+F4" and try to get the injector editing menu. As you can see from the picture, the graphic green/black of each injector, along with the values, are not present. The second box pops up if I click "yes" to the first. "no" and nothing happens.




Background:
Laptop is Windows XP x86, 32-bit processor. I have an eBay cable that lights up red when plugged in. I have tried using the driver that came with it (CD), automated Windows Update driver, and the driver downloaded from this thread: http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=771408

All drivers have the same effect. I also tried updating the daten files to v47 (actually updated cfgdat, daten, ecu and sgdat) in the EDIABAS, INPA and NCSEXPER folders. That made it so the whole thing didn't work, and started up in German (maybe I did that part wrong).

Any suggestions? I may try starting over from scratch with the DIY in the URL above, but I'm not really interested in coding anything else on my car. Just getting the injector values in.

Thanks!
jwalker87 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-27-2012, 04:14 PM   #2
rich123321
Captain
 
rich123321's Avatar
 
Drives: BMW 325i E90
Join Date: Jan 2012
Location: South Florida

Posts: 795
iTrader: (1)

Garage List
2006 BMW E90  [4.17]
Seems to me that your inpa has no menu to actually access when selecting the menu. Maybe you need a new inpa installation
rich123321 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-27-2012, 05:00 PM   #3
jwalker87
Second Lieutenant
 
Drives: 2008 e90 335i, 2011 e90 335xi
Join Date: Jul 2010
Location: Charleston, SC

Posts: 248
iTrader: (0)

That's probably due to the pictures; they're close-up on the pop-up and don't show the menu. All the menus in the video are there, except for the black & green visual display of the injectors.
jwalker87 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-27-2012, 08:38 PM   #4
jwalker87
Second Lieutenant
 
Drives: 2008 e90 335i, 2011 e90 335xi
Join Date: Jul 2010
Location: Charleston, SC

Posts: 248
iTrader: (0)

I think it's the cable! After a long help session with cn555ic, I think it's narrowed down. Anyone in the Jacksonville, FL area willing to lend me a cable for a few minutes?
jwalker87 is offline   United_States
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:52 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST